Kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili bir soru..

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar lütfen cevap yazarken eylemden başörtüsünden ve güncel olaylardan bahsetmeyelim...
Sadece sorum şu:
erkekler için özellikle kılık kıyafet yönetmeliğinde kumaş pantolon diye bir zorunluluk var mı? Biraz incelediğimde sadece temiz ütülü gibi ifadeler kullanılıyor. Kravat ifadesi geçiyor ama pantolonda veya cekette belirleyici açıklayıcı cümleler ben göremedim.

Olaya sadece bu gözle bakmanızı rica ediyorum..

evet hocam aynen dediğiniz gibi. klasik ceket şartı yok aslında. pantolonda ütülü kanvas, kot olabilir ancak bu tip kıyafetlerle kıravat yakışmıyor. bu sebeple klasik giyim artık mecbur gibi..

tayinci42' Alıntı:
evet hocam aynen dediğiniz gibi. klasik ceket şartı yok aslında. pantolonda ütülü kanvas, kot olabilir ancak bu tip kıyafetlerle kıravat yakışmıyor. bu sebeple klasik giyim artık mecbur gibi..

Hocam ben kot olarak düşünmüyorum. örneğin blazer ceket altına keten pantolon veya spor ceket altına keten pantolon.
Ben genelde bu şekilde giyiyorum ve hiç sorun yaşamadım. Birileri sorun eder mi diye de hep aklıma geliyor..

zafer_can' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

Hocam ben kot olarak düşünmüyorum. örneğin blazer ceket altına keten pantolon veya spor ceket altına keten pantolon.
Ben genelde bu şekilde giyiyorum ve hiç sorun yaşamadım. Birileri sorun eder mi diye de hep aklıma geliyor..

Sorun olmaz hocam, bir de tayinci42 hocamın söylediğine ek olarak;
kanvas veya keten pantolonlar genelde 1 gün giyilince ütü izini kaybettiği için kumaş tercih ediliyor. Yoksa tabii ki takım elbise zorunluluğu yok.

yönetmelikte beyaz önlük de demiyor ama öğretmenlerin üçde ikisi önlük giyiyor.

Okulumda birkaç öğretmen keten pantolon giydiğim için şaka ile bana takılıyorlar. O yüzden sordum acaba dedim..

Geri