intel uzman öğretmen kursu getiri ve götürüleri

Kodla Büyü

emrecoch

Site Gezgini
iyi günler arkadaşlar bu kursa katılmamı istediler nasıl bir kurstur avantajları nelerdir bir yaptırımı varmıdır bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı bilgi verebilirlermi acaba şimdiden teşekkürler

arkadaşlar bu kursa katılan olmadımı aranızda ne yapacaz bu kursta bildiğimiz şeylermi öğretilecek word excel ben zaten bt öğretmeniyim neden böyle bir kursa hizmet içi eğitime gideyimki anlamadım . kurs sonunda sen uzman oldun deyip istedikleri şekilde istihdam etmeyimi planlaıyorlar nedir yokmu fikri olan. bazı arkadaşlar forumu ara demiş de ben pek bişey bulamadım tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

arkadaşlar fazla vaktim yok kısa bir süre sonra cevap vermem lazım tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz

Bu kursta seçilmiş bir konunun ünite planı hazırlanıyor, broşör, sunu vs. 21 yüzyılda derslerde teknolojiyi en iyi şekilde kullanacak şekilde ünite planı oluşturulmaya çalışılıyor. blog sayfaları, wiki pedia , gmail doc kullanımı falan var.. üye olunan bir siteden (teachonline) modüller var onları okuyup, yapılması gerekenler sırayla yapılmaya çalışılıyor.

Hocam dedik eğitici formatör müsünüz cevap bile alamadık ama siz ısrarla cevap istiyorsunuz.

nosTRa hocam kusura bakmayın inşallah cevap verdiğimi sanmıştım bt formatörüyüm eğitici formatör değilim

Şimdi anlatayım sayın hocam bu kurs bir BT kurus değildir yani bu kursda size bilgisayar kullanmayı öğretmezler. Hatta şu anda belki kullanmadığınız WEB 2.0 araçlarını dahi kullanmayı öğretmeden bir klavuz yardımı ile kullanmayı öğretecekler. Kursun ama Proje tabanlı bir eğitim modeli yaratmak. Yani öğrenciler teknolojiyi kullanacak ve araştırma yapacak öğretmende bir sürü değerlendirme materyali hazırlayacak öğrencilerin tam öğrenmesini sağlayacak. Yani eğitim veren öğretmen broşür hazırlamaktan davetiye hazırlamaya kadar herşeyi yapacak. Bunlar işin basit kısmı asıl önemli olan içerik hazırlama bunula ilgili bir sürü çalışma yapacaksınız. Kursun bir kısmı yüzyüze bir kısmı ise belirli saatlerde online olarak yapılır. BT öğretmeni olmanızın bu kursta çok bir espirisi yok. Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni değilseniz bu kursu ilinizde öğretmenlere açar ücretini alırsınız. Kurs açtıktan sonra eğitim verdiğiniz öğretmenere rehberlik yaparak onların öğrenciler ile bu program üzerinden bir üniteyi hazırlayıp hazırlamadığı inceleyeceksiniz. Günümüz türkiyesinde bulunduğunuz bölge Bt teknolojileri konusunda yetersiz ise öğrencilerin evlerinde bilgisayar yok ise öğrenci teknolojiyi kullanma konusunda yetersin ise işiniz biraz zor zira dediğim gibi bu bir bilgisayar kursu değil. Öğrencinin bu teknoojilerin hepsini bildiği varsayılıyor bilmiyor ise de bir online döküman ile öğrenmeleri isteniyor kesinlikle bt tekolojilerinin kullanımı anlatılmıyor. kolay gele.

nosTRa hocam güzel anlatmış. İntel kursunu. ama arkadaşlar vermek problem değilde alan öğretmenlerin bilgisayar bilgisi bizim kadar olmayacağı için çok zor olacak.

ben bu kursu aldım.şubattada okuldaki öğretmenlere vereceğim kara kara düşünmekteyim napcam die :cry:

Hocam ben de böyle bir kursa katıldım. Ancak intel çevrim içi eğitim kursuydu. İntelin farklı kursları olabiliyor. Çevrimiçi eğitim kursunun içeriğinde wiki sayfası, blog sayfası oluşturma, google dökümanları konuları vardı. Bir de intelin bir sayfasına akşamları bağlanıp oluşturduğumuz dökümanları paylaşıp yorumlar yapıyorduk. Ordaki etkinlikleri tamamlıyorduk. Kurs çevrimiçi eğitim olduğu için amaç uzaktan ortak bir sayfada buluşup döküman paylaşımı yapmaktı.Ama sizin ki intelin uzman öğretmen kursu. İçeriği farklı olabilir. Sonra bizden de bu kursu oluldaki öğretmenlere vermemizi istediler. Bu kursu tüm öğretmenler alacak, almayanlar da başka okulda bu kurs açıldığında oraya gidip almak zorunda kalacaklar, mecburi yani dediler. İntel kurslarında genelde böyle mecburi durumları çıkıyor ama kursa katılmayanlara da herhangi bir zorunluluk gelmedi. O kısmında mecburiyet yok sanırım. Ama öğretmenlere bu kursu verirken biraz zorlanmıştım. Çünkü aynı öğrenci gibi davranıyorlar. Herhalede öğrenci koltugunda oturmanın verdiği bir psikoloji. Herkes aynı anda beni çağırıyordu. Bir de etkinliklerini bana yaptırmaya çalışıyorlardı. Bir de hadi bitirde gidelim baskısı. Aynı okulda öğretmen olduğunuz için de pek birşey diyemiyorsunuz arkadaşız diye...Haklısınız bazı kurslara katılmaya ben de çekiniyorum açıkcası. Sen bu kursu almışsın hadi seni görevlendirelim olası bir durum. Belli olmaz formatöre herşey yüklenir

bende intel öğretmen programını okul uzman eğitici olarak aldım
okulumdaki öğretmenlere bu kursu açtım
öğretmenler adına çok faydalı oldu mail adresi olmayan öğretmen bile vardı sunu yapmayı öğrendiler, publisherda broşür bülten hazırlatıyom
eğitici formatör değilim ama il izin verdi (izmir) şimdi bulunduğum ilçedeki diğer öğretmenlere de bu kursu veriyom hem eğlenceli oluyo hemde 90 saat ücretini alıyon
ben memnunum bence diğer öğretmenlerde çok verimli olduğunu çok güzel bir kurs olduğunu söylüyolar çünkü onlar için gerekli bir kurs kendi dersleri ile ilgili içerik geliştiriyolar

Değerli hocam , bir hatanız var kurslarda ücret 60 saat . Hatayı düzeltin yoksa daha sonra geri alırlar zor durumda kalırsınız.

okumakla bitmeyen herbiri biri birbirini defalarca tekrar eden parlak beyaz zemin üzerine ingilizceden direkt çeviri Türk eğtim sistemine uymayan bt öğretmeninin derslerde zaten yaptığı anlasız oldukça sıkıcı uygulamalar bütünü...bt ci için intelin ne olduğunu görmek için gidilip mt olup bir daha içine bakmamaktır...
ekşi sözlük gibi oldu

hocam intel kursu 60 saat
birde ondan önce uyum döneminde açtığıınız web 2.0 araçları kullanım kursu 30 saat
2 kurs açıyosunuz 30+60 toplam

bt cilerin bi işine yaramıyo zaten her zaman yaptığımız şeyler ama ben 5 kere kurs açtım bizim dışımızaki hemen hemen bütün öğretmenlerinde bilgisayar kullanma alışkanlığı facebook olduğu icin sunu yapmayı bilmeyen word ü düzgün kullanmayan öğretmenlere hatta publisher ı bile kullandıklarına öğrendiklerine çokk mutlu oluyolar. Yani öğretmenlere(btciler dışındakilere) lazım ve gerekli diye düşünüyorum
ama benim kurslarımdaki öğretmenlerin %90 ı modülleri okumuyo o ayrı sadece verdiğimiz ödevleri yapıyaolar o bile yeter

Geri