image cdsini boot yapma

Kodla Büyü

forsahalil

Site Gezgini
slm arkadaşlar,laptopumun imajını dvd ye yazdırırken dvd ye boot özelliği vermek istiyorum fakat başlangıç disketi istiyor, laptopta disket sürücüsü yok, bu işin başka bir yolu varmı acaba :?: :shock:

Hocam image aldigin programin bootlu cdsi vardir aslinda, acronis ya da ghostun. image dvdsine boot ozelligini sanırım pcnin acilista dvdden boot ettirmek icin istiyorsun. mesela soyle yapabilirsin eger imageni ghosttan aliyorsan;

Eğer Bir Exe Dosyası Çalıştırmak İstiyorsanız;
Bir Notepad Açıp
[autorun]

open=ghost.exe

Şeklinde Yazıp “autorun.inf” Olarak Kaydedin.

boylelikle ghost.exe otomatik olarak calisir.

Umarim yanlis anlamamisimdir.

acronis programını dene bence. bu program ile bir boot cdsi oluşturabilirsin. yine aynı program ile pcnin imagesini alabilirsin. işine yarayabilir.

aakcakaza' Alıntı:
Hocam image aldigin programin bootlu cdsi vardir aslinda, acronis ya da ghostun. image dvdsine boot ozelligini sanırım pcnin acilista dvdden boot ettirmek icin istiyorsun. mesela soyle yapabilirsin eger imageni ghosttan aliyorsan;

Eğer Bir Exe Dosyası Çalıştırmak İstiyorsanız;
Bir Notepad Açıp
[autorun]

open=ghost.exe

Şeklinde Yazıp “autorun.inf” Olarak Kaydedin.

boylelikle ghost.exe otomatik olarak calisir.

Umarim yanlis anlamamisimdir.

hocam doğru anlamışsınız ama ben doğru anlayamadım, imajı dvdye kaydettikten sonramı o dediğinizi yapmalıyım

arkadaşlar bu konu ile bende baya uğraştım. Acronis te sadece boot "cd" si yapılabiliyor.Ama forsahalil arkadaşında benimde sorunum şu boot dvd si yapmak istiyoruz.

Yani bir bilgisayarın image 2 gb diyelim bunu cd ye atmamız imkansız. Bunu dvd ye atıp dvd den boot yaptırarak direk dvd içersindeki image dosyasını çalıştırmak istiyoruz bunun bir yolu var mı?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olacağım...

marat' Alıntı:
arkadaşlar bu konu ile bende baya uğraştım. Acronis te sadece boot "cd" si yapılabiliyor.Ama forsahalil arkadaşında benimde sorunum şu boot dvd si yapmak istiyoruz.

Yani bir bilgisayarın image 2 gb diyelim bunu cd ye atmamız imkansız. Bunu dvd ye atıp dvd den boot yaptırarak direk dvd içersindeki image dosyasını çalıştırmak istiyoruz bunun bir yolu var mı?

evet aynen hocamın anlattığı gibi

Hocam cdde oluyor dedigim dvdde fark yok olmasi lazim. mesela ghostla image aldigini dusunursek image.gho (marat arkadasin dedigi gibi cdnin kapasitesinden cok daha buyuk olabilir) dosyasini dvdye yazdiktan sonra, notepad acip icine yukaridakileri takip et ve notepad dosyasini kaydet tabi icine ghost.exeyi de atacaksin. yane dvdde 3 dosya olacak.
1.image.gho
2.ghost.exe
3.autorun.inf seklinde.

Bu sekilde hazirladigin dvd pc acilisinda otomatik olarak ghost.exe dosyasini calistirir diye dusunuyorum. bir dene istersen.

marat' Alıntı:

acronis programı ile boot cdsi yaptıktan sonra image nerde olursa olsun alabilirsiniz. ister harddiskte ya da dvd veya ağda bir bilgisayarda. ama sizde şöyle bir sorun olabilir acronis başka imageleri tanıyor mu onu denemedim hiç. acronis sadece kendi aldığı imageyi kullanıyor olabilir.

alideniz2000' Alıntı:
ben de labtaki bilgisayarlar için "kurtarma DVD'si" varya ondan yapmak istiyorum. kendi bilgisayarım için.
içinde ghost olsun, bilgisayarımın imajı olsun, kendiliğinden ghost başlasın, c'yi silip imajı kuracağını söylesin, evet diyeyim, o da imajı kursun.
var mı yapabilen?

http://www.bilgisayarbilisim.net/image- ... 27206.html
anlatıyo yukarda ama biraz ustalık gerektiriyo ben uğraşıyom ama uzunca bir zaman sonra biter heralde :D

Arkadaşlar bunu uğraştı ve benim oğlum başardı .
Ama bu arada C ve D harddisk Sadece C oldu ama kurtrdık dataları.O kadar basit değil ,ek dosyaları var internetten bulunabiliyor.Ama çok iyi ingilizce gerekiyor.Bu sistemi yani
Tak DVD yi çek bir reset katılımsız 5 dk da format evet bunu bilgisayarlarımdan birinde yaptık ama şu anda sadece C sistem olarak çalışyoruz.
Bize Lazım olan ise
Bilgisayarın bölünmüş harddisk yapısını bozmadan
Katılımsız Bootable ghost DVD oluşturmak.
Bunun için bir autorun inf dosyasının hedeflediği bir text dosyası düzenliyordu(aşağıdaki dosya) benim çocuk
tüm marifet bu dosyada partttion from image hedef aynı DVD vs ok hepsi otomatik geçiliyor ve yükleme başlıyor.
ama başımıza gelen data kaybı yüzünden bir daha cesaret edemedik.

Yaf aslında işi gücü oyun kafayı verse işi bitirmişti.
--------------------------------------------------------------------------------
@echo off
MSCDEX.EXE /D:tomato /L:R
SET TZ=GHO+08:00
prompt $p$g
MOUSE.COM
for %%i in (r:\*.gho) do set image=%%i
echo Loading...
\ghost\ghost.exe -clone,mode=load,src=%image%,dst=1 -rb
-----------------------------------------------------------------------------------
Son satır çok önemli işte bölünmüş harddiskteki ayarlamayı yapacak olan satır burası
denemeler için zaman ve en az 2-3 bilgisayar bilgili 2 arkdaş lazım.Bu hali ile yada yanlış ayarlarsan C ve D birleşiyor. sistemde ki Bölünmüşlüğü algılayıp imajı C ye açması için ne yapmak lazım ?

:idea:
Acronis ile bootable+image tek DVD yapma:

1-Bilgisayara format atıp gerekli tüm yazılımları kurunuz. Güvenlik kartının yazılımı da dahil.
2-Acronis ile bootable ISO formatında dosya oluşturunuz.
3-Acronis ile image alınız.image dosyanızı bilgisarınıza oluşturunuz.
4-Bu image dosyanızı ISO programı kullanarak bootable dosyanızın bulunduğu ISO dosyanın içine kopyalayın.
5-bootable ve image dosyanın bulunduğu ISO dosyanızı nero ile DVD ye yazdırınız.
6-DVD takılı iken bilgisayarı açtığınızda otomatik olarak acronis programı çalışır. ve image dosyanızı seçip ilerle dediğinizde 5 dk içersinde bilgisayarınız
eski haline dönecektir. isterseniz D ve diğer sürücüleri olduğu gibi bırakıp işletim sisteminizin bulunduğu yalnız C yi geri yükleyebilirsiniz.

not: bu işlemleri yaparken güvenlik kartını çıkarmaya veya pasif duruma getirmeye de gerek yok.

halox' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
sistemde ki Bölünmüşlüğü algılayıp imajı C ye açması için ne yapmak lazım ?
evet bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
Evet bende çok istiyorum.Böyle bir bootable ghost DVd sini.MEB nın verdiği ilk seri İdari bilgisayarların böyle bir sistemi var. iki CD den oluşan.Öyle bir bootable gost sistemi lazım ama.bölünmüş hardiski algılayan ve sistemi C hardiske kuran.Yanlışlıklar çok oluyor galiba.kesin çözümü açıklasalarda bizimde kafamız rahat etse....

Geri