il içi ozur var mı

Kodla Büyü

suleulku

Üye
Eşimle aynı ilin farklı ilçelerine çıktık..il içi özür ataması diye bir şey varmış yoksa ağustosta olan iller arası ozure mi başvuracağız.bilgisi olan var mı arkadaşlar....

Evet hocam Özür grubu atamaları Ağustos ayında yapılıyor. İller arası ve il içi özür atamaları aynı anda yapılıyor.

yönetmelikte her iki öğretmende göreve başlamasını yapar diyor. daha sonra il içi özür grubu yani eş durumu ister diyor. AKS diye birşey var ben büyükşehir belediyesi olan bir ilin ilçesine atandım. başka bir ilçede veya ilde oturursam orayıda tercih yapabilirmiyim. Yoksa her yer açılır mı? Diğer bir sorum da eşimin çalıştığı ilçe küçük bir ilçe açık okul olmayabilir. eşim de ben de aynı anda özür grubuna 1. aşamaya başvurup açık olan okullara göre herhangi birimiz 2. aşamayı tercih edebilirmiyiz. Benzer durumları yaşayan arkadaşlar varsa veya bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirmisiniz.

Eş durumu atamalarında, eşiniz eğer Büyükşehirlerden birinin merkez ilçelerinde çalışıyorsa ikamet ettiğiniz ilçe ve eşinizin görev yaptığı ilçeyi tercih edebiliyorsunuz. Diyelim ki siz bir ilin merkeze bağlı olmayan bir ilçesinde çalışıyorsunuz ve eşiniz de merkez ilçelerden birinde çalışıyor ve yine merkez ilçelerden birinde ikamet ediyorsunuz diyelim. Bu durumda size eşinizin bulunduğu ilçedeki ve ikamet ettiğiniz ilçedeki okullar açılır.

Diğer sorunuzdaki gibi yapabilirsiniz. Yani hem siz hem de eşiniz 1. aşama özür grubuna başvurur, açılan okulları görüp eşlerden sadece biri tercih yapabilir.

Geri