İş Güvenliği Uzmanlığı

Kodla Büyü
hocam mantıklı ama sadece ankarada var diyor 1900 tl para istiyor birde 90 saat teorik ders ankarad en az 15 gün kalmak zorunda kalacam maliyet 3000 tl bulur kalacak tanıdık yer yoksa...........
 
hocam zaten o 3000lik maliyeti sonrasında 1 aylık maaşınla kapatıyorsun :) üstelik anlaştığın kuruma haftada 1-2 kez uğrayarak. kurs maliyeti ve zaman göze alınabilir yani. ben sadece öğretmenliğin yanında bu işi yapabilir miyiz memuriyet için sorun mudur onu merak ediyorum..
 
bu da merak edenlere:

http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowP ... netmelik80

İş güvenliği uzmanlarının görevleri

MADDE 7 – (1) İş güvenliği uzmanları, aşağıda belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür:

a) Rehberlik ve danışmanlık;

1) İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması, organizasyonu ve uygulanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene tavsiyelerde bulunmak.

b) Risk değerlendirmesi;

1) Risk değerlendirmesinin yapılmasını sağlamak; gerekli çalışmaları planlayarak alınacak sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene önerilerde bulunmak ve takibini yapmak.

c) Çalışma ortamı gözetimi;

1) Çalışma ortamının gözetimini yapmak, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulanmasını kontrol etmek.

2) İşyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için mevzuata uygun çalışmalar yapmak ve uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamak, periyodik olarak eğitimleri ve tatbikatları yaptırmak, acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini sağlamak.

ç) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt;

1) İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini ilgili mevzuata uygun olarak planlamak ve uygulamak.

2) Çalışma ortamının gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydetmek ve yıllık değerlendirme raporunu işyeri hekimi ile işbirliği yaparak hazırlamak.

d) İlgili birimlerle işbirliği;

1) İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak.

2) İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak yıllık çalışma planını hazırlamak.

İş güvenliği uzmanlarının yetkileri

MADDE 8 – (1) İş güvenliği uzmanının yetkileri aşağıda belirtilmiştir:

a) İşyeri bina ve eklentilerinde, çalışma metot ve şekillerinde veya iş ekipmanında çalışanlar açısından yakın ve hayati tehlike oluşturan bir husus tespit ettiğinde işverene bildirmek, gerekli tedbirler işveren tarafından alınmadığı takdirde durumu Bakanlığa rapor etmek.

b) İşyerinde belirlediği yakın ve hayati tehlike oluşturan bir hususun acil müdahale gerektirmesi halinde işveren veya işveren vekilinin onayını almak kaydıyla geçici olarak işi durdurmak.

c) Görevi gereği işyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek.

ç) Görevinin gerektirdiği konularda işverenin bilgisi dahilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçmek ve işyerinin iç düzenlemelerine uygun olarak işbirliği yapmak.

(2) Tam süreli iş sözleşmesi ile görevlendirilen iş güvenliği uzmanları, çalıştıkları işyeri ile ilgili mesleki gelişmelerini sağlamaya yönelik eğitim, seminer ve panel gibi organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Bu gibi organizasyonlarda geçen sürelerden bir yıl içerisinde toplam beş iş günü kadarı çalışma süresinden sayılır ve bu süreler sebebiyle iş güvenliği uzmanının ücretinden herhangi bir kesinti yapılamaz.

İş güvenliği uzmanlarının yükümlülükleri

MADDE 9 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yaparken, işin normal akışını mümkün olduğu kadar aksatmamak ve verimli bir çalışma ortamının sağlanmasına katkıda bulunmak, işverenin ve işyerinin meslek sırları, ekonomik ve ticari durumları ile ilgili bilgileri gizli tutmakla yükümlüdürler.

(2) İş güvenliği uzmanı, görevlendirildiği işyerinde yapılan çalışmalara ilişkin tespit ve tavsiyelerini onaylı deftere yazmak ve işyeri hekimi ile beraber suretlerini saklamak zorundadır. İşyerinde yapılan denetimlerde, bu zorunluluğu yerine getirmediğinin tespiti halinde; iş güvenliği uzmanı Bakanlıkça yazılı olarak uyarılır. Uyarı gerektiren durumun tekrarı halinde iş güvenliği uzmanlığı belgesinin geçerliliği bir yıl süreyle askıya alınır. Belgesinin geçerliliği askıya alınanlar, Genel Müdürlük internet sayfasında ilan edilir. Bir yıl sonunda iş güvenliği uzmanının tekrar görev alabilmesi için Bakanlığın onayının alınması zorunludur.

(3) İkinci fıkrada belirtilen onaylı defter; iş güvenliği uzmanı ile işveren veya işveren vekilince, gerektiğinde işyeri hekimi ile eş zamanlı olarak imzalanır. Defterin imzalanmaması veya düzenli tutulmamasından işveren veya işveren vekili sorumludur.

İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri

MADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:

a) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; ayda en az 12 saat, buna ilave olarak işçi başına ayda en az 5 dakika.

b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; ayda en az 24 saat, buna ilave olarak işçi başına ayda en az 5 dakika.

c) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; ayda en az 36 saat, buna ilave olarak işçi başına ayda en az 10 dakika.


(2) Az tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 1000 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İşçi sayısının 1000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan işçi sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(3) Tehlikeli sınıfta yer alan 750 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 750 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İşçi sayısının 750 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan işçi sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(4) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 500 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 500 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İşçi sayısının 500 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan işçi sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

(5) İş güvenliği uzmanları sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunar. Birden fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden düşülür.
 
merhaba benim merak ettiğim milli eğitimde görevli teknik lisede bilgisayar öğretmenine şunu derlermi acaba ;
hocam bilgisayarda ne meslek hastalığı olacak(aslında o kadar çok ki...fizyolojik ve psikolojik).
birde bu sertifika ile okullarda hizmet veremiyormuyuz ille özel debir firma fabrika mı olması gerekiyor.
bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkür ederim
 
Mühendislere özgü bir şey değimi bu.öğretmenler alamaz diye biliyorum bunu.
 
"Kamu kurumları, kendi bünyelerindeki mühendis, mimar ve teknik elemanları -belge sahibi olmaları şartıyla- iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirebilecek. " İbaresine göre öğretmenler alamıyorlar bu belgeyi sanırım.
 
vzgr' Alıntı:
"Kamu kurumları, kendi bünyelerindeki mühendis, mimar ve teknik elemanları -belge sahibi olmaları şartıyla- iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirebilecek. " İbaresine göre öğretmenler alamıyorlar bu belgeyi sanırım.

Hocam yazdığınız cümleyi arattım, haberin kendisini buldum ve kararımı verdim gidebileceğim ilk kursa gidiyorum :++:
http://ekonomi.milliyet.com.tr/memura-y ... efault.htm

Sorumun cevabı da böylece ortaya çıkmış oldu. Memur bu işi yine devlet bünyesinde görevlendirme olarak yapabiliyor. Bu durumda sertifikayı aldığımız takdirde il-ilçede çok rahat görevlendirme alabiliriz diye düşünüyorum.

Ayrıca sertifikayı da alabiliyoruz problem yok o konuda. Üniversitede de iş sağlığı ve güvenliği dersimiz vardı oradaki hoca söylemişti TEF mezunusunuz bu sertifikayı alabiliyorsunuz ileride peşini de bırakmayın demişti. Buyrun:
http://www.casgem.gov.tr/YaziDetay.aspx?YaziID=460
KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR
İş güvenliği uzmanı: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Bakanlıkça belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemanı,
Teknik eleman: Teknik öğretmenler ile üniversitelerin fen veya fen-edebiyat fakültelerinin fizik veya kimya bölümleri veya iş sağlığı ve güvenliği programı mezunlarını, ifade eder.
 
Slmlar;
İş güvenliği ciddi bir konudur arkadaşlar.Mevzuatı okumalısınız bilhassa 6331 sayılı kanunu (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120630-1.htm )okumalısınız. İş güvenliği uzmanını koruyan maddeler olmadığı için yargıtaya iptal davası açılmış durumda.

Öğretmen ataması çıkmayıp bu işi yapan teknik öğretmen arkadaşlarım var. iş işverenler iş yerinde çıkan kazalardan 1. derecede sorumlu kişilerdi.
İşçinin güvenliğini almak onun sorumluluğundaydı.Aylık yapmanız gereken genel kurul ve kurul tutanaklarınz var ve defteriniz. Olası her türlü önlemi gözden kaçırmadan deftere işlemek ve kurulda kararr almak zorundasınızdır. Hiç bir adımı atlamamalısınız.Adam çukura düşsebenim b,ilgim yoktu der tazminat davası açılır. "Devlet konuşmaz yazar." derdi eski müdürüm.Yazılı olarak çukurun kapatılması gerektiğini işverene, işçiyede çukurun etrafında dolaşmaması gerektiğini tebliğ etmelisiniz.Serçe parmağı için 40000 tl tazminat aldı geçen bir işçimiz. Olaki iş güvenliği uzmanı olarak sizin bir ihmaliniz varsa sıkıntılı günler sizi bekliyor. Karakolda ifade veriyorsunuz. 3 ceza var sertifikanın askıya alınması, para cezası(hatırı sayılır rakamlar) ve hapis cezası. İşin özü işverenin sorumluluğunu üstlenen biri oluyorsunuz. şakaya gelecek bir iş değil detaylı incelemenizde fayda var. piyada tam zamanlı olarak 2000-3000 tl çalışıyorlar. Devlette bunu kendi personelinden kullanıp 800-1200 ek ödeme gibi bir rakamla karşılamak istiyor. Kimse basit bir iş için bu parayı vermez unutmayın. "Bedava peynir fare kapanında olur." Cden başlayıp A ya kadar uzanan bir sertifika dönemi var. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ve staj.
Sınavı Osym Ankarada yapar. Bu sertifika ders dışı egzersiz alınan satranç,masa tenisi sertifikalarına benzemez.

Konu hakkındadaha gerçekçi yazı ektedir. Sorumluluk lar yanında yaptırım ve yetkilerinize bakıp incelemenizi öneririm.Gelişi güzel atlanılacak bir iş değildir.
http://www.bilgin.net/090905panelMMOist/isgMuhHukukiDurumu.pdf

Konu hakkında dişe dokunur bilgileri olan arkadaşlar bu başlık altında paylaşırsa sevinirim.
 
Atanamayan Teknik öğretmen arkadaşlar için çıkarılmıştı biraz da bu olay. Memurlar resmi olarak yapamazlar.
 
sayın hocam ben kursa gittim 21 ekim'de sınava gireceğim.
şu anda meslek lisesinde çalışıyorum. durum şu memur olduğumuz için dışarıda çalışamıyoruz belgenizi aldıktan sonra görevlendirme istiyorsunuz ayda 80 saate kadar farklı kurumlarda görevlendirilitorsunuz (hangi kurumda kaç saat çalışılacağının bir hesaplama yöntemi var) maaşınız + 570 tl görevlendirme ücreti + 1200 TL (80 saat için ) ücret alıyorsunuz. okula uğramıyorsunuz.
ayrıca atanamayan öğretmenler için çıkarılmış değildir. ülkemizin şu anda 10 000 1 yıl sonra ise 30 000 isg uzmanına ihtiyacı vardır.
 
sadece bötelilere değil hocam mühendisler, teknik öğretmenler fen edebiyat fizik ve kimya mezunu olanlar dışındaki kimseye bişey yok...
 
hocam ben tef mezunuyum.ek ders Allah bereket versin ama 470tl ev kirasını bile karşılamıyor.çocuğun devlet anaokulundan bile 300 lira alıyorlar. ulaşım yakıt vs. derken elde bir şeyleri(ev alıyım araba alıyım hayal zaten,artık toki olursa) yapacak bir şey kalmıyor. hasılı çok iyi bir rakam bir öğretmen için.
sadece bu dersi üniversitede 1 yada 2 de aldık diye hatırlıyorum.çok mu zor eşim yoksa herkes isg uzmanı olurdu diyor.demekki oss gibi bişey falan diye beni biraz caydırdı.
kursa gitmeden sınava girme hakkımız yokmu. ?tam olarak nasıl bir şey okudum ama her kafadan bir ses....
 
beyzayedi' Alıntı:
hocam ben tef mezunuyum.ek ders Allah bereket versin ama 470tl ev kirasını bile karşılamıyor.çocuğun devlet anaokulundan bile 300 lira alıyorlar. ulaşım yakıt vs. derken elde bir şeyleri(ev alıyım araba alıyım hayal zaten,artık toki olursa) yapacak bir şey kalmıyor. hasılı çok iyi bir rakam bir öğretmen için.
sadece bu dersi üniversitede 1 yada 2 de aldık diye hatırlıyorum.çok mu zor eşim yoksa herkes isg uzmanı olurdu diyor.demekki oss gibi bişey falan diye beni biraz caydırdı.
kursa gitmeden sınava girme hakkımız yokmu. ?tam olarak nasıl bir şey okudum ama her kafadan bir ses....
hocam herkes olamıyor ki zaten. mühendislik-mimarlık fakültesi, teknik eğitim fakültesi, fizik, kimya veya direk iş güvenliği uzmanlığı bölümleri mezunu olmak şartı var. diğer alanlardan mezun olanlar başvuramıyor. sınav konusu da ehliyet almak gibi. kursa gitmeden sınava almıyorlar malesef. ayrıntılı ve en güvenilir bilgiye de ÇASGEMden ulaşabilirsiniz: http://www.casgem.gov.tr/YaziDetay.aspx?YaziID=460

blume2004' Alıntı:
biz ztn okuldayız nasıl hizmet verecez başka işletmede anlamadım
hocam başka işletmede değil yine bir devlet kurumunun bünyesinde görevlendirme ile vereceksiniz hizmeti. o sırada öğretmenlik yapmayacaksınız. Şu anki bilgilere göre de yine normal maaşınız + 1200 TL ek ödeme alacaksınız.

ebfo45' Alıntı:
Atanamayan Teknik öğretmen arkadaşlar için çıkarılmıştı biraz da bu olay. Memurlar resmi olarak yapamazlar.
hocam konuyu biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.


yalnız bir önceki sayfada teknonik hocamın yazdıkları da doğru tabi. bunları göze alabilmek lazım. çalıştığınız kurumda işveren vekili sıfatınız oluyor. iş tehlikesi oluşturabilecek her şeyi gözden geçirmek, gerekli önlemleri almak veya aldırtmak, zaman zaman çalışanlara bu konuda eğitimler vermek, sürekli raporlar defterler tutmak, denetlemeler yapmak ve idareyi tespit ettiğiniz eksikler konusunda uyarmak durumundasınız. aksi halde sorumluluk sizin üzerinize kalıyor. bu konudaki ihmaliniz ve gerekli önlemleri almayışınız sonucunda birinin canı yanarsa sorumluluğu da büyük.
 
teknonik' Alıntı:
Slmlar;
İş güvenliği ciddi bir konudur arkadaşlar.Mevzuatı okumalısınız bilhassa 6331 sayılı kanunu (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120630-1.htm )okumalısınız. İş güvenliği uzmanını koruyan maddeler olmadığı için yargıtaya iptal davası açılmış durumda.

Öğretmen ataması çıkmayıp bu işi yapan teknik öğretmen arkadaşlarım var. iş işverenler iş yerinde çıkan kazalardan 1. derecede sorumlu kişilerdi.
İşçinin güvenliğini almak onun sorumluluğundaydı.Aylık yapmanız gereken genel kurul ve kurul tutanaklarınz var ve defteriniz. Olası her türlü önlemi gözden kaçırmadan deftere işlemek ve kurulda kararr almak zorundasınızdır. Hiç bir adımı atlamamalısınız.Adam çukura düşsebenim b,ilgim yoktu der tazminat davası açılır. "Devlet konuşmaz yazar." derdi eski müdürüm.Yazılı olarak çukurun kapatılması gerektiğini işverene, işçiyede çukurun etrafında dolaşmaması gerektiğini tebliğ etmelisiniz.Serçe parmağı için 40000 tl tazminat aldı geçen bir işçimiz. Olaki iş güvenliği uzmanı olarak sizin bir ihmaliniz varsa sıkıntılı günler sizi bekliyor. Karakolda ifade veriyorsunuz. 3 ceza var sertifikanın askıya alınması, para cezası(hatırı sayılır rakamlar) ve hapis cezası. İşin özü işverenin sorumluluğunu üstlenen biri oluyorsunuz. şakaya gelecek bir iş değil detaylı incelemenizde fayda var. piyada tam zamanlı olarak 2000-3000 tl çalışıyorlar. Devlette bunu kendi personelinden kullanıp 800-1200 ek ödeme gibi bir rakamla karşılamak istiyor. Kimse basit bir iş için bu parayı vermez unutmayın. "Bedava peynir fare kapanında olur." Cden başlayıp A ya kadar uzanan bir sertifika dönemi var. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim ve staj.
Sınavı Osym Ankarada yapar. Bu sertifika ders dışı egzersiz alınan satranç,masa tenisi sertifikalarına benzemez.

Konu hakkındadaha gerçekçi yazı ektedir. Sorumluluk lar yanında yaptırım ve yetkilerinize bakıp incelemenizi öneririm.Gelişi güzel atlanılacak bir iş değildir.
http://www.bilgin.net/090905panelMMOist/isgMuhHukukiDurumu.pdf

Konu hakkında dişe dokunur bilgileri olan arkadaşlar bu başlık altında paylaşırsa sevinirim.
hocam sen ne yaptın o slaytı izledim içim kalktı bırak allasen.. neyse..
 
benim kardeşim aldı bu iş güvenliği uzmanlığı sertifikasını ama o gıda mühendisi idi zaten başvuru şartlarında mühendis mimar ve teknik eleman diyor.
 
arkadaşlar konu hakkında bilgi verebilir misiniz.
kurs ücretleri nerelerde mesela
öğretmenliğin yanında oluşabilecek riskleri göze almak mantıklı mı.
iş yükü ve sorumluluğu çok mu fazla vs...
 
joomlaci' Alıntı:
arkadaşlar konu hakkında bilgi verebilir misiniz.
kurs ücretleri nerelerde mesela
öğretmenliğin yanında oluşabilecek riskleri göze almak mantıklı mı.
iş yükü ve sorumluluğu çok mu fazla vs...
Kurs ücretleri genelde 1500-2500 arası değişiyor, şu an itibariyle devlet memuru olanların bu sertifikaya sahip olsa bile gelir elde edemeyeceği, etse bile haftalık ders yükü göz önünde bulundurularak ücret alınabileceğini duymuştum(tabi bu iki yazdıklarım haliyle çelişiyor). Yine şu an itibariyle mevcut yasada devlet memuru olarak çalışanların gelir elde edemeyeceği, gelir elde etmek için yasanın değişmesi gerektiği ve bu yasanın da 2013 sonunda değişmesinin beklendiğini duydum.
Sorumluluk olayının önemli olduğunu çalışanlar forumlarda belirtmişler, örneğin iş güvenliği uzmanı olduğunuz bir iş yerinde iş kazası olduğunda uzmanın gerekli tedbir almadığı görülürse ciddi yaptırımları olduğu ve böyle olumsuz durumlarda işletme sahiplerinin suçu hemen iş güvenliği uzmanına yıkmaya çalıştıklarını belirtmişler.
Neticede sertifikanın kötüsü olmaz. Biz bu sertifika ile öğretmenliği yapmayıp, iş güvenliği uzmanı olarak da işletmelerde çalışabiliriz.
 
kurslar fırsatcılık yapıyorlar şu an antalya fiyat 1500tl
ankara izmir 1200tl
dahada düşecek bu fiyatlar
memur sadece kamu kurumlarında bu işi yapabilir özelde yapamaz
ilave 1200tl sadece rivayet bana yem gibide geliyor çünkü bütün kurslar bak 1200 ek ödeme alacaksınız diye ballandırıyor
işyerleri kademeli geçeçek hizmet almaya, devlet alt yapıyı hazırlamadığı için sürekli erteliyor net bir işleyiş yok
kanaatim uzun vadede faydalı yani 10 yıllık bir sürede abc sertifikalarını alırsak işe yarayabilir
 
Bu konuyu bir ara ben de düşünüp araştırmıştım, sonra erteledim. Yanlış hatırlamıyorsam dün ya da bugün emin değilim sanırım memurlar.net sitesindeydi, iş güvenliği uzmanlığıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılmış ve teknik öğretmenler için artık geçerli değil sanırım. Yalnız ben ayrıntılı olarak okumadım sadece göz gezdirdim yanlış bilgilendirmek istemem aklımda bunlar kaldı, ayrıntılı araştırmanızda fayda var.
 
Torba yasada vardı hocam dedigin 3-4 gün önce tbmm den geçti.2 branş daha eklediler biri biyoloji digerini hatırlamıyorum.
 
ayyy' Alıntı:
Bu konuyu bir ara ben de düşünüp araştırmıştım, sonra erteledim. Yanlış hatırlamıyorsam dün ya da bugün emin değilim sanırım memurlar.net sitesindeydi, iş güvenliği uzmanlığıyla ilgili yeni düzenlemeler yapılmış ve teknik öğretmenler için artık geçerli değil sanırım. Yalnız ben ayrıntılı olarak okumadım sadece göz gezdirdim yanlış bilgilendirmek istemem aklımda bunlar kaldı, ayrıntılı araştırmanızda fayda var.
öyle birşey yok hocam yanlış anlamışsınız.. o düzenleme sadece sgk müfettişlerine, mimarlık fakültesindeki diğer bölümlere ve biyologlara da isg uzmanlığı hakkı veren bir düzenlemeden ibarettir
 
Geri
Üst