ingilizce üniversite kademeden sayılır mı

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaslar üniversiteyı 1 yıl hazırlık ingilizce, ve bolumu de 4 yıl ıngılızce okudum. gecen yıl basvuru ıcın gıttım tum evrakları hazırladım mıllı egıtımde bu olayın sadece lıselerdekı hazırlık ıcın gecerlı oldugunu soyledıler. bugun de bır baska arkdasım kendı arkdasının da ıngılızce unıversııte okudugunu ve ıslemlerını yaptırdıgını soyledı . sızın bılgınız var mı

Benim bildiğim kadarıyla eğer zorunlu hazırlıksa sayılıyor ki bölümünüzü ingilizce okuduğunuza göre zorunlu olmalı.

Net'te yazılanlara bakılırsa bazı MEM'ler veriyor, bazıları vermiyor. Ancak kanuna göre yanlış hatırlamıyorsam 657'nin 38. ya da 64. maddesine göre, sadece lise'yi normalden fazla okuyanlara veriliyor. Üniversite için bir ifade geçmiyor.
Yine de durumunuzu bağlı bulunduğunuz MEM'deki özlük bölümüne gidip anlatın, eğer veriliyorsa kademenizi isteyin. Verirlerse ne ala, vermez iseler de kısmet deyip, geçin.

"ingilizce üniversite kademeden sayılır mı"
Hayır, sadece ortaokul veya lisede okunan fazla her yıl için birer kademe ilerlemesi verilir.

Hazırlığı saydırabilen arkadaşınızın başvuru ve gelen cevabın fotokopisi ile müdürlüğünüze başvurabilirsiniz

bildiğim kadarıyla -geçende hocalarla konuştuk çünkü-

ortaöğretim süresi normalden fazla okuyanlar (hazırlık sınıfı) 1 kademe alırlar.

netten baktım da şimdi,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 ncı maddesinin (A) bendinin 6 fıkrasının (b) alt bendinde "b) Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir." hükmü yer almaktadır.

http://www.memurlar.net/haber/30308/

Geri