Kütahta Hava Er Eğitim hakkında bilgi

Kodla Büyü

ftsz63

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Askerliğini burada yapan hocalarım bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

2004 yılında 301. kısa dönem olarak yaptım. Oradayken çok şikayet ediyorduk ama İstanbul Şileye gidince 4 yıldızlı otel ayarında olduğunu anladık. Çok büyük bir yer. Kısa dönemlere çok fazla eğitim yaptırmıyorlar. Sabah 8 Akşam 5 göstermelik biraz eğitim , sunturmada otur , mıntıka falan filan çok zor olmadı. Rahat bir yer olduğunu söyleyebilirim.

ben askerlğimi kütahyada yaptım ama jandarma olarak.buna rağmen bahsettiğiniz yerdeki arkadaşlarla görüştüm tanıştım hatta abimde halamın oğluda orda yaptı askerlğini çok rahatlar.askerliği en rahat yapabileceğiniz yerlerden biri ildeki diğer askerlerin imrenerek baktığı bi yer.

Havacı olduğundan çok rahat askerlik yaparsın.
Benim zamanımda koşmak bile yasaktı.
Şimdiden yatmaya alışsan iyi olur :sleep: :sleep: :sleep: :sleep:

anladım arkadaşlar genel izlenim dediğiniz gibi görünüyor çok saolun

2011 yılında bende orada acemiliğimi yaptım. İnan o acemiliğin tadı ustalıkta yok :) Komutanlarımız hepimiz kısa dönem olunca rahattı ve bizleri görünce mutlu oluyorlardı. Sonrasında Konya'ya gittiğimde de can sıkıntısından patladım.

331. kısa dönemde 12. bölükteydim(sosyete bölüğü). Komutanlar muhabbet biz kışın yaptığımız ve yağmurlu olduğu için paso sundurmalarda geyikle geçti. Eğitim var ama çok kasmıyor eğer kilon varsa biraz vermeye çalış çünkü ben 1 ayda 2-3 kilo aldım askerde acıkmadan yemege gidiyorsun(özel şirket yapıyor ve yemekleri çok güzeldi(2009-10)). nöbet birdefa bina içinde 3 saat tuttum koridorda oturarak bu da. ama sonrasında umarım benim gibi ankara 4. anajet üs kom. na düşmessin kısa dönemlere çok sıkıntı bir yer.
varsa tanıdığın komutan, askere gittiğinde ustabirliğin neresi olursa olsun arat muhakkak o zaman çok rahat edersin.

337. kısa dönem 7.bölükteydim. Bir sürü arkadaş ciğerleri üşüttüğü için hava hastanesinde yattı. Çamurdada süründük. Yağmurdada eğitim yaptık. iLK GÜN İçeriye girerken 7. bölük mührünü vurduktan sonra ordaki askerler cehennem bölüğüne düştün Allah yardımcın olsun diyordu. 1 aylık sürede 10 kilo verdim. 7.bölük dışında herkes rahattı. Usta birliğinde merzifona çıktı. Kütahyaya göre çok rahattı bana göre fakat kütahyada 4. bölükten merzifona gelenler, merzifona zor diyordu. Yani anlayacağın 7. bölüğe düşmezsen güzel.

kütahya iğrenç yemekleri ve sıra olayından lanet ediyorsun....

aslında zor değil sadece zaman geçmiyor...

eğitimler çok basit koşma barfix ve şınav yok..

Kütahyamıza hosgeldiniz hocam kısa dönem oldugunuz ıcın ve kısın gelmedıgınız ıcın cok sanslısınız :) normalde kısın eğitimi ağır bır yerdır ama kısa donemlerı pek zorlamıyorlar.Çok buyuk bır yerdır sımdıden hayırlı teskereler

341. KD.. Ağustos ayı.
Havacıların tek acemilik birliği olduğu için aşırı kalabalık. Herşeyde sıraya giriyorsunuz. Ben rüyamda bile sıra bekliyordum, o derece. Havası berbat.Çok sıcak, çok soğuk. Kütahyadan çıkan herkes acemilğin sonunda kavrulmuş ve öksürerek çıkıyor. Acemilikte yatmayı bırakın oturamazsınız bile. Rahat olacağı ümidiyle gitmeyin. Eğitimde şınav vs. yok. Hatta biz koşmadık da. Yemin töreni için bol bol yürüyüş var. Yemekleri çok kötü. Koğuşlar çok temiz. 12.bölükteydim. Her an ictima alınır ve 300'e kadar sayılırsınız. Tek başınızıa hiçbir yere gidemezsiniz, 5-10 kişi birikip başınızda bir çavuşla ancak.

Acemilik bittikten sonra usta birliklerine dağıtılırsınız. Ben ustalığı Bursa'da yaptım. Ve ustalık rahattı bana göre. Ama günlük 8 saat nöbetimiz vardı. Yemekler kaliteydi. Hizmet-Mufazı bölüğü vardı, eski havaalanınn olduğu yer. Şu an nasıl bilmiyorum ama çok az kişiydik.

295. kısa dönem olarak orada yaptım askerliği soğuktan sinüzite yakalandım bide gidince esnafa biraz dikkat 10 sene önce asker tıraşına çarşıda iki kişi 15 tl para vermiştik(altınmakas kuaförü) kışın gideceksen çarşıdan boğazlık al. içeride sana keçeden yapılmış yelek veriyorlar ve çok işe yarıyor

baya bilgilendirdiniz saolun hocalarım eylülde gideceğim ne çok soğuk ne de sıcak olacak sanırım şanslıyım

Bende 323. kısa dönem askerliğimi orada yaptım. Yalnız tugay içinde farklı bölümler var. Benim bölümde yatakhaneler temizdi. Battaniyeler bile itinayla katlanırdı. Erkenden kalkardık. Bölük içinde mıntıka temizliği yapardık. Sonra kahvaltı. Komutan gelmeden önce herkes iştimaya hazır olurdu. Sonra eğitim falan .. Öğle yemeği. Sonra tekrar eğitim. Tabi hep eğitim yoktu. Zaten sonra 1 hafta yemin töreni için hazırlık. Yemekhanede sıra olurdu. Yemek bittikten sonra bulaşıkları bulaşıkhaneye teslim etmek içinde sıra olurdu. 1 ay sonra dağıtım olacak. Ben acemi birliğini sevmiştim. Şimdiden Hayırlı Teskereler.

tancan' Alıntı:
Bende 323. kısa dönem askerliğimi orada yaptım. Yalnız tugay içinde farklı bölümler var. Benim bölümde yatakhaneler temizdi. Battaniyeler bile itinayla katlanırdı. Erkenden kalkardık. Bölük içinde mıntıka temizliği yapardık. Sonra kahvaltı. Komutan gelmeden önce herkes iştimaya hazır olurdu. Sonra eğitim falan .. Öğle yemeği. Sonra tekrar eğitim. Tabi hep eğitim yoktu. Zaten sonra 1 hafta yemin töreni için hazırlık. Yemekhanede sıra olurdu. Yemek bittikten sonra bulaşıkları bulaşıkhaneye teslim etmek içinde sıra olurdu. 1 ay sonra dağıtım olacak. Ben acemi birliğini sevmiştim. Şimdiden Hayırlı Teskereler.
saol hocam çok teşekkürler

Geri