internetten birşeyler satmak

Kodla Büyü

bilgisayarmax

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar merhaba.sizlere birşey danışmak istiyorum.kendime ait 600 tllik bir ürünü bir internet sitesinden satışa sundum.bana bir alıcı ulaştı ve ürünümü almak istiyor.ilk kez böyle bir alışveriş yapacağım.ben aydındayım alıcı adıyamanda.ürünü gönderdiğimde ödemeyi nasıl yaptırabilirim.daha doğrusu ben bu satışı nasıl yapabilirim.diyelim ki ürünü gönderdim.karşı taraf parayı göndermezse gibi bir sürü soru işaretleri var kafamda.ptt kargonun şartlı-ödeme sistemi diye bir şey varmış.sadece okuduklarımdan öğrendim bunuda.daha doğrusu daha güvenli dolandırılmayacağım,her iki tarafında mağdur olmayacağı bir sistem bilen varsa paylaşırsanız sevinirm.

Gittigidiyor.com yada sahibinden.com dan get ilan açarak yapabilirsiniz.
Fiyatlandırmada sitelerin alacağı komisyom miktarını göz ardı etmeyin.

gittigidiyor dan satıyorsanız kargo görevlisine durumu bildirin. hem daha ucuza göndermiş olursunuz hemde otomatik olarak kargo numarası alıcıya bildirilir satışın ilk aşaması tamamlanmış olur. daha sonra alıcı ürünü onaylarsa paranız hesabınıza aktarılır. genel olrak sitelerde böyle sahibinden, vs.. kesintileri hesaplayıp ona göre fiyat belirlersiniz. ptt kargo ile mesajlaşma yoluylada satabilirsiniz daha az masraflı oluyor sanırım tam emin değilim.

Parayı almadan ürünü kesinlikle göndermeyin. Senelerdir bu şekilde alışveriş yaparım.

sanalpazarda komisyon oranı %5 oradan sat hocam. kargoyuda alıcı öder şeklinde pazarlığını yap. sistem üzerinden alışveriş yaptığım için alıcı parayı peşin ödemiş olur. senin yolladığın ürün adama ulaşıncada sistemden senin hesabına geçer. tabii %5 komisyon oranını keserek. oda 30 lira olur zaten.

sanalpazarı bir inceleyelim madem.karşılıklı güven olayı biraz da bu alışveriş.alıcı parayı öder de o da ben ya göndermezsem diye düşünüyor sanırım.kendince haklı

Gittigidiyor, sanalpazar ve sahibinden siteleri komisyon karşılında hemen al seçeneği (GET) sunuyor bunlara ürünü ekleyin. Para siteye aktarılıyor hatta taksit bile yapılıyor site komisyonu kesiyor kalanı sizin hesabınıza aktarıyor. Tabi 3 gün bekleme süresi var karşı taraf ürünü alır kontrol eder sağlamsa ödemeyi onaylar onaylamazsa dahi para 3 gün içinde hesabına geçer herhangi bir uyuşmazlık durumunda para havuzda bekletilir. Kısaca güvenli sistem böyle işilyor en doğru olanı budur ama işin içinde komisyon var işte. Ben %7 kesiliyor diye biliyorum ama farklı da olabilir.

ben 4-5 kez sahibinden den sattım.get olduktan sonra sıkıntı olmaz.siz yine de sattığınız kişinin profilini de inceleyin...

ptt kargonun şartlı-ödeme sistemi ile alışveriş yaptım. parayı ödedim malı aldım. şansıma hatasız, düzgün çıktı.
ptt, alıcı parayı ödemeden gelen ürünü kontrol ettirmiyor bu nedenle olay alıcı için risklii satıcı için problem yok. kesilen bir parada olmadığından buradan ürün satmak daha iyi. ama almak dediğim gibi, ürün istediğiniz gibi çıkmazsa ya da hatalıysa kötü. paket açılınca geri almıyorlar çünkü..

Geri