ISO 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Kodla Büyü
ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemidir.Bildiğiniz üzere bilgi hayatın her noktasında olduğu gibi kuruluşunuzun varlığını ve devamlılığını sağlayan en önemli etmendir.ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi ISO/IEC 27001 Belgesi ile birlikte sahip olduğunuz bilgi varlığınızı korumanızı ve uygun kullanımını sağlar.

ISO/IEC 27001 belgesi dünyanın her tarafındaki ve tüm sektörlerdeki büyüklü küçüklü bütün firmalara uygundur.Bu belge özellikle bazı sektörlerde hayati öneme sahiptir.Bu sektörlerden bazıları finans, sağlık, kamu ve bilgi teknolojileri sektörleridir.Bilginin korunması ve güvenliği bu sektörlerde çok önemlidir.

ISO/IEC 27001 belgesi yalnızca firmalar açısından değil müşteriler açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir.ISO/IEC 27001 belgesine sahip olmak demek müşterilerin bilgilerinin koruma altında olduğunu temin etmek demektir.
ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi İle ilgili Terim ve Kavramlar şunlardır ; Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Risk analizi, Risk değerlendirme, Risk yönetimi, Risk işleme, Uygulanabilirlik bildirgesi ..,

ISO/IEC 27001 belgesine sahip olmanın getirdiği faydalar şunlardır ;

Firma sahip olduğu bilgi varlıklarına ve bunların değerinin farkına varır.
Sistem koruma metodlarını geliştirerek uygular.
Doğal yada beşeri bir felaket karşısında sürekli olarak bilgilerin koruma altında olduğunu temin eder.
Müşteri memnuniyetini üst seviyeye çıkartır.
Yasal uygulamalar ve takibatı devredışı bırakır.
Piyasada kalite ile beraber prestijinize katkı sağlar.
Çalışan ve personellerin rahat çalışmasına imkan sunar.

Detaylı Bilgi : http://www.kaliturk.com/belgelendirme/s ... mi-belgesi

Geri