ilköğretimden liseye görevlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cavzer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cavzer

Aktif Üye
ilköğretimde görev yapıyorumbu sene bir anadolu öğretmen lisesinden ders buldular bana.ilk defa lisede çalışacağım evrak ve not sistemi öğrenciyle ilişikiler nöbet yani ilköğretimle farkları nelere düz lisede çalışan arkadaşlar

Ben 3 yıl önce ilköğretimden görevlendirmeyle liseye gitmiştim. 2 şer saat dersleri vardı. Yıllık plan dışında evrak verdiğimi hatırlamıyorum. Düz lise ile Anadolu öğretmen lisesinin farkı olur mu onuda bilmiyorum ancak evrak konusunda çok fazla birşey istemeyecekleri kesin. Ders ise seçmeli ders olarak görünüyordu ancak karnede not olarak karşılığı vardı. 2 yazılı yapmıştım.

Öğrenciler ile ilişki ise sizin yapınıza kalmış birşey sizi maskarayada çevirebilirler el üstündede tutabilirler. Ben memnundum okuldan. Arkadaş gibi yaklaşmanda fayda var ama çok yüz göz olma.

Hocam daha önce de lise mi ilköğretim mi tartışmaları olmuştu forumda. İkisinin de kendine göre avantajları vardır ama rahatlık açısından 4 farklı lisede(Düz lise, meslek lisesi ve 2 anadolu) ve 2 farklı ilköğretim okulunda çalışmış biri olarak kesinlikle lise diyorum. Öğrencinin idaresi çok daha rahat. Sadece bilginizle saygı uyandırmaya bakın.
2 sınav yapıp bir de sözlü veriyorsunuz. Benim çalıştığım okullarda idare de kat kat rahattı. Bana sorarsanız ilköğretim müdürleri genelde öğretmenleri de öğrenci gibi görmeye başlıyor yaşlandıkça. Hayırlı olsun.

benimki görevlendirme geçici bir şey ama yine de tedirginlik oluyor farklı okullarda çalıştım ortam konusunda değil lisede yapacaklarımı bilmediğim için farkları sorayım dedim yani evrak zümre şube plan farklıdır not girme yine e okul sisteminden mi yapılıyor bunları sorayım dedim

Ben de aynı durumdayım bu sene. İstemediğim halde Anadolu Lisesi müdürünün yoğun ısrarı üzerine kabul ettim. 7 saat dersim var. 11 ve 12. sınıflara seçmişler. Laboratuar UBAK sanırım, LCD ekranlı, tam inceleme fırsatım olmadı. Kapıdan baktım şöyle bir.

Haftanın bir günü sadece liseye, 3 gün ilköğretim kendi okuluma. 1 gün ise hem ilköğretim hem liseye gideceğim. Bakalım değişik bir deneyim olacak.

cavzer hocam, size de kolay gelsin :)

bende imam hatip lisesine görevlendirildim.haftada 2 gün oraya gidecem.bugün ilk dersime girdim.konulara baktım öğrenci kitabından ilköğretimden çok farklı değil konular. aynı şeyleri tekrar ediyoruz

ben de liseden ilköğretime görevlendirildim =) iki okula da gideceğim bakalım nasıl bir program yapacaklar...

Bende ilköğretimden liseye geçen birisi olarak kesinlikle lise diyorum. Öğrencilerle daha yetişkin bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Konu bazında daha detaylara girebiliyorsunuz. Not verebilmeniz dersi değerli kılıyor. Her açıdan iyi. Pişman olmayacaksınız kesinlikle.

Yıllık plan ve zümre hazırlarsınız. Eğer formatör oldu iseniz bunun için hazırlamanız gereken evrakları hazırlarsınız.

Geri