internet bağlantısında DNS hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bormut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bormut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda internete bağlanmak istediğimde bu hatayı alıyorum neden kaynaklanıyor olabilir. windows 7 kullanıyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    56.5 KB · Görüntüleme: 4,731
Benzer bir sorunu bende yaşadım. DNS otomatik ayarlı iken bazen nete giriyor bazende dns hatası verip girmiyordu galiba modemin otomatik olarak aldığı dns sunucusunda bir sorun vardı bende dns iplerini elle verdim. Baktım tek tek baş olmuyor bende modemin ayarlarını açıp modemin dns sunucusunun dns iplerini elle girdim sorun kalmadı.
Bilgisayarınızın DNS sunucu ip adresini kendiniz girin (8.8.8.8 , 208.67.222.222 gibi) sorununuz hallolacaktır. tüm bilgisayarlarda sorun varsa modemin dns iplerini değiştirin.

terkidiyar arkadaşın söyled,ğ, doğru
208.67.220.220
208.67.222.222
adresleri de olabilir bunları sırasıyla dns bölümüne yazıcaksın kolay gelsin

eagle_71_40' Alıntı:
terkidiyar arkadaşın söyled,ğ, doğru
208.67.220.220
208.67.222.222
adresleri de olabilir bunları sırasıyla dns bölümüne yazıcaksın kolay gelsin

öncelikle teşekkürler verdiiniz dns ayarlarını aynen yazmıştım evde sıkıntı olmuyor giriyor da okulda sıkıntı oluyor bazen giriyor bazen girmiyor.

okulda aynı interneti kullanan arkadaşlardan biri internete girebilrken diğeri giremiyor. kabloda problem varsa dns hatası verir mi? aklıma başka bi sorun gelmiyor.

peki winxp ya da win7 olması durumu deiştirir mi? 2 gün öncesine kadar problem yoktu.

Geri