internet bağlantısı yardım lütfen acill

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aysef

Aktif Üye
arkadaşlar dün lab da bütün bilgisayarlar internete bağlanıyordu. sonra ne olduysa birden 7 tane bilgisayar bağlanmıyor. forumda okuduğum herşeyi denedim ama olmadı. ağ kablosu takılı değil yazıyor takılı olduğu halde birde, ağ kablosu ışığıda yanmıyor . elle İP verdim olmadı kablolrı ontrol ettim olmadı. dünden beri kafayı yicem lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

7 bilgisayar birden hata veriyorsa sorun switch de yada switch bağlantılarında olabilir hocam. Bir de modemin IP havuzunu kontrol et.

aysef' Alıntı:
kimse yardım etmek istemiyor galiba
Siyasi bişeyler yazmazsan, şu araba nasıl diye sormazsan bu forumdan öyle hızlı cevap bekleme hocam.Bu forum çok değişti çooook.

aysef' Alıntı:
arkadaşlar dün lab da bütün bilgisayarlar internete bağlanıyordu. sonra ne olduysa birden 7 tane bilgisayar bağlanmıyor. forumda okuduğum herşeyi denedim ama olmadı. ağ kablosu takılı değil yazıyor takılı olduğu halde birde, ağ kablosu ışığıda yanmıyor . elle İP verdim olmadı kablolrı ontrol ettim olmadı. dünden beri kafayı yicem lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

Ağ kablosu takılı değil diyorsa iki ihtimal var
1.si kablolar sorun var ki bu elemişsiniz zaten
2.si ise switchinizden sorun var, aynı switche bağlı ise diğer çalışan pcler 7 tane port gümlemiş hocam, çalışan bir kabloyu çalışmayana çekin sorunu netleştirin bence...

ana şarteli kapatıp açın bir/birkaç kez düzelebilir, ara sıra oluyordu lab ta, geçiyordu öyle yapınca, sorun switch belli ki...

the_korsan' Alıntı:
aysef' Alıntı:

Ağ kablosu takılı değil diyorsa iki ihtimal var
1.si kablolar sorun var ki bu elemişsiniz zaten
2.si ise switchinizden sorun var, aynı switche bağlı ise diğer çalışan pcler 7 tane port gümlemiş hocam, çalışan bir kabloyu çalışmayana çekin sorunu netleştirin bence...

Aynen katılıyorum...

Hocam internete bağlanabilen pcyi, sorunlu olan kablolarla bağlamayı denediniz mi? Sorun belki de kasanın ethernet girişindedir...

Switch ışıkları normal mi? Bir kez başıma gelmişti yeni alınan switch önce normal çalışıyor sonra da boşta olan hatlar dahil tüm ledleri sürekli yanıyordu. Eğer kablolar sağlamsa sorununuzun switch!
(Kabloların yerini değiştirin belki sadece bazı portlar arızalıdır,bir de switch üzerindeki led ışıklara bakın yanıyor mu. Kabloları da testerla kontol ederseniz ii olur)

kasayı sorunsuz kablolarla denedim internete bağlanıyor. anlamadığım herşey normalken bir anda 7 si birden gitti.

hocam, sınıfta bir tane mi switch var? Birden fazla ise o 7 bilgisayarın bağlandığında sorunu arayın. Gerekirse değiştirin.

Bir tane ise; switch üzerindeki çalışan bir bilgisayarın kablosunun takılı olduğu porta interneti çalışmayana giden kabloyu takın. Bu şekilde internet gelmiyorsa sorun kablolarda demektir. internet geliyorsa demek ki sorun kablolarda değil, switchdeki o 7 bilgisayarın balandığı portlardadır. Boş yer varsa switchde bu 7 bilgisayarın bağlandığı portları değiştirin. Boş yer yoksa başka bir switch satın olarak oradan dağıtım yapın.

Bir de bazen switchden bilgisayarlara giden kablolar ekli ise, temizlikte falan bir şeyler yerinden oynamış olabiliyor. Bu da aklınızda bulunsun.

hocam bağlantı birden fazla switchle geliyorsa switchler şişer ve hata verir bazen. switchleri resetle, olmadı portlara tek tek takarak portları test et çalışmayan port var mı diye. bir ihtimal virüs kaynaklı da olabilir. benzer bir sıkıntıda kattaki swithde var beni,m ben de uğraşıyorum bakalım. yeni bir switch ile dene...

Geri