ip adresi bilinen bir bilgisayarı tespit edebilir miyim?

Kodla Büyü

omurilik

Aktif Üye
arkadaşlar müdür bey bana bir ip numarası ile geldi. söylediğine göre milli eğitimden tespit edilmesi istenen bizim okulumuza ait bir bilgisayarın ip siymiş, ayrıntı sormadım. bu verdiği ip benim bilgisayarlara verdiğim ip numaralarından değil, zaten bir çoğu da otomatik ip alıyor. telekomun ip havuzundan dağıttığı ip ama 88 ile başlıyor. bizim okuldakilerse -birkaç tanesine baktım- hep aynı ve 78 ile başlıyor. ben bu bilgisayarı tespit edemem değil mi?

hocam google ( what is my ip ) yazın çıkan ilk sonuca girin yada whatismyipaddress.com adresine girin size 88 le başlayan gerçek ip nizi verecek

Hocam sizin okulunuzdaki hiçbir bilgisayarın internette bir ip numarası yoktur. Sizin okulunuzun adsl modeminin internette bir ip numarası vardır. Sizin okulunuzdaki bilgisayarların ip numarası bir internet ip numarası değil, iç ağa ait bir ip numarasıdır. Dışarıdan bu ipyi tespit etmeleri imkansız diye biliyorum. Ancak adsl'nizin ipsi tespit edilebilir, iç ağdaki bir bilgisayarın ne halt ettiğini ancak siz iç ağınızda log tutarsanız, bir yazılım kullanırsanıp kayıt altına alırsanız bilebilir, ayırdedebilirsiniz. ip4'e geçtikten sonra böyle olmayacak ancak heniz ip4 kullanılmadığı için durum bu diye biliyorum.

bu soruyu ben de düşünüyordum ki, birden müdür beye gelen telefonla öğrendim gerçeği... adliyeden arayıp, okulunuza ait bir ip numarasından bimere mail atıldığı tesit edilerek, ifade verileceğini söyledi müdür bey... ve gittik hep beraber ifade vermeye cumhuriyet başsavcısına... :) okulumuzun modeminin verdiği ip den tespit edildiği avukat tarafından belirtildi....

Geri