k12.tr uzantılı domain ile joomla kurabilir miyim?

Kodla Büyü

Braweheart01

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Meb in verdiği 100 mb lık alana joomla kurulamıyor bu konuda bilgim var. Bir siteden 1 GB linux hosting satın aldıktan sonra meb in biz okullara verdiği k12.tr li domaini kullanarak joomla okul sitesi kurmak istiyorum.
Bu acaba mümkün müdür?
Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar acil cevap bekliyorum

k.cokol' Alıntı:
Meb in verdiği 100 mb lık alana joomla kurulamıyor bu konuda bilgim var. Bir siteden 1 GB linux hosting satın aldıktan sonra meb in biz okullara verdiği k12.tr li domaini kullanarak joomla okul sitesi kurmak istiyorum.
Bu acaba mümkün müdür?
..
hocam bazı yanlışlar var öncelikle onu düzelteyim.
.
meb size meb.k12.tr alan adı verir. k12.tr alan adını ise siz yıllık 5YTL ücret karşılığında nic.tr den satın alırsınız. Joomla kurulumunun domain ile alakası yoktur hosting ile alakası vardır. siz domain adresinizi istediğiniz başka bir domaine yönlendirebilirsiniz.
.
Joomla açık kaynak kodlu PHP ve MySQL yapısını kullanan CMS sistemidir. Joomla kurmak için
+ LİNUX hostinginiz (ücretli yada free) olması
+ En az 1 adet mysql veri tabanınızın bulunması gerekir.
..
Sanırım yeterli olmuştur

ornekokul.k12.tr gibi bir domaini kendin baş vurur alırsın... istediğin host'a bağlar istediğin taklayı atarsın... (asp.net, joomla, worldpress, dotnetnuke, php)

ornekokul.meb.k12.tr gibi bir domain ise meb verir... host'u kendi sağlar... sadece html ve javascript destekler.. takla atmak için yönledirme yapman gerekir veya iframe felan....

bence hocam meb.k12.tr değil de
kendi domaininizi register ettirerek
www.okulum.k12.tr tarzı birşey alın.
meb serverlarının uptime oranı %70 üzerine çıkıyor mu acaba? :roll:

BaRBaRYaN35' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:
Bu acaba mümkün müdür?
..
hocam bazı yanlışlar var öncelikle onu düzelteyim.
.
meb size meb.k12.tr alan adı verir. k12.tr alan adını ise siz yıllık 5YTL ücret karşılığında nic.tr den satın alırsınız. Joomla kurulumunun domain ile alakası yoktur hosting ile alakası vardır. siz domain adresinizi istediğiniz başka bir domaine yönlendirebilirsiniz.
.
Joomla açık kaynak kodlu PHP ve MySQL yapısını kullanan CMS sistemidir. Joomla kurmak için
+ LİNUX hostinginiz (ücretli yada free) olması
+ En az 1 adet mysql veri tabanınızın bulunması gerekir.
..
Sanırım yeterli olmuştur
:+1:

arkadaşlar benim joomla Kurulu bir WEB sitem vAR. Benim müdürüm biz domain e para vermesek de meb in okullara ücretsiz olarak verdigi okuladi.meb.k12.tr li adresi kensi sitemizde kullanamaz mıyız diye sordu
Bu mümkün müdür diye sordum.

k.cokol' Alıntı:
arkadaşlar benim joomla Kurulu bir WEB sitem vAR. Benim müdürüm biz domain e para vermesek de meb in okullara ücretsiz olarak verdigi okuladi.meb.k12.tr li adresi kensi sitemizde kullanamaz mıyız diye sordu

değil hocam php desteklemiyor meb.k12.tr host'u

k.cokol' Alıntı:
..
hocam ilk mesajından farkı yokki bu sorunun. onu da cevapladım. Sana alternatifleri uzun uzun anlatayım.

BELEŞE JOOMLA / WORDPRESS / ASP / PHP destekli site nasıl kurarım ? (7gün24saat online kalacak diye bir garantisi yoktur uyarayım)
+ FREE hosting firmalarından PHP yada ASP destekli hosting alınır. Site bu hosting üzerine kurulur.
+ size verdiği siteniz.freehostinginiz.com şeklindeki alan adınızıda IFRAME kullanarak meb.k12.tr sitenizde açarsınız.
- Tek kötü yanı sürekli online kalmayabilir siteniz yada sağda-solda-üstte-altta reklam pencereleri açılabilir.
* Tavsiye bu yolu seçecekseniz ve joomla kuracaksanız www.joomlam.com reklamsız ve joomla destekli free hosting hizmeti sağlıyor. sitenizde site.joomlam.com şeklinde isimlendiriliyor.

Dersen ki bu iş en ucuz nasıl olur. YILLIK 5 TL ye olur.
+ nic.tr den k12.tr hosting ücreti 5 tl
+ free hosting veren sitelerden php destekli bir hosting paketi alırsınız ve satın aldığınız domain ile kullanırsınız.
+ meb.k12.tr uzantılı adresinizi de buraya YÖNLENDİRME yaparsınız.

En Sağlamı ise 5TL domain + 45 TL hosting = YILLIK 50 TL ye adamakıllı bu işi yapmanız.

TEŞEKKÜR EDERİZ VERDİĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN
biz 1 gb linux hosting aldık 30 tl ye
yalnız alan adını .com ile aldık burada acemiliğimize geldi YILLIK 18 TL VERDİK (İSİMTESCİL.NET)

bizim müdürümüz de alan adını .com dan .k12.tr ye çevirelim diyor.
o zaman ek 5 tl fark ödeyerek bu işi yapabiliriz.
okul sitemiz:
www.siverekcumhuriyet.com
(eylül 2010'da tarafımdan kurulmuştur)

k.cokol' Alıntı:
yalnız alan adını .com ile aldık burada acemiliğimize geldi YILLIK 18 TL VERDİK (İSİMTESCİL.NET)

okul sitemiz:
http://www.siverekcumhuriyet.com
......
hocam keşke ortadaki alanın kenarlıkları sayfayla beraber aşağıya doğru uzasaydı. böyle garip durmuş
sol ve sağ sidebar ile ortadaki alanın arka plan renklerini değiştirin derim.
..
bir de asıl en önemlisi sitenin altına yazdığınız yazı. herhangi bir sitenin herhangi bir yeri REKLAM yapmak için uygun değildir. kendinize free site alıp adınızı yazdığınız alana link verirseni daha estetik durur.
..
Site Tasarım: Koray ÇOKOL(k.cokol@gmail.com) Web Tasarımı Yapılır
..

BaRBaRYaN35' Alıntı:
k.cokol' Alıntı:

okul sitemiz:
http://www.siverekcumhuriyet.com
......
hocam keşke ortadaki alanın kenarlıkları sayfayla beraber aşağıya doğru uzasaydı. böyle garip durmuş
sol ve sağ sidebar ile ortadaki alanın arka plan renklerini değiştirin derim.
..
bir de asıl en önemlisi sitenin altına yazdığınız yazı. herhangi bir sitenin herhangi bir yeri REKLAM yapmak için uygun değildir. kendinize free site alıp adınızı yazdığınız alana link verirseni daha estetik durur.
..
Site Tasarım: Koray ÇOKOL(k.cokol@gmail.com) Web Tasarımı Yapılır
..
inanın haklısınız. arka plan renkleri çok garip duruyor
bunları değiştireceğim. Şu an siverek ilçesinde mevcut en güzel web sitesidir. yine de eksiği çoktur.

Geri