istifa edersek tazminat alabilir miyiz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Green card başvurusu yaptım. Çıkarsa ciddi ciddi istifa edip Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. 10 yıllık öğretmenim.

İstifa edip gitme durumunda emekli sandığında biriken kesintilerimizi falan isteyebiliyor muyuz?

Ya da başka bir tazminat alma durumları falan var mı?

hocam başvuru nereden yapılıyo :) ciddi diyom

bir sürü site var en güvenilir yol hangisi acaba...

Hocam istifa ettiğin (kendi isteğinle işinden ayrıldığın ) için her hangi bir tazminat ya da yıpranma bedeli vs alamıyorsun diye biliyorum

halk' Alıntı:
Green card başvurusu yaptım. Çıkarsa ciddi ciddi istifa edip Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. 10 yıllık öğretmenim.

İstifa edip gitme durumunda emekli sandığında biriken kesintilerimizi falan isteyebiliyor muyuz?

Hocam sonuna kadar arkandayım. Umarım tazminat ya da ona benzer birşey alabiliyorsundur da bu hükümette paranı bırakmadan kurtulabilirsin. Umarım greencard çıkar. Bir arkadaşıma greencard çıkmıştı, gitti Amerika'ya. Halen de orada yaşıyor.

Hocam giden arakdaşilardan duyduğumuz ve bir belgeselden izlediğim kadarı ile :) amerikada maddi anlamda yaşam Türkiyeye göre rahat. Yani benzin istasyonunda pompacı olsan burdan daha konforlu yaşarsın.

Ancak gurbete dayanırmısın, aileni özlermisin, manevi anlamlar da dayanabilir misin o konu sıkıntı olabilir.

Emekli sandığında biriken paramızı alabilmemiz lazım diye düşünüyorum. İdare mahkemesine falan verilebilir. Yok olmazsa dışarıdan sigorta yatırılıp emeklilik zamanda emekli olabilmek gerekiyor.

Arkadaşlar geçen ekim ayından beridir Amerikayı inceliyorum. Green card başvurusu için Amerikan hükümetinin resmi sitesinden başvuru yapıyorsunuz. Bu iş için firmalar var. Ama onlar sizden parayı aldıktan sonra oradan başvuruyu yapıyor mu yapmıyor mu belli değil. Ne kadar özenli yaptıkları da mechul. En ufak bir hatada elenirsiniz.

Başvuru tamamen ücretsiz. Fotoğraf çektirmeniz gerekiyor. Tüm aile bireyleri için vesikalık fotoğraf isteniyor.

Fotoğraf stüdyosunda fotoğrafları çektirdim ve sordum Green card başvuru formatına getirebiliyor musunuz diye. Tabiki dedi. Her zaman yaptığımız şey ded. 35 lira verdim ve çok rezil bir şeyler yapmış. Ham fotoları alıp sonradan kendim düzelttim photoshopta. Fotoğraf stüdyosunu sadece ham fotoları çektirmek için kullanın ve flash bellek ile hamları alın. Ücreti verin 5-10 lira o kadar.

Başvuru zaman ekim ayında falan oluyor.

Amerika ile ilgili oldukça fazla bilgi edindim ve şu an eğer green card çıkarsa gitme niyetindeyim. Kart çıkınca gitmeniz için 1.5 yıl falan bir süre veriyor size. O sürede İngilizcemi geliştirip kendimi java gibi bir dil üzerinde de geliştirmek isterim.

Kiralar oldukça yüksek. 1000 dolar civarında. Arkadaşın bahsettiği düşük ücretle iyi yaşama konusu karı-koca çalışanlarda mevcut olur ya da bekarlar için geçerli olur. Aile geçindirmek için vasıflı bir iş gerekiyor. İlk gidenler bilhassa önce texas eyaletine gidiyormuş. Orası uyum sağlama kanunları, ucuzluk, dil öğrenme vs. açısından oldukça iyi bir yermiş.

Ciddi ciddi düşünenler varsa youtube'daki amerika videolarını izleyebilirler.

Texas mı
hani şu her pazar filmlerini seyrederek büyüdüğümüz cewboy şehri mi?

Biziii de göötür, biziii de göötür..... Hocam vallaha her işi yaparım. Yeterki şu acayip insanların arasından kurtulalım. Kaliteli bir hayat sürelim,

Şimdi hocam acayip insanlar derken ne demek istiyorsunuz?

Toplumun yüzde 90' nı mı acayip? Hakkını vura vura alan, küfür eden, kaba, hak yiyen, Camilerimizde dindar dışarda yılan olanlar mı? Yoksa torpili adam kayırmayı duyunca aaa çok ayıp deyip de sonra en başta yapanlar mı? Kazık atmayı maarifet sanan esnafımız mı? Turistleri uzun yoldan götüren taksicilerimiz mi? İtalyan geline tecavüz eden sonra da öldüren milli gururuz mu!!!

Bunların hangisi acayip hocam? Suriye' den savaştan kaçan insanlara İstanbul' da ev kiralarını 3 katına veren ve bundan övünen emlakçılarımız mı?

2010 yılında girdiğim Kpss sınavının sorularını çalan sözde dindarlar mı? Askerde nöbetlerde bile ders çalıştığım gecelerimi çalanlar mı acayip?

Senelerce okuyup da atanamayan insanlar mı yoksa küçümsemek için söylemiyorum, adamını bulan ilkokul mezunlarının kamu işçisi sıfatı ile okullarda 3 bine yakın maaş almaları mı acayip?

Acil servislerde doktor döven terbiyesizler mi acayip?

Yoksa okullarda çocuğunu eğitmek için uğraştığın, evde sivrisinek kadar değer vermediği çocuğuna tek bir laf söylediğin için seni şikayet eden, müfettişlerin de onları haklı bulması ve meslekten soğumamız mı acayip?

Sandık başkanı olarak görevlendirilip de maalesef insanlıktan zerre kadar nasibini almamış bir guruha, kanuna göre oy kullandırmak isteyip de siyasi partilerin araya girip şikayet etmeleri mi acayip?

Küçücük çocuklara bakmaya kıyamadığımız evlatlarımıza, şerefsizce ırzına geçip öldüren namussuzlar mı acayip?

Kısacası;

Hocam ACAİP OLAN BİZLERİZ. Saygılar... ( Hocam sözlerim size değil sadece çok dolmuşum bu memlekette)

hocam sen bi yerleş hiç olmadı yanına gezmeye geliriz bbnet amerika turu yaparız ollarda bizi unutma :D

halk' Alıntı:

Metin Hocam merhaba, çok umut bağlama Green Card olayına. Milli Piyangodan büyük para çıkması gibi bir olay. Başvurusunu benim yaptığım, ilk defa başvuran beden eğitimi öğretmeni arkadaşıma çıkarken, bahtsız bedevi olan bana 2004 yılından bu yana (Askerlik Hariç 9 defa) çıkmadı. Artı çıkarsa da hemen istifa etme, önce 1 yıl ücretsiz izin al; git değerlendir oraları, yapabilirsen kalırsın; yapamazsan döner görevine devam edersin. Sevgiler, saygılar.

phantosos' Alıntı:
halk' Alıntı:

Metin Hocam merhaba, çok umut bağlama Green Card olayına. Milli Piyangodan büyük para çıkması gibi bir olay. Başvurusunu benim yaptığım, ilk defa başvuran beden eğitimi öğretmeni arkadaşıma çıkarken, bahtsız bedevi olan bana 2004 yılından bu yana (Askerlik Hariç 9 defa) çıkmadı. Artı çıkarsa da hemen istifa etme, önce 1 yıl ücretsiz izin al; git değerlendir oraları, yapabilirsen kalırsın; yapamazsan döner görevine devam edersin. Sevgiler, saygılar.

Zaten ben de 1 yıllık ücretsiz izin alarak gitmek istiyorum. Yalnız geriye de çok fazla bakmamak lazım. Gemileri yakıp gitmezsen tutunmak zor olur.

Benim diploma mühendislik üzerine olduğu için orada yazılım işi yapabilirim diye düşünüyorum. Ama diplomanız öğretmenlik ise o diploma ile sadece öğretmenlik yapabilirsiniz. Yazılımcı arayan her yer lisans mezunu olarak mühendislik istiyor. Bachelor degree diyorlar yani. En avantajlı iş ise görebildiğim kadarı ile android programlama. Gitmeden 1 yılda iyice öğrenir içini dışını.

Öğretmenlik diploması ile orada öğretmenlik yapabilirsiniz ama sadece bizim texas, arizona gibi eyaletlerde. Dışarıdan gelenleri adapte edebilmek ve texas'ın ıssızlığını giderebilmek için adamlar ona göre kanunlar yapmışlar. Bir miktar orientation eğitimi sonrası öğretmen olabiliyorsunuz. Orada öğretmen demek ortanın biraz altında kazanan demekmiş. O yüzden revaçta değil. Türkiyede ortanın biraz üstünde kazanan demek. Ortalama gelirin 1500-2000 olduğunu varsayarsak.

Üniversiteyi tekrar okurum diyorsanız yıllık ücretleri 18000 dolar civarında imiş. Yani oldukça pahalı olacak ve oradaki kazançla bunu yapamazsınız. Ya da çok zeki olacaksınız ki burs alasınız.

Bir belgeselde izlemiştim. Adam Türkiyede rehber öğretmen iken oraya yüksek lisansa gitmiş ve kalmış. Başka işlerle meşgul ve pişman değilim diyor.

Ben sınıf öğretmenliğine ilk başlarken başvurmuştum.Şu anda bilgisayar mühendisi olsam,ingilizce orta derecede olsa hemen şimdi başvururdum.Bu konuda Kanada ılımlı.Çünkü ülke göçmenlerin ülkesi.Oranın vatandaşı üniversite okumuyor,çalışmıyor sadece yiyorlar.Bu yüzden kendilerine çalışacak insanlar lazım.Halen vazgeçmiş değilim.Yeşil pasaportu olan,kendi ülkesinde tapulu evi olan,bankada bir miktar parası olan göçmenlere yeşil ışık yakıyor.Orada bilişim alanında çalışmak isterdim.
Alın bu hocam her sene 2-3 ülke geziyor.Bilgisayar hocası
http://www.celebialper.com/

Kendiniz istifa ederseniz bir şey alamassınız. Sadece emekli olduğunuz sırada "10 yıllık emekli sandığını üyesi" olduğunuz için emekli ikramiyesi alabilidsiniz. Eğer memur değilde işci olsaydınız hiç bir şey alamazdınız...
Kısaca şu aşamada "kendi isteğinizle" ayrıldığınız için henhangi bir şey alamassınız.

Geri