ipotek kaldırma ücreti

Kodla Büyü

bil_tek

Aktif Üye
ev için banka kredisi kullanmıştık. banka ipoteği kaldırmak için ücret talep ediyor. bunun yasal bi dayanağı var mı? böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlar ? ödememek için nasıl bir yol izlediniz?

Hocam sakın ödeme. Benim bir öğretmen arkadaşımdan da talep etmişti iş bankası. İnternette bir dilekçe örneği var bunun için onu doldurup verdi kendine göre ve banka hemen geri adım attı. Hatta banka çalışanı arkadaş hocam ben de kredi kullandım ben bile ödedim ödemeniz lazım muhabbetine girdi ama kopardıklarını kar sayıyo bu bankalar. Konuyu internette bir aratırsan izlemen gereken yolları ve dilekçe örneğini bulabilirsin. Ama sadece dilekçe çözdü arkadaşımın işini tüketici hakları, mahkemeye felan gerek kalmadı. Kolay gelsin…

yataylimit' Alıntı:
Ben mahkemeye verdim, aralıkta duruşma var.

mahkeme neyle ilgili hocam. dosya marafı, yapılandırmma masrafı ile ilgili ise ayrı bir başlık açın süreci bizimle paylaşında bize de emsal olsun.

birde hocamda kaç para istediler ipotek parası acaba.

Hocam dosya masrafı, erken ödeme faizi ve fek ücretinin hepsi için bir dava açtım. Fek ücreti 250 TL aldılar. Olumlu sonuç alırsam paylaşırım tabi ki.

İpotek Fek ücreti almak KESİNLİKLE yasal değildir. İnternette ararsanız konu ile ilgili dilekçe ve davalar göreceksinizdir.

e devlet şifrenle gir.
Gümrük bakanlığı altında Tüketici Şikayet Başvuru var
ili ilçesini ve banka adını girip açılan listeden seç.
ilgili başlıkları doldur ya da geç, şikayet konusu tutarı gir. şikayetini yaz gönder.
başvurular dan şikayet numaranı al, ilçendeki kaymakamlık tüketici hakem heyetine git.
başvuru numarasını ver, ıslak imzanı at. geçmiş olsun.

Buyur sayın hocam, arakadaşım bu dilekçeyi iş bankasına verdi, olmaz mutlaka ödemeniz gerekiyor diyen iş bankası bir kaç gün sonra borcu yoktur kağıdını verdi ve ipoteği kaldırdı.

Ekli dosyalar

Hocam dilekçe örneği için teşekkürler... :+1: Bana da lazım olacak kredi ödemesi bitince.

Arkadaşlar yakın zamanda ben de Akbank'ta bulunan konut kredimi yapılandırarak Halkbank'a taşıdım.Ancak Akbank'a ne olur ne olmaz diyerek toplam borçtan biraz fazla gönderdik.Ş....ler öyle bir ayar çekmişler ki tüm parayı almışlar.300 TL ipotek bedeli 4 adet 6'şar liralık ekstre basım ücreti kesilmiş.Ekstre hiçbir zaman elime geçmedi ki :verymad: Hem geçse ne yazar? Hesap kullanım ücreti kesildi otomatik ödeme verdik.Şimdi sizin yazdığınız bu mesajdan yola çıkarak ben de başvuru yapmayı düşünüyorum.

arkadaşlar iş bankası 150 tl istemiş bakalım sizin dediğiniz yolları deneyeceğiz.ödesek bile tüketici hakem heyetine gidip geri almayı düşünüyoruz.

yataylimit' Alıntı:
Ben mahkemeye verdim, aralıkta duruşma var.
kazanırsın geçenlerde arkadaş hesap işletim ücretlerini kesintileri geri vermesi için dilekçe yazmış bankaya red gelmiş bankadan oda şimdiye kadarki kesintilerin dökümünü istemiş tüketici hakem heyetine gitmiş oda bankaya öde demiş banka ödemiş 250 tl aldım dedi bu durumda bankanın iki yolu varmış tüketici hakem heyetine intikal edince ya dava açacak mahkeme sürecek yada ödeyecek tak ödemiş. insanları sömürüyorlar

haluk_erdeger' Alıntı:
hocam ben de akbanktan kullandım kaç oranla taşıdınız halk bankasına paylaşırsanız sevinirim :o
Kardeş yanlış hatırlamıyorsam 0,72 idi. Bugün hakem heyetine gittim.Sanırım hakem heyeti başkanıydı,yüz yüze görüşüp durumu anlattım.Akbank internet hesabı üzerinden hesap dökümünün çıktısını al yanıma gel dedi.Yarın gidecem inşallah...

200 tl ipotek fek ücreti kesilmişti dekontla beraber kaymakamlıktaki hakem heyetine dilekçeyi vermiştim 10 gün önce falan bugün bankadan aradılar hesabıma geri iade etmişler bilginize.

savas3457' Alıntı:
200 tl ipotek fek ücreti kesilmişti dekontla beraber kaymakamlıktaki hakem heyetine dilekçeyi vermiştim 10 gün önce falan bugün bankadan aradılar hesabıma geri iade etmişler bilginize.

bankaya posta gönderip yasal süreyi beklemeden çıktı ile direk hakem heyetine başvurulabiliyor mu?

git hocam git benimde fazla ümidim yoktu sözleşmede yazıyordu ipotek ücreti alınacak diye ama dilekçeyi verince geri aldım parayı

Geri