ilköğretimde konuyu anlatmadan etkinlik var anlamıyorum

Kodla Büyü

naiad1786

Üye
ilk defa ilköğretime atandım lisede görev yapıyodum daha önce etkinlikler çok ilginç excel anlatmadan nasıl excel çalışması yaptıracağız yada örneğin excel anlatımı kitaplarda var da ben mi göremiyorum :S kafayı yiyecem biri yardım etsin

Hocam ben örneğin excel ile ilgili etkinlikte ihtiyaç duyacakları özellikleri anlatan sunu hazırlıyorum. İlköğretimdeki öğrenci için zaten lisedeki gibi fazla ayrıntıya giremiyoruz. Hazırladığım sunuyu anlattıktan sonra etkinlik veriyorum. Yoksa kitaplar çok yetersiz. Hatta sunuya işlerine yarayacağını düşündüğünüz özellikleri de ekleyebilirsiniz, birebir kitabı kullanmıyorum ben.

hocam hangi basamaktaki excel etkinliği bahsettiğiniz? aslında müfredatta 3. 4. basamakta yavaş yavaş farkettirerek başlıyor excel tablo okumak grafikleri yorumlamak gibi... ama bende aynı şekilde pat diye 6. basamaktan başladığım için ilk olarak menüleri mantığını anlatıyorum açtığımda sonra etkinlikteki uygulamaya başlıyorum... umarım yardımcı olabilmişimdir.

mutlak_adeger' Alıntı:
Hocam ben örneğin excel ile ilgili etkinlikte ihtiyaç duyacakları özellikleri anlatan sunu hazırlıyorum. İlköğretimdeki öğrenci için zaten lisedeki gibi fazla ayrıntıya giremiyoruz. Hazırladığım sunuyu anlattıktan sonra etkinlik veriyorum. Yoksa kitaplar çok yetersiz. Hatta sunuya işlerine yarayacağını düşündüğünüz özellikleri de ekleyebilirsiniz, birebir kitabı kullanmıyorum ben.

bende aynı yöntemi kullanıyorum, gerekli olan eklemelri sunu hazırlayarak anlatıyorum excel i açıyorum birde orda anlatıyorum sonra uygulamaya geçiyoruz

eeee dedi ya bakan çocuklar biliyor diye :))) yıllar öncesinde kitaplar basılırken de biliyorlardı :!: biz laf olsun diye uygulama filan yaptırıyoruz işte :!:

doğru gördükleriniz ne yazık ki hocam... siz kendinizce öğrencilerin düzeylerine göre anlatacaklarınızı belirleyip öyle ilerleyin. ya da basamaklarda hangi konuların uygulamaları varsa o konuyu anlatın uygulamaları konuları anlatırken kısaca geçersiniz.

ben onların bilgisayarını açtırtmayıp kendim projeksiyonda uygulayarak anlatıyorum. 1-2 defa.. sonra şimdi aynılarını yapıyosunuz diyorum. yapamayanlarada yardımcı oluyorum. her masayı tek tek kontrol ediyorum.

arkadaşlar cevaplarınız için gerçekten teşekür ederim ama inanamıyorum hala çok komik olmuş gerçekten kendimiz kafamıza göre anlatacaz çocuğa uygulama yaptıracaz neyse öylede yaparız diyecem de bilgisayar lab. perişan bi halde lab götüremiyorum bile çocukları sınıf mev 30 lab 15 bilgisayar var 7 si çalışıyor ben napayım şimdi :( bir kere çıkardım bi bilgisayarın başına 3 4 kişi oturdular ve kesinlikle susturamadım canavarlaşıyolar bilgisayar görünce ilk defa bu siteyi keşfettim dersleri daha eğlenceli bi hale getirmek için neler yapabiliriz sunular oyunlar falan varmı elinizde dersle ilgili?
LÜTFEN YARDIMCI OLUN!! :(

naiad1786' Alıntı:
arkadaşlar cevaplarınız için gerçekten teşekür ederim ama inanamıyorum hala çok komik olmuş gerçekten kendimiz kafamıza göre anlatacaz çocuğa uygulama yaptıracaz neyse öylede yaparız diyecem de bilgisayar lab. perişan bi halde lab götüremiyorum bile çocukları sınıf mev 30 lab 15 bilgisayar var 7 si çalışıyor ben napayım şimdi :( bir kere çıkardım bi bilgisayarın başına 3 4 kişi oturdular ve kesinlikle susturamadım canavarlaşıyolar bilgisayar görünce ilk defa bu siteyi keşfettim dersleri daha eğlenceli bi hale getirmek için neler yapabiliriz sunular oyunlar falan varmı elinizde dersle ilgili?
LÜTFEN YARDIMCI OLUN!! :(

Bilgisayar yeterli değilse hiç bir şekilde eğlenceli olmuyo ders. eski okulumda ne yaptıysam olmadı.
bir süreden sonra serbest bırakmıştım pes edip.

naiad1786' Alıntı:
ilk defa ilköğretime atandım lisede görev yapıyodum daha önce etkinlikler çok ilginç excel anlatmadan nasıl excel çalışması yaptıracağız yada örneğin excel anlatımı kitaplarda var da ben mi göremiyorum :S kafayı yiyecem biri yardım etsin

kafana göre takıl rahat işle dersi

İlköğretim kitaplarını basamaklara ayırmışlar, 5-6-7 hepsinde de Excel var ama öğrenciler her yıl unutup ilk defa görüyormuş gibi yapıyor. Kitapta yok ama bir dersi Excel in genel hatlarını anlatmaya ayırmak gerekiyor.

Kitaptaki sırayı takip etmek ya da etkinliklerin aynısını yaptırmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Öğrencilerin seviyesine ve labın imkanlarına göre uygun gördüğünüz biçimde işleyebilirsiniz. BT sınıfının network yapısı sağlamsa Netop-Netsupport programlarından birini kurup önce kendi yaptığınızı gösterip sonra öğrencilere yaptırabilirsiniz.

Şimdiki okulumda pc başına 2 şer öğrenci oturuyor, 3-4 öğrencinin oturduğu okulda da görev yaptım. Dersler işkence gibi geliyordu.

Geri