merhabalar elimse toshiba satellite laptop vAR . formart atıım Q kılavye sectim ama bu bilgisayarın tus dizilimi farklı eski kalvye türünün ne oldugu hakkında da bir bilgim yok. bu konuda yardımcı olurmusunuz?
hocam daha önce sorunsuz kullanabiliyordum stikleri satın almadan işin içinden cıkamazmıyızburhansenyuva' Alıntı:Bu standart Q klavye. Türkiyeye gelen Q klavyelerde sağ bölümde Türkçe karakterler bulunuyor. Dil ve Klavye seçenekleri bölümünden Türkçe Q seçerseniz klavyenizi sorunsuz kullanabilirsiniz. Sadece görsel olarak tuş üzerinde bulunan harf, rakamlar değil o tuş için Türkçe Destekli Q klavyede tanımlı simgeler ekranda görünecektir. Eğer buna da çözüm istiyorsanız, İnternetten Türkçe Q klavye stikerı satın alabilirsiniz. İyi çalışmalar.
sayin hocam benim istedigim uyerinde gorundugu gibi olmasiydi turkce karekter onemli degilburhansenyuva' Alıntı:Hocam. Stiker sadece öneri
Adım adım gidelim. klavyenize bakarsanız sağ bölümde Türkçe karakterler yoktur. Eğer ki siz, benim için Türkçe karakterlerin klavye üzerinde görünüp görünmemesi sorun değil, yani "i" harfini klavye üzerinde görmesem de basabilirim derseniz bir başka deyişle hocam Klavyem TÜRKÇE Q olsun yeter derseniz,
Denetim masasından, Dil seçeneklerine gelin orada Türkçe /Q klavyeyi ekleyin sorununuz çözülür.
Ancak siz ben Türkçe karakterleri zaten kullanmıyorum, klavyemde gördüğüm şeyi aynen ekranımda da görmek istiyorum derseniz (bunun örneği de Enter in iki sağındaki tuşu verebiliriz.) O zaman Klavye seçeneklerinde United States Q klavyeyi seçiniz.
Kolay gelsin.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada ilk yazımda tuşlarınızın dizilimini yanlış görüp yanlış bilgi vermişim. Klavyeniz Germany (Austria) dir.
http://en.wikipedia.org/wiki/QWERTZ