kızım çok değişti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mevali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mevali

Aktif Üye
kardeşi olunca kızım çok değişti.Saldırganlaştı, huysuzlaştı, düzelir mi acaba?Dayanamıyorum...

hocam kardeşinin de cinsiyetini belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz...

hocam yaşı küçükse normaldir. sizin onu sevmediğinizi bu yüzden kardeşi olduğunu düşünecektir. tüm dikkatler onun üzerindeyken birden evin büyük kızı oldu her çocuğun kaldıramıyacağı durumlardır. Allah size sabır versin. ona kardeşini sevdirin sahiplenmesini sağlayın ve bu arada sakın kızınızın artık büyük olduğunu düşünmeyin oda bir çocuktur unutmayın ve hala küçük bir çocuktur kardeşi olsada. cezalandırma bağırma çağırma onu size ve kardeşine karşı daha agresif yapacaktır. çocuğum yok ama okuduklarımdan ve bu konudaki duyumlarımdan çıkardığım bazı fikirleri paylaştım umarım bir yararı olur.

kardeşi de kız. İlk zamanlarda gayet iyiydi, son günlerde değişmeye başladı, 4 yaşında büyük, küçük de 4 aylık işte....

Allah nasip etti iki kızım var. bebek olduktan sonra ablası aynı tepkileri verdi (akraba ve eş dostta aynı şeyleri anlatıyor) kıskanmaya başladı ve çok hırçın oldu. şimdi bebeği yanında sevmiyoruz pis bebek kakalı bebek diyoruz ablasını seviyoruz. burada anne küçükle ilgilenirken baba büyük olanla ilgilenecek, sevecek oynayacak.

kolay değil. ömrü uzun hayırlı evlat olsun inşaallah.

ali çankırılı nın çok güzel çocuk gelişim kitapları var fırsat bulursanız okumanızı tavsiye ederim. ayrca kızım 3 yaşına geldiğinde kardeşi doğacak şimdiden tırsıyorum valla.

çoook normal hocam. biraz mücadele ediceksiniz. arada sevgi ayrımı olmadığı sürece kuzucuk eninde sonunda anlayacaktır artık onun da evin bir parçası olduğunu.. sadece biraz sabır, anlayış ve hoşgörü. benimde bir kızım var bazen nadir de olsa dayanamayıp sesimi yükseltiyorum ama inanın hiç bir işe yaramıyor. sadece inadını tetikliyor. mümkün olduğunca sakin ama kararlı bir tavır sergilemeye çalışın yapmasını istemediğiniz bir davranış karşısında...kolay gelsin;)

ben 3 yaşıma kadar fazla kilodan yerde yuvarlanıyormuşum kardeşim doğunca kıskançlıktan bir deri bir kemik kalmışım 13 yaşıma kadar da kardeşimi yanımda hiç istemezdim şimdi ise samimi bir arkadaşım gibi memlekete gidince hep beraber takılırız.. Bunun normal ve aşılabilir olduğunu düşünüyorum..

Hocam büyük olan kızınıza kardeşiyle ilgili sorumluluklar verin.Kardeşin sana emanet falan deyin.Gerçi büyük kızınız kaç yaşında bilmiyoprum ama kıskanma durumu vardır şimdi onda.

valla kitaplarla olmuyor pek, ben de çok okudum da pek sonuç vermiyor işte,ilk zamanlar çok iyiydi, ben deçok mutlu olmuştum aman ne güzel kıskanmıyor diye, 40 günden sonra, anne bunu hastaneye geri verelim dedi ve başladı... :?
sorumluluklar daverdim ilk zamanlar, zevkle yapıyordu,şimdi şımarıklaştı iyice söz dinlemiyor

Benim de 4 yaşında bir oğlum var.İkinciyi düşündüğüm için baya araştırma yapmış uzmanlara sormuştum(ayrıca ablam da çocuk gelişimi uzmanı bu büyük bir artı benim için) kardeş kıskançlığında nasıl davranmalı diye, büyüğe onunda küçükken aynen böyle olduğu çok ilgiye ihtiyacı olduğu,yemek yiyemediği,altının bezlendiği vb. bu nedenle annenin kardeşle daha çok ilgilenmesi gerektiği,o küçükkende annenin hep onunla ilgilendiği ama artık büyüdüğü için bir çok şeyi kendisinin yapabildiği vurgulanmalı.Kesinlikle o pis bebek kakalı bebek gibi ifadeler kullanılmasını yanlış buluyorum.Ancak anne küçükle ilgilenirken babanın büyükle ilgilenmesi ya da tam tersi kesinlikle katılıyorum.

porry' Alıntı:
Hocam büyük olan kızınıza kardeşiyle ilgili sorumluluklar verin.Kardeşin sana emanet falan deyin.Gerçi büyük kızınız kaç yaşında bilmiyoprum ama kıskanma durumu vardır şimdi onda.
deyinde emnaet etmeyin kıskançlıktan zarar verir çoçuğa

Çok zor olduğuna eminim. Yapılacaklar konusunda çok fazla bir fikrim yok ama, bazı anneler kıskanmasın diye bak o kaka yapıyor, pis gibi cümleler kullanıyorlar. Bu durum çocukta onun evden gitmesi lazım gibi bir düşünce oluşmasına sebep oluyor. Onun da kendisinin de değerli olduğunu her zaman hissettirmelisiniz.

Geri