k53sj başlangıçta siyah ekran

Kodla Büyü

qwerty1986

Seçkin Üye
Seçkin Üye
asus k53sj (i3 nvdia 520 ekran kartlı) bilgisayar var, bilgisayara 2-3 farklı windows 7 siyle format attım hepsinde de kurulumdan sonra, daha herhangi bir driver kurmadan ve kurduktan sonra bilgisayarın açılışında "hoşgeldiniz" ekranından önce 10 saniye yakın siyah ekran(mouse imleci ) çıkıyor sebep ne olabilir?

harddiskin tamamına da format attım
bios u güncellendim
driver dvd sinden driver kurulumu da yaptım
en son driverları da indirip kurdum

sonuç aynı

driver hatası gibi ancak hiç bir driver kurmadım demişsiniz, açılışta f8 le güvenli moda girip mevcut driverı kaldırmayı deneyin derim ben...

qwerty1986' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Sonra bilgisayar düzgün açılıyor mu yoksa öylece kalıyor mu?
düzgün açılıyor, mavi ekran hatası falan vermiyor
10 sn kadar beklemesi gayet normal başlangıçta olan programlar çalıştırılıyor bunun yanında anti-virüs programı başlangıç dosyalarını tarıyor bir yandan ağ bağlantısı sağlanıyor.
Virüs ve ağ kartını devre dışı bırakın başlangıçta çalışan uygulamaları kaldırın bilgisayarın biraz daha hızlandığını göreceksiniz. Ama bunu yapmanızı önermiyorum. :)

hocam bilgisayar benim değil, aslında bana göre de sorun değil. ama eleman eskiden animasyondan sonra mavi başlat pencereis geliyormuş şimdi arada siyah ekran geliyor deyip duruyor. Sıfır formatta 2-3 saniye siyah ekran driver yükleyince de bazen 3 bazen 10 saniye bekliyor. Bu model bilgisayarda atladığım bir şey var diye konu açtım.

Eleman bu kadar sabırsız ise SSD disk alsın işletim sistemini ona yüklesin olmadı daha üst sevide bir donanım alsın.
Zamanla HDD badsectorlar oluşur ve HDD ister istemez yavaşlar. Belki anlamayacak ama sen genede söyle. Milletin fantezisi ile bu kadar uğraşma ne canını sıkıyorsun. 50 TL ver sana Ram alalım de bak nasıl hemen yan çiziyor. Böyleleriyle her gün muhattap oluyorum artık iplemiyorum. :)

Bu Asuslara özgü bir sorun galiba... Abimin K52JT modelinde ben de benzer sorun yaşıyorum. Format attıktan sonra birkaç açılış sonra açılmadan siyah ekranda kaldı. Birkaç format; durum yine aynı. İlkinde başlangıç onarma ile olmadı. Daha sonra başlangıç onarma ile açabildim. 3 gündür kullanıyorum. Bu akşam yine siyah ekranda kaldı; açılmadı. Pilinde kullanıyordum fişini takayım dedim. Fişi takınca ne hikmetse açıldı. :?

Geri