ilköğretim mi genel lise mi?

Kodla Büyü

bote2008

Site Gezgini
Şuanda ilköğretimde sözleşmeliyim.Kadrolu için tercih yapacam.Genel lise de çalışan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not:yazacağım okul seneye Anadolu lisesi olacak.
Lisede bilgisayar seçmelimi?
Haftada kaç saat?
Maaş karşılığı okutulan ders sayısı ve ek ders kaç saat?
Öğrencilerle iletişim zorluğu nasıl?
Not ve yazılı var mı?
Siz olsanız liseyi mi ilköğretimimi seçersiniz?

Ben lisede çalışmıyorum ama bir tavsiye istersen şunu söyleyebilirim: Okullar yapıları gereği birbirinden farklıdır ve öğretmenler de... Bazı Lise BT öğretmenleri memnun iken bazılarının ilk fırsatta ilköğretime geçmeye çalıştığı da bunun sonucudur.Öğrencilerle iletişim zorluğu nasıl?Siz olsanız liseyi mi ilköğretimimi seçersiniz? Bu 2 soruna verilen yanıtlar farklılık gösterecektir. Diğer sorularına ise yanıtları Lise idarecilerinden veya google yardımıyla internetten ulaşabilirsin. Önemli olan bence öğrencilerin ve okul idarecilerinin istediğin özelliklere sahip kişiler olabilmesidir :+1:

İlköğretimde, düz lisede, özel ilköğretim okulunda, ÇPL de çalışmışlığım var. Düz lisede dersler seçmeliydi, ders notu vardı. Öğrencilerle iletişimbirazda size bağlıdır genelde arkadaş gibi yaklaşmanızı tavsiye edreim o yaşa gelmiş çocuklara bağırıp hakaret etmek güzel birşey değil. Gideceğiniz lise büyük ise öğretmenler arası samimiyet az olacaktır daha çok resmiyet olacaktır. Lise 12lere giriyordum 2 şer saatti değişmediyse ders saati.

Benim görüşüme gelince ne üniversitede öğretim görevlisi olmak ne de lisede çalışmak ilköğretimi seçerim önümde böyle bir seçim şansı daha olsa.

arkadaşlar sayfa 3 yıllık bir sayfa ama konu aynı olduğu için yeni başlık açmayı gerekli görmedim.
norm fazlası atamaları var ve lise, anadolu lisesi, ortaokullar açık. fatihle birlikte btr de geldi. liselerde bizim dersimiz nasıl, yani hangi sınıflarda seçiliyor, bir seçilince bir daha o dersi almıyorlar diye biliyorum. ders seçmeli heralde. beni bilgilendirir misiniz? pek fazla bilgim yok açıkçası, hep ortaokulda çalıştım. sizce ortaokul mu lise mi tercih etmeli? ne düşünüyorsunuz?

emekli_formatör' Alıntı:
İlkokul bence..Minik Minik çocuklar çok tatlılar.. hayat dolular..
:) ama ciddi bir soru sormuştum ben, derslerimizin lisedeki durumu ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var, tercihime sizlerin izlenimi ile yön vereceğim

ÇPL ilköğretim ve Lisede çalışmış ve halen lisede çalışan bir öğretmen olarak tavsiye ve izlenimlerim şu şekilde ;

İdari anlamda lise idareleri daha rahat yani evrak tören vs işleri ilköğretime göre daha az, bir de sanki lise idarecileri bir noktada daha bir idareci gibi saçma sapan işlerle uğraşmıyorlar öğretmen ortamı da daha rahat sınıf öğretmenleri ile uğraşmıyorsun yok benim sınıfımda şu yok vs gibi..

Herşeyden önemlisi BT sınıfının ne durumda olduğu seni ilgilendirecek 1. konu ..

Dersler seçmeli 1 ya da 2 saat seçilebiliyor.. Dersi bir defa alabiliyorlar.. Dersin notu var.. 2 yazılı yapıyorum. BT sınıfım iyi durumda olduğunda bir de içinde etkileşimli tahta da olunca tadından yenmiyor.. Ben bu seneyi BTR olarak geçirdim.. Sınıf mevcutları sorun değilse sayın hocam seçtirebildiğin kadar sınıfa ders seçtirirsin... Ben genelde 10. sınıflara seçtiriyorum.. 11 12 ler YGS modunda 9 lar daha ilköğretim havasında en uygun 10. sınıflar oluyor.. Bir de her sene öğrencilerle olan iletişimim sayesinde kurs açıyorum..En azıdan sertifika sahibi oluyorlar ve bir şeyleri daha detaylı öğreniyorlar... (Temel Bilgisayar Kullanımı-web tasarım vs..)

Çok fazla ders saatin olursa geri kalanını 30 saati BTR olarak tamamlarsın.. Eğer ders seçmene imkan olan şartlar oluşursa örneğin 24 saat ders seçtin diyelim 6 saati BTR olarak tamamlarsın ki gayet yeterli gelecektir düzeni oturtturktan sonra.. İkili eğitim yapan bir okulsa yanına BTR görevlendirme ile bir arkadaş geliyor zaten.. Bu sene öyle idi. .Seneye nasıl olur bilemem..

Aslında çok fazla değişken var.. Ben bulunduğum okula göre söyledim.. İkili eğitim yapan kalabalık bir öğrenci nüfusu olan 32 adet etkileşimli tahtası olan bir okul... Bir de işin en çok sevdiğim tarafı her sene 5-6 öğrenciyi alıyorum yanıma BT sınıfı bakımı ile ilgili olarak yetiştiriyorum onları sene sonunda bir çok anlamda yetkin oluyorlar.. 3 senedir 20 kişi oldu .. Böyle olunca mesela sene başı sene sonu BT sınıfı bakımları o kadar rahat oluyor ki..

Geri