iliçi yollluk verirler mi

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
385
arkadaslar şimdi ben resen atanmıstım iliçinde tercşh yapmadan o zaman yolluk vermişlerdi şimdi iliçinde tercih yaparak başka ilçeye atanırsam yolluk verirler mi? acaba
 
yaa şimdi evimin yanındaki okula atanırsam ben başka ilçede çalışıyorum evimin yanındaki okulu istedim o zaman alabilirmiyim adres önemlimi yollukta
 
şubatta resen atanmamak için tercih yapıp komşu olmayan merkez ilçe ye atanmıştım. yolluk verilmedi bana. ben mi istemeliydim ki :)
 
ama ikamet adresim o ilçede değil tayin isteyeceğim ilçede ben her gün gidip geliyodum ilçeden ilçeye şimdi evimin oldugu ilçeye istiyorum emivimn yanındaki okula istiyorum
 
_miracle_' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
şubatta resen atanmamak için tercih yapıp komşu olmayan merkez ilçe ye atanmıştım. yolluk verilmedi bana. ben mi istemeliydim ki :)
tabiki hocam evrak doldumanız gerekiyordu

geçmişe dair işlem yapma hakkım yok mu? evimin olmadığı ilçeye gittim Şubatta.


dilekçeni verirsin hocam illa cevap vermek zorundalar
 
karinca_52' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
_miracle_' Alıntı:
şubatta resen atanmamak için tercih yapıp komşu olmayan merkez ilçe ye atanmıştım. yolluk verilmedi bana. ben mi istemeliydim ki :)
tabiki hocam evrak doldumanız gerekiyordu

geçmişe dair işlem yapma hakkım yok mu? evimin olmadığı ilçeye gittim Şubatta.


dilekçeni verirsin hocam illa cevap vermek zorundalar


evimin olmadığı ilçeye atanmış olmam gerekiyor, şart bu mu hocam?
evim A ilçesinde, ama ben şubatta B den -> C ilçesine atandım ki, C ilçesi ne A ile ne de B ile komşu bile değil.
Ama 3ü de Ankara da merkez ilçe. Bu uygulamada merkez ilçe çevre ilçe ayrımı var mı?
 
evle alakası yok hocam bir ilçeden diğer ilçeye atanman yeterli.....

ikametgah değiştiriyorsun çünkü.....

merkez ilçe işi olmaz sanırım ...

mesela samsun bafradan ..... samsun çarşambaya tayin alman yolluk hakkıdır
 
Yolluk alabilmemiz için ikametinizin bulunduğunuz yerden tayininizin çıktığı yere geçmesi gerekecek.
 
eskiden 90 km şartı vardı kalkmadıysa aynı il içinde birbirine 90 km uzaklık yoksa yolluk alamadığın gibi büyükşehirlerde ilçeler yakınsa hele hiç ödemiyorlar.
 
Büyükşehirlerde merkez ilçeler arası tayinde ödeme yapılmaz ama ilçeler arası 5 km olsa bile adres degisikligi var ise ödenir.
 
büyükşehirleri bilmiyorum. benim bulundugum yer çok küçük bir ilçeydi. Şubat 2013 'te ilçemize bağlı beldede görev yaparken ilçe merkezine atamam oldu. 8 km. Ama ikametgahım atamamın yapıldığı yerde oldugu için yolluk alamayacagımı söylediler. Yani mesafe önemli değil, önemli olan ikametgahın değişip değişmemesi.
 
ikametgahın farklıysa alırsın ben aldım ilçeden merkeze 660 lira 40 km
 
yok hocam evimi de taşımadım. ki sonuçta siz bu yolluğu ilişik keserken hesaplatıyorsunuz. evi taşıyıp taşımadığınıza bağlı değil. hayır merkez ilçe değil. normal ilçeler arası değiştirdim.
 
ilçe sınırı değil belediye sınırları dışına çıkıldığında yolluk alınır ben de başka beldeye atandığımda meb muhasebesi sorun çıkardı. önce 5 on liralık yol parası tahakkuk ettiler mebe gidip imzalamamı istediler imzalamadım. taşınacakmısın vs diye sordular .aslında bunu sormalarına bile hadleri yok sorgusuz sualsiz yapmaları gerekir . işi sağlama alıp adresi bir iki aylığına değiştirirseniz sorun olmaz yinede sorun çıkarırlarsa aşağıdakine benzer dilekçe verirseniz anında yolluk yapacaklarına inanıyorum
ADI SOYADI : ………………..
GÖREV YERİ ……………..
ÜNVANI : ÖĞRETMEN
BABA ADI : ………………
ANNE ADI : ……………….
DOĞUM TARİHİ VE YERİ : ………………….
T.C. KİMLİK NO : …………………
EMEKLİ SANDIĞI SİCİL NO : ………………………
ÖZÜ : YOLLUK


……………………………. OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
İ…………./………….


…………….. …………………… görev yapmakta iken; ………………………. tarih ve ….. sayılı kararname ile atamam ………………….a yapıldı.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Atamalarda Görev Yerine Hareket ve İşe Başlama Süresi başlıklı 62 inci maddesinde "İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,
izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
Yukarıdaki süreler;
1- Kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir göreve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi,
2- Hesaplarını, yerlerine gelenlere devir zorunda bulunan sayman ve sayman mutemetleri için devrin sona ermesi,
3- Eski görevlerine devamları kurumlarınca yazılı olarak tebliğ edilenler için yerlerine atanan memurların gelmesi veya yeni görev yerlerine hareketlerinin kurumlarınca tebliği,
tarihinde başlar.
Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda memurlara atama emirleri tebliğ edilince yollukları, ödeme emri aranmaksızın, saymanlıklarca derhal ödenir. Memurun izinli ve raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber (a) ve (b) bentlerindeki süreler izin ve rapor müddetinin bitmesinde başlar.
Bu maddede geçen "yer" deyiminin kapsamı İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte belirtilir."hükmü yer almaktadır.
Söz konusu Maddenin son fıkrasında yer alan hüküm gereğince belirlenmesi gereken "yer" tanımı belirtilen kurumlarca belirlenmemiştir. Ancak, mevzuatımızda yer tanımı 6245 sayılı Harcırah Kanununda tanımlanan "ikamet mahalli dışındaki yer" anlaşılmakta ve uygulanmaktadır.
6245 sayılı Harcırah Kanununun 3 üncü maddesinin g ve h bentlerinde "g. Memuriyet mahalli: Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;"
"h. Başka yer: Yukarıda (g) fıkrasında yazılı memuriyet mahalli dışındaki yerleri;"
ifade eder." hükmü yer almaktadır
……………..’a bağlı ……………….beldesi …………………… belediyesinin sınrlarında olmaması, belediye hizmetlerinin herhangi bir şekilde madenli beldesine götürülmediği ve ……………… b …………… arasındaki ulaşımın belediye araçları değil kooparatif araçlarıyla sağlandığı aşikardır.
Çalışmakta olduğum okul ile yeni atandığım okul farklı belediye sınırlarında bulunduklarından dolayı 657 sayılı Devlet memurları 62-63 maddesi ve 6245 sayılı Harcırah Kanunun 4. Maddesi, 10. Madde 1. Fıkrası, 14.maddesi ile 59. Maddesi gereğince; harcırah ödenmesi gerekmektedir.
Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı tarafıma harcırah tahakkuk edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim. ../.../2013
…../……./2013
………………
ADRES : ………………..
………………….
TEL :……………….
EK : 1-ikametgah ilmühaberi (2 adet)
2-Nüfus kayıt örneği
 
ikametgah A ilçesinde olup B ilçesine tayin olduysan alırsın ama ikametgah zaten B ilçesinde ise alamazsın.
 
permanganat' Alıntı:
ama ikamet adresim o ilçede değil tayin isteyeceğim ilçede ben her gün gidip geliyodum ilçeden ilçeye şimdi evimin oldugu ilçeye istiyorum emivimn yanındaki okula istiyorum

Yolluk görev yapılan okulun farklı ilçeler arasında değişmesi ile verilir. İkametgâh kimseyi ilgilendirmez. Okulunuz bir ilçeden başka bir ilçeye veya merkeze değişirse yolluk alırsınız.
 
evim Keçiören de, Yenimahalle de çalışırken Mamak' a gittim. Merkez ilçeler yani. Merkezilikten ve km şartından alamam heralde. herkes bir şey yazmış kafam karıştı.
 
Geri
Üst