imam hatipte çalışanlar yardımcı olur musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nily

Site Gezgini
imam hatip lisesinde çalışan arkadaşlarım varsa sorularımı yanıtlayabilir misiniz
ortaokul kadrosunda ilk defa bu yıl çalışıcam imam hatipte ortaokulda 20 saat dersim var
ama idare lise bölümüne de ders seçmiş ve girmemi istiyorlar.
benim lisedeki derslere girmeme gibi bir hakkım var mı ?
ikincisi hangi sınıflara bilgi ve iletişim dersi seçilebiliyor anadolu ve düz lise ikisine de seçilebilir mi
ve lisenin öğrenci potonsiyeli nasıldır?
bu konularda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinrim
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Hocam ben imam hatip lisesindeyim. lisedeki dersler için onayın çıkmışsa ve 15+6 ders saatin dolu değilse zorunlu yaparlar.
lise için söylüyorum öğrenci herhangi bir devrede bit dersini seçebilir. ister 9-10-11-12. sınıf olsun. Burada idare seçilebilecek seçmeli saatinin toplamına bakar. o yüzden genelde 10. sınıflarda seçilir. eğer öğrenci bit dersini lise döneminde hiç almadıysa 12. sınıfta da alabilir. Burada dikkat edilen öğrenci bir defa alabilir. Anadolu kısmı da aynı şekilde. Sadece bakılacak kısım toplam seçmeli ders saatinde sıkıntı olmaması. Ayrıntı için TTK sitesinde haftalık ders çizelgesi var.
Öğrenci potansiyeli olarak bölgeye göre değişir ama şu an için imam hatip liselerinde aşırı yığılma var o yüzden norm sıkıntısı yaşamazsın. Sonrasını bilemem.

Geri