Köy Okulunda Çalışan Öğretmenin BTR Görevi

Kodla Büyü

ylmn7

Üye
Merhaba hocalarım. Norm fazlası atamasında bir köy okuluna atandım ve başlangıç yarıyıl tatilinde yapılacak. Şu an merkezde bir okulda görev yapmaktayım ve kendi okulumda BTR görevim bulunmakta. 2. dönem için yeniden başvuru yapma konusunda kafama takılan bazı noktalar var. Gideceğim okuldaki ders sayım şu an için net değil ve okulun BTR konusunda da pek bir bilgisi yok. Okula gidiş-geliş servisle gerçekleşecek ve uzak bir köy.
1) BTR başvurusu yapmam durumunda okul ders programımı buna göre düzenlemek zorunda mı?
2) Diyelim ki okul programı en uygun şekilde yapmaya çalıştı ve 10 saat dersim var. 1 güne 7 ders yazdı ve BTR görevim olmadığı için o gün sorun yok, 2. güne 3 ders kaldı ve sonrasında 4 derslik bir boşluk söz konusu ancak benim bir aracım olmadığı için servisi beklemekten başka bir çarem olmayacak. MEB'in de böyle bir durumda benim kendime ait aracımın olup olmamasıyla ilgileneceğini düşünmüyorum, her türlü BTR görevimin olduğu okula gitmemi isteyeceklerdir. Yani okul programımı en uygun haliyle yapsa dahi 7'nin katı bir ders saatimin olması gerekiyor, bunu da ayarlamak benim elimde değil. Bu durumu yaşayan hocalarımız var mı? Nasıl bir yol izliyorlar?

Tüm bu detaylara takılma nedenim de başvuru yapıldıktan sonra BTR görevinden istifa hakkının tanınmamasıdır. Sizlerden gelen cevaba göre gerekirse yeni dönemde başvuru yapmayacağım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

maddi olarak ihtiyacın yoksa köy okulundan dersine gir-çık mümkünse dersleri toplat ve hiç birşeyi ekstradan yapma, btr olma rahatına bak sağlığına bak

köy okulunda çalıştım,
btr olmadım 30 saat ders vardı. çünkü öğretmen yoktu, herkes her derse giriyordu.
hatta 2 gün bir köyde 3 gün bir köydeydim.
ingilizce, teknoloji tasarım, ilkokulda trafik, bilişim vs farklı derslere girdim.
btr olursanız 5 gün okulda olursunuz, diğer türlü boş gün vs idare ayarlarsa 1 gün gitmezsiniz.
önce kaç saat derse gireceksiniz onu netleştirin, ekders ihtiyacınız yoksa BTR olmayın.
servis zaten okulun bitiş saatine göredir. BTR olursanız çıkışta diğerleri ile eve dönersiniz.
BTR olmazsanızda yine servisi beklemek zorunda kalıyorsunuz. bizde öyleydi. çünkü dediğim gibi servis okul çıkışına göreydi saati.
şuan çalıştığınız okula BTR görevi isteyip üsteki hocamın dediği gibi 2 gün köy 3 gün merkezde de kalabilirsiniz.

12 yıldır bu şekilde çalışıyorum merkezde btr ihtiyacı olan bir okulu ikinci okul olarak yazarsınız. ders saatine göre 2 veya 3 gün o okula görevlendirme gidersiniz

öncelikle çalıştığınız okul BTR olma şartını sağlıyor mu eğer sağlamıyorsa sadece okulundaki bilişim dersine girersin ve geri kalan zamanda diğer merkezi bir okulda BTR görevini yaparsın. Köy okulu olduğu için tahminen 2 gün köye gidersin(max 14 saat ders olsa) 3 günde merkezdeki okula gidersin hocam

Köy okulunda 8 tane tahta var mı diye sorun. Ders saatleri bellidir. Onları sorup öğrenin. Gerisi kolay. Ben de 2. Görevlendirme olarak köy okulundayım. Gayet rahat. Her yerin kendine göre özel durumu oluyor.

Eğer ek derse ihtiyacınız yoksa yeni okulda kaç saat ders olduğunu öğrenip 2-3 güne derslerinizi toplamak, mümkünse. Anlayışlı idare yapacaktır. Ama BTR olayım derseniz yeni okulunuzda kaç adet ET var? BTR olacak mı? onları öğrenmeniz gerekir. Orada BTR olmayacaksa merkezde 2. bir okula BTR olarak, kendi okulunuza da 2 veya 3 gün derse gidip gelerek halledebilirsiniz. Velhasıl önemli nokta yeni okulla iyi bir iletişim kurup süreci netleştirmek.

12 yıldır bu şekilde çalışıyorum merkezde btr ihtiyacı olan bir okulu ikinci okul olarak yazarsınız. ders saatine göre 2 veya 3 gün o okula görevlendirme gidersiniz
Kendi okulunuz Fatih projesi kapsamında ve yeterli akıllı tahta sayısına sahip olsa dahi, başka okula Btr olarak görevlendirilme yapılabilir mi? 2 okula birden ya da tek olarak. Ve İlçede kadrosu olan 1 kişi İl Merkezine görevlendirme isteyebilir mi

Kendi okulunuz Fatih projesi kapsamında ve yeterli akıllı tahta sayısına sahip olsa dahi, başka okula Btr olarak görevlendirilme yapılabilir mi? 2 okula birden ya da tek olarak. Ve İlçede kadrosu olan 1 kişi İl Merkezine görevlendirme isteyebilir mi
2 okulda görevlendirmeler uzun zamandır var hocam. Özellikle köy okullarında çok yaygın merkez bir okulda da BTR olarak görev almak.

Köy okulunda 8 tane tahta var mı diye sorun. Ders saatleri bellidir. Onları sorup öğrenin. Gerisi kolay. Ben de 2. Görevlendirme olarak köy okulundayım. Gayet rahat. Her yerin kendine göre özel durumu oluyor.
8 tahta değil 8 şube olması isteniyor btr şartları için. köyünüzde 8 şubeniz varsa ya da yakın veya aynı bahçede 2 okul şeklindeyseniz 2 okulu birleştirip sizi btr yaparlar. değilse dersin bitti haydi diğer okula diye bişey olmaz hocam. kalırsın köyünde 2 gün diğer 3 gün de merkezde btr olursunuz. nöbet dahil 18 saat ekdersinizden de yararlanırsınız. karşılıklı iletişim ile çözülür sıkıntı yapmaynı

Geri