IP sorunu

Kodla Büyü

gezegen10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar görevlendirildiğim lisede ağ altyapısı berbat kendi bilgisaarıma dahi sürekli elle IP verip duruyoyorum SORUN ŞU: Aktivasyon ağına bağlanıyor ancak IP alınamıyor tabletler ve tahtalar bu yüzden internete bağlanamıyor. Var mı bu konuda blgisi olan veya bu problemle karşılaşıp çözebilen? bu arada tablet aktive sisteminde problem mi var sunucuya bağlanamıyorum da(Not: elle IP atıldığında sürekli IP çakışması Problemi meydana geliyor tabletlere IP de atamıyoruz)

benim okulda da aynı sorun var. hafta sonu uğraşmayı düşünüyorum. bilgisayarlar ip almıyor

aynı sorun bizde de var. hiçbir etkileşimli tahta internete bağlanmıyor. Bilişim teknolojileri sınıfında NetSupport ile tüm bilgisayarları görüyorum fakat 25 bilgisayardan bir tanesi internete bağlanıyor. ilginç bir sorun

arkadaşlar tahtaların arkalarındaki acces pointlerin fişlerini bir kontrol edin prizden çıkan tek 1 acces ppoint bile sistemi etkiliyrmuş..

gezegen10' Alıntı:
arkadaşlar tahtaların arkalarındaki acces pointlerin fişlerini bir kontrol edin prizden çıkan tek 1 acces ppoint bile sistemi etkiliyrmuş..

sizinkiler bu durumda düzeldi mi?

hocam banada geçen seneki formatör arkadaş söyledi o şekilde bi müdahelede bulunmuş bir süre internet düzelmiş. problem yaşamamışlar. ben daha sınıfları gezemedim bugün bir sınıfta fişi çıkarlmış bir acces point denk geldi onu taktım. ama deneme yapma fırsatı bulamadım.

Benim görevlendirildiğim okuldada aynı sorun var.akıllı tahtalar ip alamıyor.elle verirseniz ip alıyor.sistem odasından 1 akıllı tahta bağlasan bile ip alamıyor.ama sistem odasından laptop takınca ip alıyor.

burda inceleme komisyonu olarak bu sorunu çözmeden imza atmayı düşünmüyoruz..bu sorunu altyapıyı kuranaların çözmesi gerekiyor bence..

onlarin gorevi tahtalara sinyal gelip gelmediginin kontrolunu yapiyorlar. baglanti durumunda hiz olarak 1gb/sn goruyorlarsa onlarin gorevi bitiyor. internet bizim isimiz malesef.

Aralık ayı altyapı teslimi için son tarih değilmi arkadaşlar. ktp.eba.gov.tr 'ye IP SORUNU'nu bildirdim.10 gün süre verdim aralık ayı başında.ne arayan var ne soran. okulumda otomatik ip almıyor. hatta tek bir tahtayı açıyorum onda bile almıyor. Birşeyler dönüyor ama anlayamadım.

ip verememesinin nedeni modemden veya ap'den kaynaklanıyordur büyük ihtimal. benim modem de aynı sorun var otomatik ip vermiyor sabit ip vermek zorunda kalıyorum

kct06' Alıntı:
ip verememesinin nedeni modemden veya ap'den kaynaklanıyordur büyük ihtimal. benim modem de aynı sorun var otomatik ip vermiyor sabit ip vermek zorunda kalıyorum
mevcut modem eski hattımızda sorunsuz otomatik ip alıyor. aynı modemi sistem odasına takınca ip almıyor.sistem odasında huawai akıllı swichler var..tek bir tahtayı açıyorum onu bile almıyor.

Etkileşimli tahtalar açılmadan önce aynı modemle Bt sınıfında otomatik ip alarak takır takır çalışan internetim artık çalışmıyor. Bilgisayarlarıma elle ip veriyorum ama her açılışta başka bir tahta ile çakıştığı için sanırım net bazen var bazen yok!
İl koordinatörlerinin söylediği okulda bütün tahtalar kapalıyken hepsine ip vermek çözüyormuş. Henüz deneme fırsatım olmadı işe yarar mı bilmiyorum. Malum okul çıkışı okulda kalmak lazım.
Diğer bir alternatifte mevcut modem ip çözümlemiyormuş, yeni ip çözümleyen bir modem almakmış. Ama etkileşimli tahtalardan önce Bt sınıfındaki bilgisayarların ip'lerini çözümlüyordu bu modem. Bende anlamadım...

İlk alternatifi denediğimde olursa bilgi veririm.

ccaaggllaarr' Alıntı:
onlarin gorevi tahtalara sinyal gelip gelmediginin kontrolunu yapiyorlar. baglanti durumunda hiz olarak 1gb/sn goruyorlarsa onlarin gorevi bitiyor. internet bizim isimiz malesef.

Yapmayın hocam bizde böyle dersek olur mu hiç? Neden biz alalım bu görevi üstümüze? Bu alt yapının amacı kablo çekmek değil çalışır bir ağ alt yapısı kurmak. Tüm hengame bunun için. O kadar parayı tahtalara sinyal gelip gelmediğini kontrol etmek için değil tüm tahtalar ve tabletler açıkken bile her bir cihaz internetten faydalanabilmesi için aldılar. İnternet ve ağ alt yapısının tüm sorumluluğu yüklenici firmanındır.

Sistem çalışırken şimdi çalışmıyor. büyük ihtimal ağda çakışan bir ip var. benim tavsiyem hepsine sabit ip verip geçmek. biraz zaman alır ama yapacak bir şey yok. sürekli uğraşmaktansa bir kere uğraşmakta fayda var.

Huawei switchlerde konfigürasyon eksiklikleri var. Ayrıca modemlerinizi DHCP Thrust olan user porta takmanız gerekir.Maaalesef yüklenici firma taşeronları bu olgunun farkında değil ve 1. ve 2. user portta Kırmızı renkli Etkileşimli tahta patchlemesi göreceksiniz.
yapacağıznız işler
1-Birinci switch'in 1 nolu user portundaki kırmızı patch kabloyu çıkartın.
2-Çıkarttığınız yere MEB modemin çıkışına mavi renkli patch 2 metrelik patch kabloyu taktırınız. (Renkler tamamen şartname standartlarına göredir.Başka bir anlam ve özelliği yoktur.)
3-Tüm switchler arasında stacing (yığınlama) bağlantısının trunk port olarak ayarlanmış SFP 1000BaseTx modüller üzerinden mavi patch kablolar ile yapıldığından emin olunuz.
4-Boş olan SFP modül yuvalarının toz ve kirden ötürü ilerinde sorun yaratmasına için cihaz beraberinde gelen orjinal silikon siyah tıpaları ile kapattınız.(Muayene kabul gereklerindendir.)
5-Konsol portuna bir bilgisayar veya seri port dönüştürücü kullanarak dizüstü bilgisayar bağlayıp muayene kabul işlemlerinden olan aktif cihaz kontrol işlemlerinde istenen işemlerin yapılıp yapılmadığına bakınız.
6.Aktif cihazların arkasında yazan Etiketleri okuyunuz. Okulun adı, cihaz ip adresi, kabinet adı, cihaz kabinet sıralama numarası bir arada yazılı mı? Cihaz konfigürasyonu ile etiketteki bilgiler uyuşuyor mu? Uyuşmuyorsa komisyon başkanı olan okul müdürü ve dolayısıyla firma le ilçe MEM Eğitici formatörünü bilgilendiriniz.
7-İlk 6 adım tamam ise sorunsuz tahtalarınız internete girebiliyor olmalıdır. Yanlızca herkez kullanmaya başladığında hızınız malum düşecektir. Taki fiber internet Mart ayında gelene kadar... Çakışma ve yönlendirememe ihtimaline karşı modeminizi 192.168.1.254 gibi bir ip ile yapılandırıp 1.x ağından havuz dağıtımını sağlamakta sorununuzu çözebilir.

Okulum Fatih projesi faz 2. Akıllı tahtalar yeni takıldı sistem odası kuruldu. Sadece fiber internetimiz yok. Okulun mevcut internetini sistem odasındaki switche verip akıllı tahtalarda kullanmak istiyorum. Sistem odasına modemden kablo geliyor. Herhangi bir porta taktığımda tahtalar ip almıyor..
2 tane switch var kabinde,mavi kablo 2.switchin 48 nolu portuna bağlı. Yukarıdaki mesajda 2.maddede anlatılan tam olarak algılayamadım. Bu şekilde interneti kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...

Daha öncede defalarca yazdık switcler konfigüre edilmeden taktığınız modem çalışmaz.
ÖZETLE:
Yüklenici ile görüşerek hangi portun DHCP trust yapıldığını bulup o porta modem takarsanız,
Switcleriniz ile modeminiz vlan ayarları ile yerel DHCP ayarlarını uyumlu yaparsanız çalışır.
Geçici kabulden önce bu işlere girmeyin firmanın tutacağı iş sabotajı tutanağı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Geçici kabul esnasında şartname gereği komisyon başkanı bu işlemleri yaptırır ise şanslısınız.Komisyon başkanı okul müdürünüz.
Onu burada anlaılanlar ile konu hakkında bilgilendiriniz.

wolfgank' Alıntı:
Daha öncede defalarca yazdık switcler konfigüre edilmeden taktığınız modem çalışmaz.
ÖZETLE:
Yüklenici ile görüşerek hangi portun DHCP trust yapıldığını bulup o porta modem takarsanız,
Switcleriniz ile modeminiz vlan ayarları ile yerel DHCP ayarlarını uyumlu yaparsanız çalışır.
Geçici kabulden önce bu işlere girmeyin firmanın tutacağı iş sabotajı tutanağı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Geçici kabul esnasında şartname gereği komisyon başkanı bu işlemleri yaptırır ise şanslısınız.Komisyon başkanı okul müdürünüz.
Onu burada anlaılanlar ile konu hakkında bilgilendiriniz.

Faz 2'ler için geçerli midir?

Bu işlemler yapıldığında tahtalar kablolu olarak internete bağlanabiliyor mu?

Geri