internet kablosu sorunu

Kodla Büyü

mus82

Site Gezgini
arakadaşlar modem ile lab arası 30 m mesafede modemden çıkıp labtaki swicth kablo bağladığımda internet görmüyor. fakat kısa kablo ile yakından bağlanınca internet geliyor. uzun kabloyu nasıl yapıyım ki internete bağlansın. bazı arkadaşlar cross kablo çak diyorlar ne yapmalıyım.

Re: internet kablosu sorunu acele

hocam regk scalsını değiştirin. Bilindiği gibi bir uzun regk scalası vardır bir de uzun olanı Şimdi sizin bağladığınız şekilde kısa mesafe scalasıdıri Diğerini dewğiştirin

test cihazı ile denedim sağlam birde kablo sarılı iken internete bağlanıyor uzantınca internet gidiyor işte bu interneti nasıl sağlıyabilirim

hocam renk sıralaması olarak

tb/t/yb/m/mb/y/kb/k bu standartı mı kullanıyorsunuz?

1-30 metrelik kablonuzu switchden yakındaki bir bilgisayar takın deneyin çalışıyormu. iki ucuda aynı sırada yaptınız ama yukarıdaki standarta göre mi yaptınız farklı bir dizilim mi yaptınız?
2-kablo sarılı iken bağlanıyor demişsiniz arada bir kopukluk gibi birşey olabilir. başka bir kablo denediniz mi?
2-modem switch arası cross kablo olayı bayağı eski tip switchlerde oluyordu sizdekilerde böyle bir durum yoktur

1. başka bilgisayarda denedim çalışmadı.
2. aynı kablo ile sarılı iken çalışıyor.

kesinlikle kablo veya pinlerde bozukluk var, 30 metre kabloda bağlanmama problemi olamaz
switch veya hub arızası varsa o ayrı

Sorun kabloda değil bağlantı şeklinde modem ile switch arasında çapraz, switch ile bilgisayar arasında düz kablo çekmelisin.

Bağlantı standartları.
Düz kablo: A-A yada B-B
Çapraz kablo: A-B yada B-A

Ekli dosyalar

• Düz-kablo.png
    Düz-kablo.png
    8.1 KB · Görüntüleme: 3,078
hasari' Alıntı:
Sorun kabloda değil bağlantı şeklinde modem ile switch arasında çapraz, switch ile bilgisayar arasında düz kablo çekmelisin.

Bende de benzer bir durum var.
Modemin yanında interneti katlara dağıtan switch var, bu switchten başka bir switche bağlayacağım kabloyu;

2 tarafı da tb/t yb/m mb/y kb/k olacak şekilde ayarlayacağım doğru değil mi?

Bir de işin ilginç yanı, sorunlu olan katta, benden önce kablo çeken birisi vardı, bu arkadaş, ethernet kablosunu kattaki switche kadar çekmiş ancak uzunluğu yetmeyince renk sıralamasına göre aynı uçları birbirine bağlayarak ethernet kablosuna ek yapmış. İnternet olmamasının sebebi bu gibi geldi, çünkü modem ve switchler sağlam mesafe de 25 metre civarında. Bu şekilde ethernet kablosu birbirine eklenebilir mi?

subversaa' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Sorun kabloda değil bağlantı şeklinde modem ile swish arasında çapraz, swish ile bilgisayar arasında düz kablo çekmelisin.

Modemin yanında interneti katlara dağıtan switch var, bu switchten başka bir switche bağlayacağım kabloyu;

Bir de işin ilginç yanı, sorunlu olan katta, benden önce kablo çeken birisi vardı, bu arkadaş, ethernet kablosunu kattaki switche kadar çekmiş ancak uzunluğu yetmeyince renk sıralamasına göre aynı uçları birbirine bağlayarak ethernet kablosuna ek yapmış. İnternet olmamasının sebebi bu gibi geldi, çünkü modem ve switchler sağlam mesafe de 25 metre civarında. Bu şekilde ethernet kablosu birbirine eklenebilir mi?
Kablo ek yerleri sağlam olmamakla birlikte çalışabilir ama veri aktarım miktarı biraz düşebilir.
Sizin switchten switche bağlantı yapabilmeniz için. Kablonun birini A standartına göre, diğerini B standartına göre çakman gerekiyor.
Senin söylediğin gibi iki ucu B olmayacak. Bir ucu A diğeri B olacak.

Önce bi "inşallah sorun bu yüzdendir de kısa zamanda hallolur" dedim :)
Sonra da ek yapılmış yerden güzelim kabloyu koparıp renk sırasını değiştirmeyi akıl edemediğim için tüh dedim. :(
Neyse umarım yine de ek yerden birdaha bağlayıp sorunu çözeriz. Sağolasın hocam bir de dediğiniz gibi deneyeyim.

subversaa' Alıntı:
Sonra da ek yapılmış yerden güzelim kabloyu koparıp renk sırasını değiştirmeyi akıl edemediğim için tüh dedim. :(
Neyse umarım yine de ek yerden birdaha bağlayıp sorunu çözeriz. Sağolasın hocam bir de dediğiniz gibi deneyeyim.
Kablonun ek yerinden kablo renk sıralamasını değiştirme düşünmüyorsunuzdur umarım. :)

60 metreye kadar problem olmaz 60 dan sornra ne olur bilmiyorum. çapraz bağlmasına da gerek yok diye düşünüyorum ben hep düz bağlıyorum sorun yok

hasari' Alıntı:
subversaa' Alıntı:
Kablonun ek yerinden kablo renk sıralamasını değiştirme düşünmüyorsunuzdur umarım. :)
Yok hocam konnektörü bağlarken değiştirmeyi düşünüyorum :D

Re: ethernet kablosu sorunu çözüldü

subversaa' Alıntı:

Çözüm için;
1- kısa kalan ethernet kablolarında, renk sıralamasına uygun olarak ekleme yaparsak çalışıyor,
2- switch- switch arası ethernet kablosu renk sıralaması ters olmalıymış.
Hasari hocam teşekkürler :+1:

Geri