Isırılmış Armut (Pear OS 7)

Kodla Büyü

engin724

Seçkin Üye
Seçkin Üye
4e82b5557e10030cafb5b43522bd4ac859c1a21c.png

Ubuntu tabanlı Mac OS X görünümlü bir masaüstü dağıtımı olan basit ama güzel bir kullanıcı arayüzü ve birçok popüler multimedya codec desteği ile gelen Pear OS'un GNOME 3.6 masaüstü ortamıyla gelen 7 sürümü, David Tavares tarafından duyuruldu. Pear Linux 7'nin yansılarda kullanıma hazır olduğunu söyleyen Tavares; Ubuntu 12.10 tabanlı olan ve GNOME 3.6 masaüstü ortamı ile gelen sistemin 3.5 Linux çekirdeği üzerine yapılandırıldığını ifade etti. Tavares; buna karşın depolarda 3.7.10 ve 3.8.5 no'lu çekirdeklerin de bulunduğunu belirtti. Sistem, yeni bir simge teması, açılış ve oturum açma ekranıyla geliyor. Pear OS 7'nin sadece 64 bit versonu mevcut. 32 bit versiyonu bulunmuyor.

Pear OS'u bu sayfadan indirebilirsiniz.

Ben şahsen kurdum. Çok güzel gözükmesinin yanında çok da kararlı çalışıyor. Daha önce hiç MacOS kullanmadım. O yüzden tema, biraz alışkanlıklarımın dışında ama çok geçmeden alışacağımı düşünüyorum. Denemenizi tavsiye ederim. Aşağıda kendi ekran görüntülerim var.

Benim bir öğrencim kullanıyor, arayüz güzel ama bataryam hemen bitiyor hocam dedi. Sanırım arayüzün görselliğinin iyi olması için sistem kaynaklarını çok kullanıyor, bu da bataryayı hızlı tüketiyor. Kullananlarda da aynı sıkıntı var mı?

Geri