IMEI Klonlanmış Mesajı Geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hem44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hem44

Aktif Üye
Değerli hocalarım
yaklaşık 4-5 yıl önce aldığım motorola marka cep telefonuma dün imei klonlanmıştır 30 gün içinde cihaz kapanacaktır diye msj geldi.
şok oldum telefonumu bundan önce görev yaptığım yerde telefoncudan faturası ile aldım ama faturası falan kalmadı.
ne yapabilirim acaba?

aynısın bnm başımada geldi tel kapattı adamlar...gül gibi tel du vallaha :verymad: :verymad: :verymad:

Hocam birkaç ay önce bizimde başımıza geldi. Yeni aldığımız telefona böyle bir mesaj geldi. Sanırım her telefonun bir IMEI numarası varmış ve bu numara eğer başka bir telefonda da olursa onu hemen tesbit edebiliyorlarmış. Yani aldığımız telefon malesef kaçak oluyormuş. Tabi bizim elimizde faturamız filanda vardı. Ama bi işe yaramadı. Üzülerek söylüyorum ama benim size tavsiyem o telefondan bir an önce kurtulmanız. Çünkü bu mesajı alan telefonlar bir süre sonra görüşmeye kapatılabiliyor. Biz çok uğraştık ama değişen bir şey olmadı. Eğer elinizde faturanız varsa telekomikasyon kurumuna gidiyorsunuz. Orada zaten bu konulara bakan bi bölüm var. Ordan kendinize yeni bir IMEI numarası alabiliyorsunuz. Ama işin kötü tarafı, bu telefona bir numara belirlemeni istiyorlar ve o telefonu sadece o numarayla kullanıyorsun. Yani başka sim kartı takamıyorsun. Yani bana uyar dersen kullanırsın yoksa hemen elinden çıkar derim.

bil_teknik' Alıntı:
Cep telefoncuya götür 10 tl'ye yeni bir imei numarası atıyorlar bu kadar...

sizin telefonada başka birimnin imei numarasını atıyorlar.. sonra sistem iki tane aynı imei numarasını farkediyor.. sonra diğer kullanıcıyada mesaj gidiyor.. o da elindeki faturayla telekomikasyon kuruluna başvuruyor.. sonrada sizi dolandırıcılıktan sahtecilikten yakalıyorlar..

bunun yerine eskiyipte bozulan attığınız telefonların imei numaraları varsa onları yükletin baride kafanız ağrımasın..

bana da mesaj geldi malesef 20.10.2010 da kapanacaktır diye napalım bişeyler yapacaz artık.

dün benim başımada geldi.napam şimdi ben? diyarbakır gibi bi yerden ikinci el ne die telefon alırsın arkadaş :D
gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.Tecrübeliler ne öneriyosunuz?

İnternetten araştırın arkadaşlar. İmei klonlama diye bişey var. Bir küçük programla hemen hallediliyor.

Geri