Kaç Saat Ücret Alacağım Ben?İçinden çıkılamıyor...

Kodla Büyü

El-Aziz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Halk Eğitim Merkezinde kadrolu 4 Bilgisayar öğretmeninden biriyim. 2 arkadaş BT Rehber Öğretmeni olarak başka okullara görevlendirildik. Haftaiçi sabahları toplam 20 saat derse girip öğleden sonra diğer okula gidiyoruz. Hafta sonu da 10 saat kursumuz vardı.

Aralık ayında kurs bitince artık hafta içi bize kurs verilmeyecekti sözde... Çünkü bizden başka 2 tane kadrolu 2 tane de formatör belgesi olan öğretmen var. Ancak bize hafta içi kurs vermişler, hafta sonu vermemişler!

Niyeymiş, maaş karşılığını doldurmamız gerekiyormuş, başka yere görevlendirildiğimiz için haftada en fazla 18 saat ücret alabilirmişiz!

Arkadaşlar ne yapabilirim?
1-BT rehber öğretmeni olarak görevlendirilince hafta sonu ek ders kaşılığı kurs açabilir miyim?
2-BT rehber öğretmeni olmayan (teknik) bilgisayar öğretmenleri haftada kaç saat ek ders ücreti alabilir? (Hafta sonu + Hafta içi)
3-Maaş karşılığı 20 saat derse girmek zorunda mıyım?
4-Hafta sonu kurs açabileceksem öncelik benim midir, yoksa branşı başka birşey olupta formatörlük belgesine sahip olan arkadaşların mı? (idarecilere göre ben artık dışarıya görevlendirildiğim için dışarının öğretmeni olmuşmuşum, öncelik onlarınmış!)

1- Evet bunda bir engel yok :)
2- 29 hafta ici + 10 saat(hfsonu yada aksam) :o
3-Evet Teknik öğretmen olarak 20 saat maas karsılıgınız, formatorde olsanız. :mrgreen:
4- Dışarının öğretmenisinizde niye maas karşılıgınızı kendi kurumunuzda giriyorsunuz. Öncelik sizde olmalı. :-1:
5- Niye formatçr oldununz, 18-20 saat ekders alamıyormuydunuz ?

bozo0660' Alıntı:
1- Evet bunda bir engel yok :)
2- 29 hafta ici + 10 saat(hfsonu yada aksam) :o
3-Evet Teknik öğretmen olarak 20 saat maas karsılıgınız, formatorde olsanız. :mrgreen:
4- Dışarının öğretmenisinizde niye maas karşılıgınızı kendi kurumunuzda giriyorsunuz. Öncelik sizde olmalı. :-1:
5- Niye formatçr oldununz, 18-20 saat ekders alamıyormuydunuz ?
hocam bu sorulara benim de cevabım neredeyse sizinki gibi ama bunu nasıl idareye ispat edeceğim?

5- Formatör oldum çünkü idareciler dediler ki:"Ek ders alabilmek için hafta sonu derse girmeniz gerek. 20 saat hafta içi, 14 saat hafta sonu ders veririz, toplamda 17 saat ücret alabilirsiniz..."
Amele gibi 7 gün çalışıp 17 saat ücret almamak için formatör oldum:)

İnanın kafam çok karıştı. MEB in gönderdiği 6-7 sayfalık yazı ve tereddüt edilen hususlar kısmında aslında herşey yazıyor.
İdarecilerin zoruna mı gidiyor acaba full ek ders almamız bilemedim.

Kişi eğer formatör olursa nöbet görevi dahi hiç bir görev verilemez diyor.
Haftasonu ile ilgili hiç bir madde yok, tamamen uydurma.
Sabah + Öğlen olayını hiç anlamadım çünkü gelen yazıda diyor ki ya sabah ya da öğlen grubuna formatör olacaksınız. yani ders saatinizin olduğu devreye.

Tereddüt edilen hususlar adlı yazıyı bulup detaylı okumanızı tavsiye ederim.

ylmzyklmz' Alıntı:
İnanın kafam çok karıştı. MEB in gönderdiği 6-7 sayfalık yazı ve tereddüt edilen hususlar kısmında aslında herşey yazıyor.
İdarecilerin zoruna mı gidiyor acaba full ek ders almamız bilemedim.

Kişi eğer formatör olursa nöbet görevi dahi hiç bir görev verilemez diyor.
Haftasonu ile ilgili hiç bir madde yok, tamamen uydurma.
Sabah + Öğlen olayını hiç anlamadım çünkü gelen yazıda diyor ki ya sabah ya da öğlen grubuna formatör olacaksınız. yani ders saatinizin olduğu devreye.

Tereddüt edilen hususlar adlı yazıyı bulup detaylı okumanızı tavsiye ederim.
Bence de ful ek ders almamız zorlarına gidiyor. Tereddüt edilen hususlar yazısını ben okudum, onlara da okuttum da adamlar anlamıyorlar. İlle maaş karşılığı gireceksin diyorlar.

Hocam ben bunların topundan nefret ettim vallahi. Bu adamlar iyi ki özel sektörde çalışmıyor. :verymad:

BT rehber öğretmenlerinin derse girme zorunluluğu yoktur. Yalnız eğer branşınızda ihtiyaç var ise maaş karşılığı+6 saat derse girmeniz gerekmektedir (0+6). Yani bt rehber öğretmeni olmayan öğretmenler ders yüklerini tamamlayabiliyorlarsa derse girme zorunluluğunuz yoktur. Yalnız bu durum rehber öğretmeni olduğunuz okul açısından geçerli. Rehber öğretmen olmadığınız okulda ya da kurumda idare size maaş karşılığı + 6 saat ders görevi verebilir. Tabiki bu durumda o 6 saat için ücret ödenmez çünkü ek dersinizi rehber öğretmen olduğunuz okul ya da kurum yapar. Hafta sonları da normal ek dersinizi alırsınız. Kurum idarenizin size verdiği yanıt doğrudur hocam. İyi çalışmalar.

yasinz' Alıntı:
BT rehber öğretmenlerinin derse girme zorunluluğu yoktur. Yalnız eğer branşınızda ihtiyaç var ise maaş karşılığı+6 saat derse girmeniz gerekmektedir (0+6). Yani bt rehber öğretmeni olmayan öğretmenler ders yüklerini tamamlayabiliyorlarsa derse girme zorunluluğunuz yoktur. Yalnız bu durum rehber öğretmeni olduğunuz okul açısından geçerli. Rehber öğretmen olmadığınız okulda ya da kurumda idare size maaş karşılığı + 6 saat ders görevi verebilir. Tabiki bu durumda o 6 saat için ücret ödenmez çünkü ek dersinizi rehber öğretmen olduğunuz okul ya da kurum yapar. Hafta sonları da normal ek dersinizi alırsınız. Kurum idarenizin size verdiği yanıt doğrudur hocam. İyi çalışmalar.
Bilgiler için teşekkür ederim hocam.
Verdiğiniz bilgileri neye dayanarak verdiniz? + 6 saat ders mesela? Hafta sonları ek ders alabileceğimle ilgili bir yazı var mı bildiğiniz?

El-Aziz' Alıntı:
yasinz' Alıntı:
Verdiğiniz bilgileri neye dayanarak verdiniz? + 6 saat ders mesela? Hafta sonları ek ders alabileceğimle ilgili bir yazı var mı bildiğiniz?

Hocam BT öğretmeni idareciyim ben. Ortaokullarda 15 saat maaş karşılığını dolduran öğretmene idare zorunlu olarak 6 saat daha ders verebilir. Öğretmenin istemiyorum deme hakkı yoktur. Ama 15+6=21 saati olan öğretmene al sana 5 saat daha derse gir diye zorlama yapılamaz. Durum bu. Ekders yönetmeliğine bak hocam.. Toplantıya gidiyorum. Takip ederim hocam sorunuz varsa...

yasinz' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:
yasinz' Alıntı:

Hocam BT öğretmeni idareciyim ben. Ortaokullarda 15 saat maaş karşılığını dolduran öğretmene idare zorunlu olarak 6 saat daha ders verebilir. Öğretmenin istemiyorum deme hakkı yoktur. Ama 15+6=21 saati olan öğretmene al sana 5 saat daha derse gir diye zorlama yapılamaz. Durum bu. Ekders yönetmeliğine bak hocam.. Toplantıya gidiyorum. Takip ederim hocam sorunuz varsa...

+6 Daha verebilir hocam ama ek ders yazmakla yükümlüdür idareci. Öğretmen ek ders almadan 6 saat daha çalışmak zorunda değil. hocamız zaten bt rehber öğretmen 18 saat ek ders alıyo +6 verildiğinde ek dersi nasıl düzenlenecek?
ilginize teşekkürler...

Hocam bir ilkokul veya ortaokul öğretimenine 15 maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ekders görevi verilir. Bu kadar dersi yoksa ayrı konu. Formatörün ders alma zorunluluğu yok. Yalnız formatör öğretmen ihtiyaç duyulması halinde branşındaki derslere verilebilir. Bu dersler de fahri girdiği ders olarak nitelendirilir ve ekstra ekders olarak tahakkuk işlemi yapılmaz. Yani formatör derse girse de girmese de 18 saat ekders alır. Tereddüte düşülen konulardan biri de formatör sevk yada rapor aldığında ne kadar ekdersi kesilir olayıdır. Formatör sevk yada rapor alırsa sadece o güne ait ekders sayısı kadar kesinti yapılır. Puantajında 4+3+4+3+4=18 olarak girilen formatör hangi gün yada günler için rapor alırsa o güne ait ekdersi kesilir. Başka günden kesinti yapılmaz. Bilgilerinize...

Geri