ilk atama hakkında

Kodla Büyü

kbrTan

Üye
Merhaba hocalarım.
Yeni mezunum ve şimdiye kadar da normdur, yönetmelikdir vs hiç işimiz düşmediğinden olsa gerek hiç ilgilenmedim. Malum sonuçlar açıklandı ve puanım 85. Branş sıralaması olmasa da eğitim sıralamsında ilk 6binlerdeyim. Yerinde mi bilmiyorum ama gayet umutluyum. Fakat aklıma takına birkaç şey var. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum :)

1. Norm denilen bir durum var malum. 4+4+4 lük kısımda 4,5,6 zorunlu 7, 8 seçmeli olduğu için ortaokulları tercih etmek istiyorum. İlk okuldaki bir okulu seçersen sadece 4 sınıfların dersi 15 ders saatini dolduramayacağı için norm fazlası olur mu? Ki başka bir bt hocasının bulunduğu okula gidersem de her halukarda ders saatini dolduramayacağımı ve norm fazlası olacağımı düşünüyorum. Bu mantık doğru mudur, yanılıyor muyum? Bir de tercih sırasında norm olup olamayacağımızı anlama gibi bir şansımız var mı merak ediyorum.

2. bt rehberliği ve formatörlük olayı var. Bunları almak iyi mi kötü mü bilemiyorum. ders saati konusuna çokça takıldım ben. btr veyahut formatör olduğum zaman ders saatini doldurma gibi bir zorunluluğum devam edecek mi tam anlayamadım.

3. Halk eğitimi de seçme gibi bir düşüncem var. Kimi forumlarda öğretmenlik özlük hakları bulunduğundan yaz tatili olduğunu, ders günlerini kendi seçebileceğini(hafta sonu/yaz tatili boyunca olması konusunda) söylerken kimisi normal memurluk gibi olduğunu yıllık 20 gün izin olduğunu söylüyor bu konuda bilginiz var mı merak ediyorum.

4. Şu son 26'yı açma konusu da aklımda. Bir yılım boşa gitsin istemiyorum bu yüzden de açmak istiyorum. Ama kimileri bunun iyi olmadığını koşulu en zor olan yerlere gideceğimi söylüyor. Sizin fikirleriniz nedir?

Daha mesleğe başlamadığım için çoğu şeyi bilmiyorum. Acele karar vermek istemediğim için tercihlerimi de bilerek farkında olarak yapmak istiyorum. Ayrıca tavsiyeleriniz herhangi bir konuda vereceğiniz fikirlere de açığım.

merhaba =)
1. 5 ve 6larda zorunlu 2 saat, 7 ve 8lerde seçmeli 1 saat dersimiz var. 4. sınıflarda dersimiz yok, ilkokula atanamazsın. norm olması için 15 saat şart değil, mesela ben köydeyim 12 saate 1 norm var. norm kadro yönetmeliği değişti sanırım, bölge ders saatine göre hesaplanıyor olmalı. eskiden köy okullarında 6 saate 1 norm veriliyordu. hala öyle mi bilmiyorum...
2. formatörlük kaldırıldı. onun yerine bt rehberliği var. eğer btr olursan okuldaki bt derslerine girip geri kalan zamanlarında btr görevini yapacaksın. birçok ilde fatih projesinin olmadığı okullara btr görevi vermiyorlar. bence ders saatin 25 saati buluyorsa btr'ye gerek yok. iyi mi kötü mü biraz da senin idarene ve sana bağlı...
3. halk eğitimde kadrolu çalıştım. küçük bir ilçede değilsen kurs sıkıntın olmaz. çok talep olursa istediğin saatlere kurs açtırabilirsin. ama az talep varsa ve o kursiyerler de haftaiçi akşamları ve haftasonlarına kurs istiyorlarsa müdür o saatlere açar. o zaman sıkıntı olabilir yerine göre... halk eğitimde de aynı okuldaki gibi tatillerin var, yine 15 saat üstü ek ders. istersen tatillerde çalışabilirsin. eğer tatilde çalışırsan girdiğin derslerin hepsini direk ek ders olarak alırsın.
4. 26'yı aç tabi. bura türkiye, ne olacağı belli olmaz. yarın bir gün bt dersini kaldırırlarsa atamalar jilet gibi kesilir. 26 tamamen kura ile belli oluyor.. 26'dan belki cizre'ye atanacaksın ama senden aşağı puanda biri daha iyi yere çıkabilir. tamamen şans.
evlenme durumun yoksa zorunlu hizmet okulunu seç bence... zaten ilk atamaya kötü okullar açılıyor genelde. birçok kişi yakınsa da geçen sene atamalar fena değildi, 75 ile kapattı. puanın fena değil, yerinde olsam 25 tercihin ilk 10'unu çıkabilir ümidiyle iyi illeri, sonraki 10'u puanına göre orta derece illeri, son 5 ise kesin atanmak için ağrı van erzurum tarafını yazardım

ailem göndermez diyorsan 26. açma. en ücra köye bile gidereim diyenlerin hakkını yeme ama atamanı garantiye almak için hocamın da dediği gibi benim tampon diye ifade ettiğim yerleri yazmalısın. 2010 da 85 puan 1000 atama vardı branşta 600. idim. artvin ve erzurum puanım yetiyordu zorunlu hizmetlerde. daha kötü illeri yazmadım gelecekse 26 dan gelsin diye.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
merhaba =)
1. 5 ve 6larda zorunlu 2 saat, 7 ve 8lerde seçmeli 1 saat dersimiz var. 4. sınıflarda dersimiz yok, ilkokula atanamazsın. norm olması için 15 saat şart değil, mesela ben köydeyim 12 saate 1 norm var. norm kadro yönetmeliği değişti sanırım, bölge ders saatine göre hesaplanıyor olmalı. eskiden köy okullarında 6 saate 1 norm veriliyordu. hala öyle mi bilmiyorum...
2. formatörlük kaldırıldı. onun yerine bt rehberliği var. eğer btr olursan okuldaki bt derslerine girip geri kalan zamanlarında btr görevini yapacaksın. birçok ilde fatih projesinin olmadığı okullara btr görevi vermiyorlar. bence ders saatin 25 saati buluyorsa btr'ye gerek yok. iyi mi kötü mü biraz da senin idarene ve sana bağlı...
3. halk eğitimde kadrolu çalıştım. küçük bir ilçede değilsen kurs sıkıntın olmaz. çok talep olursa istediğin saatlere kurs açtırabilirsin. ama az talep varsa ve o kursiyerler de haftaiçi akşamları ve haftasonlarına kurs istiyorlarsa müdür o saatlere açar. o zaman sıkıntı olabilir yerine göre... halk eğitimde de aynı okuldaki gibi tatillerin var, yine 15 saat üstü ek ders. istersen tatillerde çalışabilirsin. eğer tatilde çalışırsan girdiğin derslerin hepsini direk ek ders olarak alırsın.
4. 26'yı aç tabi. bura türkiye, ne olacağı belli olmaz. yarın bir gün bt dersini kaldırırlarsa atamalar jilet gibi kesilir. 26 tamamen kura ile belli oluyor.. 26'dan belki cizre'ye atanacaksın ama senden aşağı puanda biri daha iyi yere çıkabilir. tamamen şans.
evlenme durumun yoksa zorunlu hizmet okulunu seç bence... zaten ilk atamaya kötü okullar açılıyor genelde. birçok kişi yakınsa da geçen sene atamalar fena değildi, 75 ile kapattı. puanın fena değil, yerinde olsam 25 tercihin ilk 10'unu çıkabilir ümidiyle iyi illeri, sonraki 10'u puanına göre orta derece illeri, son 5 ise kesin atanmak için ağrı van erzurum tarafını yazardım

Kafamda ki sorular daha netleşti, bir süredir tam anlamıyla bunları düşünüyordum. 26 konusunda bu şekilde düşünüyordum bende. Beklentimi çok yüksek tutmuyorum genelde. Olmasını istediğim yerlerden garanti olabilecek illere doğru bir sıralama yapmayı düşünüyorum.daha çok iç anadolu illerinin zorunlu hizmet bölgesi sayılan okullarını yazmayı düşünüyorum hatta. 3 yıl çok zor şartlarda görev yapmaktansa 6 yıl daha alışkın olduğum şartlarda görev yapmayı planlıyorum. İlerde evlilik durumu söz konusu olursa bile yine zorunlu hizmet sayılan başka bir ile tayin olanağı varmış yanılmıyorsam o şekilde görev süresini bitiririm diyorum bakalım. Çok teşekkür ederim hocam cevap için. :)

yusuf0686' Alıntı:
ailem göndermez diyorsan 26. açma. en ücra köye bile gidereim diyenlerin hakkını yeme ama atamanı garantiye almak için hocamın da dediği gibi benim tampon diye ifade ettiğim yerleri yazmalısın. 2010 da 85 puan 1000 atama vardı branşta 600. idim. artvin ve erzurum puanım yetiyordu zorunlu hizmetlerde. daha kötü illeri yazmadım gelecekse 26 dan gelsin diye.

Hocam zannetmiyorum artık kazanıp ailem göndermiyor diye gitmeyen öğretmenler olabileceğini ki atamalar bu kadar değişken iken. Ama şuna aklım takıldı şimdi. Demişsiniz ya Erzurum Artvin'e puanım yetiyordu diye. Ben araştırmama rağmen öyle bir tablo yada bir yazı bulamadım. Hangi ile kaç puanla atanılmış daha önce bunu öğrenebilir miyim? Varsa kaynak gösterebilir misiniz?

26. tercihi mutlaka yapınız.

Gelecek yıl daha fazla atama olacağı ve daha fazla puan alacağınızın garantisi yok.

26. yı durumunuz da el veriyor ise mutlaka işaretleyiniz.
hayırlı olsun güzel puan. inş atanırsınız.

Teşekkür ederim hocalarım tavsiyeleriniz için. 26'yi açıcam :)
Herkesin hakknda hayırlısı olur inşallah

kbrTan' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
merhaba =)

Kafamda ki sorular daha netleşti, bir süredir tam anlamıyla bunları düşünüyordum. 26 konusunda bu şekilde düşünüyordum bende. Beklentimi çok yüksek tutmuyorum genelde. Olmasını istediğim yerlerden garanti olabilecek illere doğru bir sıralama yapmayı düşünüyorum.daha çok iç anadolu illerinin zorunlu hizmet bölgesi sayılan okullarını yazmayı düşünüyorum hatta. 3 yıl çok zor şartlarda görev yapmaktansa 6 yıl daha alışkın olduğum şartlarda görev yapmayı planlıyorum. İlerde evlilik durumu söz konusu olursa bile yine zorunlu hizmet sayılan başka bir ile tayin olanağı varmış yanılmıyorsam o şekilde görev süresini bitiririm diyorum bakalım. Çok teşekkür ederim hocam cevap için. :)

yusuf0686' Alıntı:

Hocam zannetmiyorum artık kazanıp ailem göndermiyor diye gitmeyen öğretmenler olabileceğini ki atamalar bu kadar değişken iken. Ama şuna aklım takıldı şimdi. Demişsiniz ya Erzurum Artvin'e puanım yetiyordu diye. Ben araştırmama rağmen öyle bir tablo yada bir yazı bulamadım. Hangi ile kaç puanla atanılmış daha önce bunu öğrenebilir miyim? Varsa kaynak gösterebilir misiniz?

http://ikgm.meb.gov.tr/sayisal_veriler.asp?ID=207 bütün seneler burada hocam ben sırf zorunlu hizmetleri yazdım. artvine atandım. gidebilecegim en iyi yerler artvin ve erzurumdu. gerçi simdi daha fazla okul zorunlu hizmet oldu. benim kadar sıkıntı yaşamazsınız.

bu arada eş durumu tayinlerde eşiniz zorunlu hizmet yaptıysa yada yapıyorsa siz muaf olursunuz.(tabi eş öğretmense değilse ve çalışıyorsa zaten zorunlu yapma şartınız erteleniyor.)

yusuf0686' Alıntı:
http://ikgm.meb.gov.tr/sayisal_veriler.asp?ID=207 bütün seneler burada hocam ben sırf zorunlu hizmetleri yazdım. artvine atandım. gidebilecegim en iyi yerler artvin ve erzurumdu. gerçi simdi daha fazla okul zorunlu hizmet oldu. benim kadar sıkıntı yaşamazsınız.

Ankara şu puan edirne şu puan gibi bir veri paylaşımı söz konusu değil galiba meb tarafından. Link içinde teşekkür ederim hocam inceledim.
Eş durumu konusunda da ileride tayin isteme gibi bir durumum mevcut. Ama öğretmen yada devlet kadrosu değil. O zaman zorunlu hizmet bana mecburi oluyor değil mi hocam?

şuan için eş durumu, vb. düşünmenin anlamı yok
en iyi 25 tercih ile birlikte 26. tercih yapıp beklemek gerisi sonra ki iş ve işlemler

+ öğretmenlere zorunlu yer değiştirme gündemde (2010 yılında hizmet affı oldu)
meb de ne zaman ne olacağı belli olmayacağı için bir an önce doğu batı fark etmeksizin atanmak en iyi çözüm

tüm aday öğretmenlere şimdiden hayırlı olsun

Hocam batı taraflarının zorunlu hizmet bölgelerini yaz. Tabi özür durumun belirli bir süre olmayacaksa olmayacaksa. Yok ben evlenirim veya yüksek lisans yaparım bir iki yıl içinde diyorsan o zaman batı bölgelerinin merkezi gördüğün yerlerini ilk sıraya yaz. Sonra biraz merkezi olmayan yerleri ekle- 20.tercihten sonra ise artık doğu bölgelerini yaz. 26.tercihi kesinlikle aç. Önemli olan atanmak bunu unutma.

kbrTan' Alıntı:
yusuf0686' Alıntı:

Ankara şu puan edirne şu puan gibi bir veri paylaşımı söz konusu değil galiba meb tarafından. Link içinde teşekkür ederim hocam inceledim.
Eş durumu konusunda da ileride tayin isteme gibi bir durumum mevcut. Ama öğretmen yada devlet kadrosu değil. O zaman zorunlu hizmet bana mecburi oluyor değil mi hocam?

Hocam ilerde evlensen dahi zorunlu hizmet yükümlüsü olarak kalırsın tamamlamadığında. Her yıl bunu kanıtlaman gerekir bazı belgelerle. Puanın bu yıla göre güzel hayırlı olsun...

kbrTan' Alıntı:
yusuf0686' Alıntı:

mecburiyet yok hocam eşiniz çalıştığı sürece erteletirsiniz her yıl yada uğraşmam ben derseniz tayin isteyeceğiniz ildeki zorunlu hizmet olan okulları yazarsınız.

puanlara gelince her sene değişir. benim atandığım sene gümüşhane kelkit 90 puandı yanlış hatırlamıyorsam ankarada 90 puandı. puan olayı belirli iller hariç şanştır. adamın memleketidir ailesi oradadır en berbat denilen yeri 90 95 puanla yazabilir.

Haklısınız hocalarım. Tüm tercihlerimde zorunlu hizmet olan okulları yazmayı düşünüyorum şuan her olasılığa karşı.Bu yıl zor bir sınavdı puanlar düştü ona da güveniyorum biraz.O yüzden bati illeri ağırlıklı yazmayı planlıyorum.son 5 tercihde de doğuda garantileyebilecek okullar olarak yapıcam. 26'yi da açıcam.
İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Gerisi nasip artık. :)

kbrTan' Alıntı:
Haklısınız hocalarım. Tüm tercihlerimde zorunlu hizmet olan okulları yazmayı düşünüyorum şuan her olasılığa karşı.Bu yıl zor bir sınavdı puanlar düştü ona da güveniyorum biraz.O yüzden bati illeri ağırlıklı yazmayı planlıyorum.son 5 tercihde de doğuda garantileyebilecek okullar olarak yapıcam. 26'yi da açıcam.
İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Gerisi nasip artık. :)

O zaman İstanbul'un merkeze uzak yerlerini yaz derim puanına gelme olasılığı yüksek, hem merkezden uzak olduğun için o İstanbul'un aşırı kalabalığından uzak olmuş olursun hem de sonuçta bir şehir merkezinde olmuş olursun. Ben Esenkent'te çalıştım, eşim Beylikdüzü'nde buralar merkeze uzaktır ama bir çok şehirden daha şehirdir imkanlarıyla. Daha da batıyı da yazabilirsin İstanbul'da Büyükçekmece, Silivri vs. Hem İstanbul merkez kadar pahalı olmaz hem zorunlu olan bir çok yere göre daha şehir bir yer seçmiş olursun...

Geri