Istanbul formatörlük görevlendirmesi yardım

Kodla Büyü

atacan2

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar okulumda 2 bilişim teknolojileri öğretmeniydik. 7 saat bilişim teknolojileri ders seçildi. Bundan dolayı kıdemi düşük olan arkadaş başka okula görevlendirmesi çıktı. Ama açıklanan formatör listesinde benim yerime kıdemi düşük olan arkadaş yazılmış, bu durumda kim formatör olur?

listede kim varsa o olur valilik emri var nihayetinde ayrıca formatör görevlendirmesinde de kıdemi düşük olan olur diyor.

Öyle diyor ama iki kişi için ders yok norm fazlası olarak kıdemi düşük olanın gitmesi gerekmez mi? Şimdi bir kişinin gitmesi gerekiyor kıdemi yüksek olan benim gitmem saçma değil mi? Ayrıca listede olan arkadaşın görevlendirmesi çıktı şu anda okulda değil.

idare yanlış yapmış hocam sizin formatör görevlendirilmesi için sanırım giden arkadaşın adını yazmış kıdemi düşük olduğu için, yine aynı idare kıdemi düşük olduğu için o arkadaşı göndermiş doğal olarak, gerçi kıdem değil puan önemli ama.Siz forumda "istkoor" rumuzlu istanbul kordinatörü hocamla görüşün özelden mesaj atın o çözebilirm bu işi.

Benim kıdemim ve hizmet puanım daha yüksek, böyle bir kullanıcı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim, Teşekkür ederim

atacan2' Alıntı:
Öyle diyor ama iki kişi için ders yok norm fazlası olarak kıdemi düşük olanın gitmesi gerekmez mi? Şimdi bir kişinin gitmesi gerekiyor kıdemi yüksek olan benim gitmem saçma değil mi? Ayrıca listede olan arkadaşın görevlendirmesi çıktı şu anda okulda değil.

Hocam ben de sizinle aynı durumdayım. Ancak başvuru esaslarında "bt alanında hizmetiçi faaliyet belgelerinin süresi fazla olanlar arasından kıdemi düşük olan" denilmiş. Maalesef ben de kıdem ve puan olarak yüksek olmama rağmen, norm fazlası olan diğer kişi olmasına rağmen formatörlük için onun ismi gönderildi ve ben "0" ek ders ile kaldım ortada.

Yine sizin diğer arkadaşın görevlendirmesi başka okula çıkmış. Başvurular bitmeden gerçekleştiyse ayrı ayrı okullarda olduğunuzda başvurabilirdiniz. Ben de diğer arkadaşın görevlendirmesinin çıkmasını bekliyorum :(

atacan2' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar okulumda 2 bilişim teknolojileri öğretmeniydik. 7 saat bilişim teknolojileri ders seçildi. Bundan dolayı kıdemi düşük olan arkadaş başka okula görevlendirmesi çıktı. Ama açıklanan formatör listesinde benim yerime kıdemi düşük olan arkadaş yazılmış, bu durumda kim formatör olur?

Önce norm kadro belirlenmeli , sonra görevlendirme (formatör) yapılmalı. Esas olan norm hakkıdır.

Okul hata yapmış sanki, şahsi fikrim.

ayazoglu' Alıntı:
atacan2' Alıntı:

Önce norm kadro belirlenmeli , sonra görevlendirme (formatör) yapılmalı. Esas olan norm hakkıdır.

Okul hata yapmış sanki, şahsi fikrim.

bence okulun hatası yok sebebide bakanlığın farklı iki biriminin gönderdiği iki yazının ikiside kıdemi düşük olan öğretmeni talep ediyor.

Okul sadece şunu yapabilir

kıdemi düşük olana eğer norm fazlası ise "sen norm fazlasısın başka okula gideceksin o sebeple ben BİTEFÖ olmak istemiyorum diye dilekçe ver" der ve kıdemi büyük olanı teklif eder.
onun dışında

okul kıdemi yüksek olanı BİTEFÖ olmak için teklif etse hata yapmış olur,
okul kıdemi yüksek olanı norm fazlası gibi görevlendirtse gene hata yapmış olur,
bunların ikisine de kıdemei düşük olanı teklif edince de hatalı olmayan ama saçma bir iş yapmış oluyor.
Umarım büyüklerimiz bunu görürde birisi şu yazıdaki kriteri değiştirir böylece okul yönetimlerini ve bizleri ya hatalı yada saçma iş yapma baskısından kurtarır.

O maddeleri koca koca kafanın biri yazdı, ( eğitcileri bilir kim olduğunu :) bir daha da düzelten çıkmadı :P

Cemal TANER' Alıntı:
O maddeleri koca koca kafanın biri yazdı, ( eğitcileri bilir kim olduğunu :) bir daha da düzelten çıkmadı :P

O koca kafanın başına koca kafası kadar taş ... neyse demeyeyim insandır sonuçta... :) Bizimle ilgili portal vs. lafları dolanıyor ortada çalışmaların da bitme aşamasında olduğunu söylemiş portal şubesi müdürü başka bir başlıkta görmüştüm. İnşallah bu çalışmayı yapanlar da bu koca kafalardan biri değildir :verymad:

koca kafalar değil hocam Cemal Hocam koca kafa dedi zaten neyse dediğim gibi umarım düzeltilir aksi halde ya saçma bir iş yapıoruz ya hata yapacağız.

Benimle aynı durumda olan başkaları da varmış :shock: ..Biz de okulda iki BT öğretmeniyiz..7 saat ders var ve ikimiz de norm fazlasıyız şu an..Benim hizmet puanım düşük olduğu için formatör öğretmen olarak ben görevlendirildim.7 ders saati diğer arkadaşa verildi. Şimdi kim başka okula gidecek diye bekliyoruz..Arapsaçı gibi bir durum..

1. ihitmal; Benim hizmet puanım düşük olduğu için beni başka okula görevlendirirler ve formatörlüğüm düşer. Bu durumda diğer arkadaş yeniden formatör olarak görevlendirilebilirmi yoksa sadece 7 saate girer çıkar mı?

2. ihtimal; Ben formatör olarak görevlendirildim diye ders görevi için diğer arkadaşı başka okula görevlendirirler. Onun girdiği 7 saati bana verirler ve ben formatör olarak devam ederim. Bu da pek doğru olmaz gibi geliyor bana..

İki ucu pisli değnek..

ist_koord' Alıntı:
koca kafalar değil hocam Cemal Hocam koca kafa dedi zaten neyse dediğim gibi umarım düzeltilir aksi halde ya saçma bir iş yapıoruz ya hata yapacağız.

Hocam asıl o bizimle ilgili yapılan çalışmada bu öncelik sıralaması gibi maddeleri değiştirmeden formatör/bt rehber kadrosu verdik derlerse işte o zaman daha da saçmalamış olacaklar norm fazlası olan öğretmen kadro alır diğeri ne yapar bilmiyorum :cry:

artemisem' Alıntı:
Benimle aynı durumda olan başkaları da varmış :shock: ..Biz de okulda iki BT öğretmeniyiz..7 saat ders var ve ikimiz de norm fazlasıyız şu an..Benim hizmet puanım düşük olduğu için formatör öğretmen olarak ben görevlendirildim.7 ders saati diğer arkadaşa verildi. Şimdi kim başka okula gidecek diye bekliyoruz..Arapsaçı gibi bir durum..

1. ihitmal; Benim hizmet puanım düşük olduğu için beni başka okula görevlendirirler ve formatörlüğüm düşer. Bu durumda diğer arkadaş yeniden formatör olarak görevlendirilebilirmi yoksa sadece 7 saate girer çıkar mı?

2. ihtimal; Ben formatör olarak görevlendirildim diye ders görevi için diğer arkadaşı başka okula görevlendirirler. Onun girdiği 7 saati bana verirler ve ben formatör olarak devam ederim. Bu da pek doğru olmaz gibi geliyor bana..

İki ucu pisli değnek..

Hocam bu ihtimalleri düşünürken kendiliğinden böyle bir şeyler yapacaklarını düşünmüyorsunuzdur herhalde ? Dilekçe vs. verdiniz mi durumunuzla ilgili ?

atacan2' Alıntı:
üzgünüm ama formatör belli olmuş...başvuruyu hanginiz yaptı hocam dilekçe ile başvuruyoruz sonuçta bi başvurusu yoksa olamaz ama uğraşacaksın biraz..sende 2. dönem başka yerde formatör ol hocam :D kim tutar bizi

herohamster' Alıntı:
atacan2' Alıntı:
üzgünüm ama formatör belli olmuş...başvuruyu hanginiz yaptı hocam dilekçe ile başvuruyoruz sonuçta bi başvurusu yoksa olamaz ama uğraşacaksın biraz..sende 2. dönem başka yerde formatör ol hocam :D kim tutar bizi

Hocam okula 2 kişi de dilekçe verse ilçeden hangisinin şartları uyuyorsa listeyle onun ismi gidiyor. Bir de İstanbul'da kendi okulunuz dışında görevlendirme yapmıyorlar bu sene :shock: O da bize denk geldi .. Hoş yapsalar da açıkta kalan okul da bulmak zor ya ... Sonuç olarak tutuyorlar bizi hocam :D

halukk' Alıntı:
artemisem' Alıntı:

İki ucu pisli değnek..

Hocam bu ihtimalleri düşünürken kendiliğinden böyle bir şeyler yapacaklarını düşünmüyorsunuzdur herhalde ? Dilekçe vs. verdiniz mi durumunuzla ilgili ?

Hocam neye istinaden dilekçe vereceğim? Daha ortada gerçekleşmiş bir durum yok ki..

Anladım hocam siz norm fazlaları gönderilirken ne olacağının ihtimallerini yazmışsınız. Hizmet puanı düşük olan gider tabi ki de. İlden gelen yazı da buna bir de norm kadronun belirlenmesinde önceliğin istekli olana verilmesi aksi taktirde norm kadro yönetmeliğinin uygulanması diyor. Bu istekli olma durumunu aradım ama hiç bir yerde bulamadım bulan varsa çok merak ettim nerede yazıyor :?:

Geri