Kütüphane için barkod yazdırma nasıl yapılır?

Kodla Büyü

ofkar

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar yeni kütüphane oluşturuldu ve biz kütüphaneye bir pc ile içerisinde Gümüşhacıköy kütüphane programını ve barkod okuyucu koyduk. Biz barkodu ne ile ve nasıl oluşturup yazıcıdan çıkarabiliriz? Ayrıca çıkarılan barkod okutulup kitap kütüphane programına kitap kaydı oluşturulabilir mi?

Tecrübelerinizi paylaşarak yardımınızı rica ediyorum.

Önce kitapları tek tek kütüphane programına kaydedip kullanıyorduk bir ara. Bir kere o meşakkati çekip sonra rahat edilir. Kütüphane programından da kitabın arkasındaki barkodu okutunca kitabın bilgileri programda görünüyordu. Kaydetme işlemini bir buton ile yapıyorduk. Lakin yazıcından barkod çıkarma işine ihtiyaç duymadık.

Arkadaşlar yeni kütüphane oluşturuldu ve biz kütüphaneye bir pc ile içerisinde Gümüşhacıköy kütüphane programını ve barkod okuyucu koyduk. Biz barkodu ne ile ve nasıl oluşturup yazıcıdan çıkarabiliriz? Ayrıca çıkarılan barkod okutulup kitap kütüphane programına kitap kaydı oluşturulabilir mi?

Tecrübelerinizi paylaşarak yardımınızı rica ediyorum.
hocam aynı süreci ben yaşıyorum, netten kütüphane programı buldum (kitabevi) kurulumu yaptım, türkçe öğretmenleri tüm kitapları excele işledi, tek tıkla kitapları sisteme çektim. Program kiatplar için barkod hazırlıyor isterseniz öğrenciler için içinde barkodlu kimlik kartı oluşturabiliyorunuz, Kablosuz herhangi bir barkod okuyucu aldım, şu an alınan ya da verilen kitapları barkod okuyucu ile rahatlıkla hallediyoruz

Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim bunun gibi yeni öneriler varsa paylaşırsanız memnun olurum

Geri