ip numaram sabit mi acaba?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Olabilir o zaman yine de en iyisi aksamdan kapatıp sabaha bakmak ama değişmemişse değişmez sabittir gibime geliyor

hocam yeni sisteme göre meb sitesi yaparken sadece bir tek ip den giriş yapılması gerekiyor ve onun da sabit olması gerekiyor

kendi bilgisayarımdan bugün girdim eğer yarın da giriş yapabilirsem ip min sabit olduğuna emin alabileceğim

hocam bahsettiğiniz şeyin bir adı var.. tam hatırlamıyorum. sabit ip almasanızda sürekli ip adresiniz aynı kalıyor. bu heryerde yok servis sağlayıcı bazı bölgelerde bunu yapıyor.. ben 1 ay kadar modemimde dinamik ayarlar olmasına rağmen hep aynı ip ile çıkış yaptım. nasıl olduğunu anlamadım oldu. modem açılıp kapansada, günler geçsede sürekli aynı ip alıyordu.

şuan kullandığınız ip değerlerini sanki statik ip gibi modeme yazarsanız modem resetlendiğinde sizden önce aynı ip alan yoksa o ip tekrar tekrar alabilirsiniz. başka biri almışsa çakışma olacaktır..

bazı adsl modemlerin arayüzünde WAN bölümünde bu ayarlar var. ağ özelliklerinden ağ geçidini, öğrenin.. bu ağ geçidi bir problem olmazsa, servis sağlayıcı değiştirmezse aylarca aynı kalabiliyor. bu ağ geçidi üzerinden herhangi bir ip atayarak, yani aslında sürekli aynı dinamik ip'i alarak statik ip gibi kullanabilirsiniz. ancak aynı ağ geçiti üzerindeki bir başka kullanıcı otomatik ip olarak bu ip değerini alırsa internet bağlantınız gider..

hocam bende de aynı sorun var ip numaramı otamatik olmama rağmen hep aynı numarayı veriyor.
Çakışma oluyor intenet gidip geliyor.
elle aldığımda bağlanmıyor. Kurumnet çalışmıyor.
Nasıl düzeltebilirim? md. yrd. bilgisayarı, acil yardım ederseniz sevinirim.

zrrn' Alıntı:
hocam bende de aynı sorun var ip numaramı otamatik olmama rağmen hep aynı numarayı veriyor.
Çakışma oluyor intenet gidip geliyor.
elle aldığımda bağlanmıyor. Kurumnet çalışmıyor.
Nasıl düzeltebilirim? md. yrd. bilgisayarı, acil yardım ederseniz sevinirim.
aynı ağ üzerinde ip adresi atanmış bir bilgisayar var anlaşılan hocam. onu da otomatik yapın. eğer o bilgisayarı bulamam diyorsanız; ip adresini atarken modemin modelini dikkate alıyor musunuz? Varsayılan ağ geçidine ne yazıyorsunuz?

Geri