internet bağlantı yardımı? ilk defa karşılaşıyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sezar10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sezar10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar şu anda askerdeyim ve malumunuz komutanların enteresan enteresan soruları oluyor. her neyse, geçen komutan geldi ve şöle bir soru sordu:

elimde sagem 800 marka adsl modem var.bu modemin arkasında sadece usb çıkışı ve rj11 girişi var. rj11 den hattı modeme takıyorum. tek çıkış olan usb çıkıştan hem laptopa hemde masaüstüne internet bağlantısını verebilrimiyim?

dedi.

şimdi usb çoklayıcılar mantık olarak girşi artırıyor. fakat modem çıkışına takılan usb çoklayıcı internet bağlantısınıda çoklayabilrimi?
yani modem çıkışına takacağım bir usb çoklayıcından iki veya daha fazla bilgisayara internet bağlantısı sağlayabilrimiyiz.
yardım ederseniz çok sevinrim arkadaşlar.

modem

Ekli dosyalar

• modem.jpg
    modem.jpg
    15.5 KB · Görüntüleme: 655
sizin dediğiniz çalışırmı bilmiyorum ama hocam şöyle bir aparat var usb den rj 45 e uç rj 45 olursa zaten bir switcle falan çoğaltılabilir....Yazdım ama ben yanlış anlamışım bu olmaz...

Ekli dosyalar

• 2_ETHGIGPCMC005.jpg
    2_ETHGIGPCMC005.jpg
    12.4 KB · Görüntüleme: 648
çapraz bağlantıyla iki bilgisayarı ethernet kartından birbirine bağlarsın sonra modeme bağlı bilgisayarın ağ ayarlarından interneti diğer bilgisayara paylaştırırsın

dndd' Alıntı:
çapraz bağlantıyla iki bilgisayarı ethernet kartından birbirine bağlarsın sonra modeme bağlı bilgisayarın ağ ayarlarından interneti diğer bilgisayara paylaştırırsın

mantıklı geliyor.

bunu denetmek lazım.

komutana söyleyeceğiz artık yapabilirse:D

eemree' Alıntı:
sizin dediğiniz çalışırmı bilmiyorum ama hocam şöyle bir aparat var usb den rj 45 e uç rj 45 olursa zaten bir switcle falan çoğaltılabilir....Yazdım ama ben yanlış anlamışım bu olmaz...

bu aparatı düşündük yalnız bunda da gene şu durum oluyor, usb bağlantı üzerinden iki bilgisayar bağlantı verilmiş oluyor. çalışıp çalışmayacağı soru işareti olarak kalıyor.
teşekkürler.

Geri