intel hd 4000 nasıl?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
autocad netcad gibi programlar photoshop vs. kullanacaksan ultrabook alma derim. zira ultrabook işlemci performansını genel kullanıma göre ayarlayarak pilden tasarruf etme yönünde çalışır. siz bu programları kullanacaksanız hem işlemci gücüne hem de grafik işlemcisinin gücüne beraber ihtiyaç duyacaksınız. o yüzden ultrabook modellerine çok sıcak bakamıyorum. ayrıca ssd tercihi öne çıkan başka bir husustur. 1 tblık mekanik disk yerine 120 gb lık ssd tercihi performansı çok üst düzeye çıkarmak mümkün

Intel HD 4000 onboard ekran kartı demektir. Dolayısıyla tek yapabileceği temel grafik işlemlerini yürütmektir.
Grafik programları için iyi bir ekran kartı özellikle render işlemlerinizi hızlandıracağı gibi, hocamın da dediği gibi ultrabook'lar taşınabilirlikleri ve pil ömrü uzun olan dizüstü bilgisayardır.
Eğer taşınabilirlik (ağırlık) sizin için önemli değilse iyi bir ekran kartına sahip i5 işlemcili bir dizüstü alıp, 120 ya da 240 GB bir SSD takarsanız grafik programlarını koştururken çok memnun kalırsınız.

Hocam onboard ekran kartı o. Paylaşımsız olmadığı müddetçe film izlemek bile bazen ızdırap

Hocam bu saydığın programlar için macbook biçilmiş kaftandır. Boş ver ultrabook falan uğraşma al bir macbook pro inan bana zerre kadar pişman olmayacaksın. Aynı ekran kartına sahip macbook pro ile 1 yıldır zerre kadar sorun kasma olmadan dediğiniz programları kullanıyorum.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/md101 ... 35203.html

Eli ayağı düzgün bir ultrabook için 2000-2200 tl para vereceğine linkteki laptopa 2700 tl ver zerre pişman olmazsın. Tek eksiği SSD onu da ilerde alır takarsın zira ben öyle yaptım içinden çıkan harddiski de harici disk olarak kullanıyorum.

Bir öneri daha aynı bilgisayarı ben ikinci el 10 ay kullanılmış olarak 1500 tlye aldım. sahibinden.com dan temiz ekinci eller de bulabilirsin. Zengin bebeler alıp mac os X e alışamayıp yarı fiyatına satıyorlar illa ki bir tane düşer :)

Arkadaşlar film izlemek bile ızdırap demişler 30 GB lık 3D filmleri bu ekran kartı ile 3D televizyonuma hdmi ile aktarıp sorunsuz izliyorum. Ama işletim sistemi mac osx işte :)

Geri