istanbulda kaç saatte norm fazlası oluyoruz?

Kodla Büyü

hatshepsutpoca

Aktif Üye
diğer illerdeki formatör arkadaşlarımızın hiç dersi yokken norm fazlası olmuyoprlar ancak istanbulda durum biraz farklı sanırım.kaç saat dolmadan norm fazlası oluyoruz? yoksa norm fazlası olmamak içn 6 saat yeterli mi?

ilçedeki okulların ders sayısına bakar hocam..ders sayısını en yüksekten en aza sıralıyorlar.normu kaçsa ona göre ilk ... kadar okula norm veriyorlar.senin isteğin,evinin uzaklığı falan hikaye..

Geçen sene benim 12 saat dersim vardı. Norm fazlası olmuşum, ama müdür bana söylemeden bir şekilde okuldan gitmememi sağlamış. İşi halledince söyledi bana. 10 saatin üstünde dersi olanlar norm fazlası olmuyor diye duymuştum ama görünüşe göre değilmiş.

normla ilgili yönetmelikleri okumadan anlayamazsınız hocam. açıp bir bakarsanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz.

bunun içinde okul normu ve bölge normu var. okulunda ders saatin norm oluştursa bile bölgede norm eksilirse yine norm fazlası olabilirsin.

karışıktır biraz yönetmeliği okursan daha iyi anlarsın.

kontenjan.meb.gov.tr/ bu adresten norm fazlası olup olmadığın gözüküyor sanırım hocam. ben bir kere bakmıştım ama bu adresti sanırım.

bölge normlarının kaç olduğu, okulunuzda kaç tane öğretmen var ve kimler eksik kimler fazla bilgi veriyor.

Geri