IOS, android, windowsta çalışan Phyton Editör

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar bana böyle bir editör lazım yada Phycharmın apk sını IOS ve Android'de nasıl kurabilirim? Türkçe kaynak bulamadım

Android ve iOS cihazlarda PyCharm gibi IDE'leri kullanmak şu an için direkt mümkün değil, çünkü PyCharm masaüstü sistemler için geliştirilmiş bir uygulamadır. Ancak, mobil cihazlarda kod yazmak ve çalıştırmak için farklı alternatifler kullanabilirsiniz. İşte bazı çözümler:

Android ve iOS için Alternatifler:​

1. AIDE (Android İçin)
    Android cihazlar için kod yazmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanıyan bir IDE'dir. Python desteği eklemek için ilgili eklentiyi indirebilirsiniz.
    • Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.
  2. Pydroid 3 (Android İçin)
    Özellikle Python projeleri için tasarlanmış, hafif ve kullanışlı bir Android uygulamasıdır. PyCharm kadar gelişmiş değildir ama mobilde işinizi görebilir.
  3. Juno (iOS İçin)
    iPad ve iPhone için tasarlanmış bir Python IDE'sidir. Jupyter Notebook tabanlı projelerle uyumludur.
  4. Carnets (iOS İçin)
    iOS cihazlarda Jupyter Notebook kullanımı için ideal bir uygulamadır. Kod yazabilir, çalıştırabilir ve analiz yapabilirsiniz.
  5. Google Colab (iOS ve Android İçin)
    Web tabanlı bir platform olduğu için tarayıcınız üzerinden çalıştırabilirsiniz. Python kodlarınızı yazabilir ve çalıştırabilirsiniz.
  6. Termux (Android İçin)
    Linux tabanlı bir terminal emülatörüdür. Python'u kurarak basit projeler üzerinde çalışabilirsiniz.

PyCharm APK'si Kullanımı:​

PyCharm'ın kendisi mobil cihazlara uyumlu değildir, ancak bir Linux veya Windows sanal makinesini Android veya iOS üzerinde çalıştırarak PyCharm'ı dolaylı olarak kullanabilirsiniz:

1. Android için Linux Kullanımı:
    Termux veya UserLAnd gibi uygulamaları kurarak bir Linux dağıtımını Android'de çalıştırabilir ve ardından PyCharm'ı kurabilirsiniz. Ancak, bu işlem hem teknik bilgi hem de güçlü bir cihaz gerektirir.
  2. iOS Üzerinde Sanal Makine Kullanımı:
    iOS cihazlarda PyCharm çalıştırmak oldukça zordur, çünkü sanal makineleri çalıştırmak için cihazınızı jailbreak yapmanız gerekebilir.

android tablet ve ipad için ben de masaüstü tarzı bir editör aradım fakat bulamadım hocam. mobil ve tablet tarafında hepsi web tabanlı veya ufak çaplı kodlar yazmak için çalışan programlar. ipad air gayet güçlü bir donanıma sahip fakat sağlam bir editör olmaması çok saçma geldi.

Geri