imajla ilgili bir soru

Kodla Büyü

gkyzdprmlr

Aktif Üye
bir pcye işletim sistemini kurduktan sonra driverleri yüklemeden imajını alsak o imajı tüm pclerde kullanabilir miyiz?

farklı donanımlarda xp çalışmaz....
eğer w 98 ise çalışır...(sanırım 98 değildir :D )

win 98 de oluyordu. Norton Ghostla bir makinada ofis ve diğer bazı programları yükleyip CD ye bootable imaj alarak farklı donanımlı makinalara yüklemiştim.

XP de olmuyor. Örneğin XP yüklü bir harddiski donanımı farklı başka bir bilgisayara taktığımızda siyah ekranda takılıp bir süre sonra reset atıyor.

Vista ve win7 de denemedim

gkyzdprmlr' Alıntı:
bir pcye işletim sistemini kurduktan sonra driverleri yüklemeden imajını alsak o imajı tüm pclerde kullanabilir miyiz?

Anakart bileşenleri ve çipset aynıysa pek sorun çıkmaz.Ama farklı da olsa bazen çalışıyo uzun süre yeni donanım bulundu diyo ama şanslı iseniz mavi ekran almadan sistem oturuyo.Ama çoğu zamanda çakılıyo.Pek sağlıklı bi yöntem değil ama çok acil durumlarda denenebilir.

Bir tecrübeyi daha aktarayım eğer vista yada win7 imajı ghostla yada true imajla açtıktan sonra sistem başlamıyosa işletim sistemi DVD sinden başlangıç onarımı yapabilirsiniz.Hatta onarılmış halinin imajını alırsanız bunu tekrar açtığınızda sorun çıkarmıyor.disk klonlarkende aynı yöntemi öneririm.

Geri