Iphonecular yardım

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar geçen sene Iphonere6 telefon aldık lakin biz mi kullanamıyoruz telefon mu kullanışsız anlayamadık. 2 resim çekmeye alan doldu deyip duruyor SD kartta takılmıyor içindekileri yedek alalım dedik yazılımını yükledik yedekle dedik yedekledi nereye attı onu da bulamıyoruz.2 telefon birbirine bağlanacak olsa yazılım istiyor açıp kapattığınız programları bile yine elle tek tek kapatmanız gerekiyor ben anlayamadım bu kadarda popüler bizde sorun var herhalde.
Şimdi ben bunun içindeki dosyaları nasıl yedek alacağım zırt pırt dolmaması için neler yapabilirim yada daha fazla alana nasıl sahip olabilirim? Bir de bu resimleri yedekledikten sonra en güvenli nereye alabilirim ftp mi alayım ? Taşınabilire ve laptopa yedeklediklerim vardı kızım ikisini birden atınca elimde hiçbirşey kalmadı:(

hocam büyük ihtimalle elinizde 16 gb modeli var. çektiğiniz resim ve videolar kaliteli olduklarında oldukça çok yer kaplıyorlar. Iphone içinden alacağınız yedek sadece resim ve videolardır. iphone için fabrika ayarlarına döndürme veya resetleme gibi işler pek yapılmıyor, zira çökme gibi bir durum söz konusu değil. elimdeki 4s modeli 6 senedir bende şarjı bitip kapandığı durumlar ve sistem güncellemeleri hariç hiç kapanmadı desem yeridir.

Ayarlar --> Genel --> saklama alanı...... --> alanı yönet derseniz, hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığını görürsünüz. Size tavsiyem 16 gb bir modelde günlük olarak resim ve videolarınızı bilgisayara aktarmanız, aksi halde yeni fotoğraf çekmeniz durumunda yer yok uyarısı alacaksınız.

Hocam malesef 16 gb ise sıkıntı. Bende de aynısı var. Fotoları google drive'a yükleyerek siliyorum. Ayrıca facebook falan giderek şişiyor. Bu uygulamaları silip yeniden kurmak gerekiyor yer açmak için.

Hocam malesef 16 gb ise sıkıntı. Bende de aynısı var. Fotoları google drive'a yükleyerek siliyorum. Ayrıca facebook falan giderek şişiyor. Bu uygulamaları silip yeniden kurmak gerekiyor yer açmak için.

Enterprise' Alıntı:
Arkadaşlar geçen sene Iphonere6 telefon aldık lakin biz mi kullanamıyoruz telefon mu kullanışsız anlayamadık. 2 resim çekmeye alan doldu deyip duruyor SD kartta takılmıyor içindekileri yedek alalım dedik yazılımını yükledik yedekle dedik yedekledi nereye attı onu da bulamıyoruz.2 telefon birbirine bağlanacak olsa yazılım istiyor açıp kapattığınız programları bile yine elle tek tek kapatmanız gerekiyor ben anlayamadım bu kadarda popüler bizde sorun var herhalde.
Şimdi ben bunun içindeki dosyaları nasıl yedek alacağım zırt pırt dolmaması için neler yapabilirim yada daha fazla alana nasıl sahip olabilirim? Bir de bu resimleri yedekledikten sonra en güvenli nereye alabilirim ftp mi alayım ? Taşınabilire ve laptopa yedeklediklerim vardı kızım ikisini birden atınca elimde hiçbirşey kalmadı:(

Hocam diğer arkadaşların dediği gibi 16gb depolama alanı maalesef yetersiz kalıyor. İtunes vs de bana zor geliyor. Bu nedenle ben itools isimli bir program kullanıyorum. http://www.gezginler.net/indir/itools.html adresinden indirebilirsiniz. Bu program ile uygulama yükleme, kaldırma; resim, video, mp3 leri pc <> telefon arasında aktarma işlemlerinin hepsini kolaylıkla yapabiliyorum. Saklama işlemi içinse Google Drive kullanıyorum, uygulaması da telefonda var. Böylece hem depolama alanını kullanmıyorum, hemde gerektiğinde online olarak hepsini görebiliyorum. Umarım faydalı olur,

Enterprise' Alıntı:

hocam öncelikle iki resim çekmeye alan dolmaması lazım, bende 5s 16 gb var ve dediğiniz hatayla hiç karşılaşmadım, sizin probleminiz sanırım uygulamaların geçiçi dosya kaydetmesiyle ilgili. Facebook, twitter instagram watsapp ya da diğer internet gerektiren programlar tekrar girişlerde hızlı açılması için geçici dosyalar saklarlar, bu da zamanla şişer.

Ayarlar>Genel>Kullanım' yolunu izleyerek hangi videoların, fotoğrafların ve uygulamaların ne kadar yer kapladığını görerek ihtiyacınız olanı saklama ya da gereksiz gördüğünüzü silme işlemi yapabilirsiniz.

Ya da App Store'da ufak bir aramayla bulabileceğiniz RAM veya kullanılmayan dosyaları temizleme uygulamalarıyla hem hafıza artışı hem de performans artışı sağlayabilirsiniz.
Fotoğraflarınızı yedeklemek için google drive idealdir, One Drive da kullanabilirsiniz. telefonunuzda çok fazla resim video tutmamaya çalışın. Umarım sorun ortadan kalkar.

Hocalarım çok çok teşekkür ederim google drive ı daha önce düşünmüştüm kurmamıştım hemen kurdum oraya yedekliyorum, 2 reim derken mecazi anlamda ahmtftthn Hocam çok sık resim çekiyoruz ve sürekli alan yok alan yok uyarısı yüzünden telefondan soğudum genel anlamda da Iphone u hiç beğenmedim Samsunglar daha iyi sanırım hiçbir artısını görmediğim gibi bir sürü de eksisi var

Arkadaşlar google drive ı yükledim lakin viodeları yedeklemiyor bunun için ne yapmalıyım?

hocam icloud drive programı kur
bu programda bilgisayardan hesabına giriş yap
icloud drive 2 gün içinde tüm fotoğraf ve videoyu bilgisayarına yedekler
yedekten alıp pc de başka bir yere kaydedip telefonundan silebilirsin fotoğraf ve videoları

Ragyu hocam böyle yaptım işte ama sadece fotoğrafları almış videoları almamış

Geri