ilişik kesme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bulutkral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
B

bulutkral

Misafir
arkadaşlar ilişiğimi bugün kestim.istanbula atandım.yeni görev yerime en geç 14 temmuzda başlamam gerekir değil mi?

bu gün müdür yardımcısına bende sizin dediğinizi dedim, beklediğin her gün maaştan kesilir dedi. ben bayramdan sonra kesecem.

bende iki farklı bilgi aldım. birincisi ilişik kesip geç geç ilişik başlatırsan maaştan kesinti olur. ikincisi mehil süresi diye bir olay varmış. yani maaştan kesinti olmazmış. araya bayramda giriyor. durum nasıl işleyecek net bilgi nedir belli değil.

maaştan bir kesilme olmaması lazım gelir diye düşünüyorum ama aradaki boşlukta bir kayıp olacaktır emekli keseneği vs. bu durumu bilen birileri bizi aydınlatırsa çok iyi olacak sırf bu yüzden ilişik kesme işlemini bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum

Maaştan KESİNLİKLE kesilme OLMAZ. hizmet puanını sadece geç almaya başlarsınız o kadar. Çünkü en fazla 15 gün meyil müddetiniz var.

hocam maaşı zaten peşin alıyoruz. Yani haziran 15-temmuz 15 maaşını zaten aldık. geriye dönük kesinti olmaz.(diye düşünüyorum :) )

Ama şimdi gidip başlamazsanız 15 temmuzda maaş alamazsınız. 15 ağustosta çift maaş alırsınız. çünkü maaşlar en geç ayın 10una kadar maliye bildirilir. Bu ay tatile geldiği için maaşların erken bildirilmesi gerekiyor.

Müdür yardımcısı gıcıkmış sana demek, gider ayak iyi sallamış.
657 de net olarak belirtilir, özlük hakları saklı kalmak üzere 15 gündür il dışı,1 TL bile kesinti olmaz, fakat 15 inde başlarsanız maaşlar biraz erken hesaplandığı için size ek bordro düzenlenir. Biraz geç alırsınız başka da bir zararı olmaz asla.

Arkadaşlar ilişik kesmede son gün diye birşey var mı malum bayram falan yeni yerden ev tutulacak öyle gelip ilişik keseyim diyorum 1 ayı bulur tahminim geç kalma söz konusu olabilir mi acaba?

hocam asker eşi olarak defaşlarca ilişik kestim iyi biliyorum
maaştan asla kesinti olmaz
bugün ilişik kesmişsin ayın 19 unda yeni yerine gidip başlangıç yapacaksın o kadar ha en fazla olacağı temmuz maaşını az geç alırsın o kadar
o da en fazla bi hafta

veysim47' Alıntı:
maaştan bir kesilme olmaması lazım gelir diye düşünüyorum ama aradaki boşlukta bir kayıp olacaktır emekli keseneği vs. bu durumu bilen birileri bizi aydınlatırsa çok iyi olacak sırf bu yüzden ilişik kesme işlemini bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum
kayıp olmaz hocam izinli sayılıyorsun sonuçta
özlük hakkın 15 gün hakkın ayın birinde ayrıldıysan 16 sında başlarsın yeni yere ve asla hiçbir hak kaybı olmaz

efesclass' Alıntı:
Arkadaşlar ilişik kesmede son gün diye birşey var mı malum bayram falan yeni yerden ev tutulacak öyle gelip ilişik keseyim diyorum 1 ayı bulur tahminim geç kalma söz konusu olabilir mi acaba?
ilişik kesmenin son günü mecburen kesmen lazım hocam
sonra da da 15 gün sonra başlaman
başlangıcı yapıp aynı gün dönersin taşınman şart değil

fatih5506' Alıntı:
bende iki farklı bilgi aldım. birincisi ilişik kesip geç geç ilişik başlatırsan maaştan kesinti olur. ikincisi mehil süresi diye bir olay varmış. yani maaştan kesinti olmazmış. araya bayramda giriyor. durum nasıl işleyecek net bilgi nedir belli değil.
gayet net hocam bayram falan hiç fark etmez ayın kaçında kestiysen 15 gün sonra yeni yere başlarsın o kadar
maaştan kesinti olmaz
ama vaktinde başlangıç yapmazsan soruçturma yersin
sonucuna göre bi şeyler uygulanır

veysim47' Alıntı:
hiçbir hak kaybı olmaz hocam her şey devam eder
ben defalarca eş durumundan ilişik kestim
maaş prim hiç kesilmedi
özlük hakkın sonuçta
yazıdaki en son günü baz alırsın ayrılırsın 15 gün içinde de yeni yere başlangıç yaparsın

kumsal540' Alıntı:
efesclass' Alıntı:
ilişik kesmenin son günü mecburen kesmen lazım hocam
sonra da da 15 gün sonra başlaman
başlangıcı yapıp aynı gün dönersin taşınman şart değil

2016 ildışı kılavuzda 28 Haziran da ilişik kesmeler başlar diyor ama son gün yazmıyor işte ondan soruyorum hocam. Atama olduktan sonra belli bir süre falan mı başlıyor yoksa kılavuzda ne diyorsa o mu geçerli gerçi kılavuzda başlangıç tarihi var bitiş tarihi yok ilişik kesme işlemleri için.

Geri