bende aynı durumdayım. eşimle farklı ilçelerde çalışıyoruz aynı zamanda bulunduğum okulda norm fazlasıyım. öncelikli olarak normumu kurtarmak adına il içinden atanmak, sonrasında eşimin bulunduğu ilçeye özür grubundan atanmak istiyorum. ille, sendikayla ve bakanlıkla görüştüm düzgün bir cevap alamadım. kimi isteyebilirsin diyor kimi isteyemezsin diyor.
kafamı kurcalayan il içi atama duyurusunun 9. maddesinde geçen "İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamaz. Ancak il içinde atanmalarından sonra doğacak özürleri sebebiyle öğretmenler özür durumundan yer değiştirmelere başvurabileceklerdir." ifadede anlatılmak istenen. aynı zamanda bu duyurunun ilişkili olduğu 27573 sayılı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler bölümünde 35. maddenin 6. bendinde "İl içi ve iller arasında herhangi bir nedenden dolayı görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, atamalarının yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan özür durumları hariç olmak üzere aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz. Bu durumda bulunan öğretmenler, takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilirler." ifadesi de yer alıyor. benim anladığım özür durumun varsa, atama isteğini özür grubundan yap demek gibi oluyor.
bende işi riske atmamak için özür grubunu bekleyeceğim. çünkü o dönemde açılması muhtemel bir kurum var.