Kaç saat ek ders alırım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan applet61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

applet61

Aktif Üye
Hocalarım merhabalar. BÖTE mezunuyum Halk Eğitimde görev yapıyorum.

1 - BTR olarak lisede görev yapıyorum
2 - Meslek lisesinde 8 saat kordinatörlük yapıyorum (işletmelerde beceri eğitimi)
3 - Meslek lisesinde 4 saat derse giriyorum
4 - Hafta sonu 12 saat Bilgisayar Kullanımı kursum var (halk eğitimde)

Tüm bunlara rağmen 15 saat maaş karşılğını dolduramadığım söylendi. Tam olarak ek dersimin nasıl yapılacağı idare tarafından da bilinmiyor. BTR olduğum için 18 saat geliyor direkt. Aynı şekilde 8 saat koordinatörlük de maaş karşılığı sayılamıyor(muş). Halk eğitimde de kursu hafta sonu açtığım için o da maaş karşılığı sayılamıyor direkt ek ders oluyor.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Bilgim yok ama Allah kolaylık versin hocam. Bu kadar çalışıp da maaş karşılığını dolduramamak bi tek bizim branşın başına gelebilirdi.

BTR olduğun için 18 saat ordan gelir, girdiğin derslerden ek ders gelmez çünkü btrsin, btrnin maaş karşılığı olmaz kendi okulundaki derslere girer o kadar; haftasonu girdiğin halk eğitim kursundan haftalık 12 saat gelir, 30 saat ek ders alırsın haftalık.

Hocam btr olduğun için fiili girdiğinde bütün hepsi birden dusuyor yani 4 saat meslek lisesi dersi btr içinde sayarla ek ders gelmez Koordinatör olmanız muamma nasıl verdiler hayret halk eğitim kursu maç. 10 saat oluyor 12 nasıl verdiler o da ayrı bomba :) şu durumda 18 saat okul + 10 hem ek dersi gelir 8 saat Koordinatör luk işi ni bilmiyorum.

Koordinatörlük görevi teknik öğretmenler için geçerli olur hocam. Meslek lisesine atandıysanız dahi teknik öğretmen ünvanı olmadığından teknik derslere giremezsiniz. Meslek lisesinde ki 9. sınıfların bilgisayar derslerine girebilirsiniz. Hali hazırda kendi okulunuzda görevlendirme isteseydiniz de koordinatörlük görevini size vermemeleri gerekirdi. (Burdan böte /teknik öğretmen tartışması çıkmamasını umuyorum. Gördüğüm bildiğim kadarıyla hocamızın durumunu yorumluyorum.)

Maaş karşılığı konusuysa tam bir muamma okulunuzda ki derslere girip diğer okulda yaptığınız btr görevi karşılığı sadece 18 saat ek ders almanız gerekir. 10 saat de hafta sonu kursunuzun ücretini alırsınız. Bu sene BTR görevledirmesin de maaş karşılığını doldurmuyorsa, doldurması gerekir ibaresi yoksa sizin için sorun sadece koordinatörlük görevinin ücretidir. Görevinizi yaptığınız için ücretinizi alırsınız ancak yarın birisi çıkar bu ücreti haksız yere almış diye bir şey ortaya atar faiziyle ücreti geri ödeyebilirsiniz.

Norm fazlası atamalarda böte'lilere mesleki teknik eğitim okulları açıktı. Meb hem atanamaz diyor hemde atıyor. Atandığında da aynı işe aynı ücreti uygulamıyor. Şu böte yi tef den küçük gören sistem değişmeli. Yoksa liselere gelen yeni müfredatta robot programlama derslerine bötelileri sokacaklar. Ve tef ile böteyi ayıran mikroişlemci zavazıngosu da bahane olmaktan çıkacak.

BTR görevlendirmesi olan biri kadrosunun dışında ek bir yere nasıl görevlendirilmiş önce onu sorak lazım. Görevlendirmenin görevlendirmesi olmaz.

BTR isen hafta içi ne yaparsan yap 18 saatten fazla alamazsın, haftasonu verdiğin kursların ücretini alırsın toplam 30 saat

applet61' Alıntı:

2 - Meslek lisesinde 8 saat kordinatörlük yapıyorum (işletmelerde beceri eğitimi)

1- BTR olduğunuzdan ve Halk Eğitimde mesai saatleri içinde kursunuz olmadığından 18 saat ek ders alırsınız.
2- koordinatörlük konusunda tam emin değilim ama böte mezunlarına verilmemesi lazım. Eğer verilirse de maaş karşılığına kesilmez.
3- Kadronuz halk eğitimde olup lisede BTR iseniz derse girmemeniz gerekir.
4- Hafta sonu en fazla 10 saat kurs açabilirsiniz diye biliyorum. Fazladan açılan kursa fahri olarak girersiniz.

Yanlışım var ise arkadaşlar düzeltirler.

Halk Eğitim 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bir halk eğitimse; Verdiğiniz kurs+ meslek lisesini maaşa sayarlar, BTR den dolayı 18 saat ücret alırsınız.
Diğer görevlerden alamazsınız dolayısıyla onları yapmakta size düşmez.

ben de hemde çalışıyorum
coğrafyacı arkadaştan bildiğim kadarıyla
haftasonu da olsa hemde çalıştığın için maaş karşılığına sayılacak 12 saat
ve lisedeki 4 saat de maaş karşılığı
btr 18 saat
koordinatörlük de normalde verilmemesi lazımdı orda yanlış yapmışlar işte

applet61' Alıntı:

Tüm bunlara rağmen 15 saat maaş karşılğını dolduramadığım söylendi. Tam olarak ek dersimin nasıl yapılacağı idare tarafından da bilinmiyor. BTR olduğum için 18 saat geliyor direkt. Aynı şekilde 8 saat koordinatörlük de maaş karşılığı sayılamıyor(muş). Halk eğitimde de kursu hafta sonu açtığım için o da maaş karşılığı sayılamıyor direkt ek ders oluyor.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Durumunuz çok karışık. Böyle birbirinden alakasız görevlendirmeleri nasıl alabildiniz? Bulunduğunuz il yada ilçede başka hiç bilgisayar öğretmeni yokmu hocam? Kadronuz meslek lisesindemi? Haftasonu kursunu maksimum 10 saat olarak verilebilir nasıl 12 saat aldınız? Kadronuz meslek lisesindeyse BTR olarak hiç başvurmasaymışsınız iyi olurmuş. kadronuz meslektemi değilmi ona göre söylerseniz hesaplayayım. ama durumunuz gerçekten çok ilginç.

normalde 2 görevlendirme üst üste verilmez. 657 sayılı kanunun 90. maddesiydi sanırım. Öte yandan normal orta okulda vb görev yaptığınızı varsayarsam meslek lisesindeki koordinatörlük görevini size vermemeleri gerekir. ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre. öte yandan haftasonu 12 saat kurs açmanıza nasıl izin verdiler anlamadım. haa olaki verdiler zaten de vermişler gerçektende maaş karşılığınızı doldurmuyorsanız haftasonu kursunu dahi maaş karşılı kapsamında değerlendirerek ek ders vermezler. konuyla ilgili mebin bazı yazıları var. Ancak bu durumun oluşmasını engelleyen bir BTR göreviniz var! Durum çok vahim. işin içinden kanun yönetmelik vb ile çıkmak imkansız. Çünkü size verilen bu görevler hepsi birden verilmemeliydi. Nasıl oldu bende merak ettim hocam. kadronuz ilkokuldada meslek lisesine ders tamamlamayamı gidiyorsunuz yoksa geçici görevlendirme ile mi gittiniz. Diyelimki ders tamamlamayla gittiniz bu sefer koordinatörlük görevinin verilmemesi gerekir. Veya diyelimki geçici görevlendirmeyle gittiniz hem bu hemde btr görevlendirmesi aynı anda nasıl oldu.

şimdi bir daha okudum yazdığınızı halk eğitimde görev yapıyorsanız size meslek lisesinde koordinatörlük görevi vermemeleri gerekirdi. Teknik öğretmenseniz eğer. maaş karşılığınızı halk eğitimde 20 alıyorlardır. sonuç olarak gerçektende maaş karşılığınız dolmuyordur.

son olarak ancak tavsiye verebilirm..
ya btr görevini bırakın ya da meslek lisesindeki ders + koordinatörlük görevini. bunlar birlikte olmazlar, yani olmamaları gerkiyor. Olunca böyle sıkıntılar çıkıyor.

Sayın hocalarım,

Öncelikle kadrom halk eğitimde, BTR görevim anadolu imam hatip lisesinde, koordinatörlük + 4 saat dersim kız meslek lisesinde

İlk olarak görevlendirme yapılacağı sırada BÖTE mezunlarının koordinatörlük yapamadıkları konusunda ilçe mem'e itirazda bulundum. Ama başka hoca olmadığı için mecburen görevlendirdiler(ben de olmasam BÖTE mezunu ücretli öğretmen görevlendireceklerdi)
BTR olup başka yere görevlendirme konusunda ise önce ben BTR'ye başvuru yaptım. Daha sonra başvuru sonuçlanma sürecinde meslek lisesine koordinatör olarak görevlendirdiler. Halbuki aday öğretmen olduğum için BTR de olamıyorum ama işler tam olarak yönetmeliğe göre gitmiyor maalesef
Hafta sonu 12 saatlik kursa gelecek olursak normalde 10 saat alabileceğimi söylediler. Ben kursun ilk dönemde bitmesi için 2 saat fahri girebileceğimi söyledim. O şekilde oldu.

Sonuç olarak ne oldu ondan bahsedeyim. İlçe milli eğitim tarafından hafta sonu halk eğitimde açacağım kursa onay verilmedi. Sebebi maaş karşılığını doldurmamış olmammış. Bu kursu hafta içi açarak öncelikle maaş karşılığını doldurmam gerektiği müdür yardımcılarına söylenmiş. Fakat hafta içi 2 gün BTR(anadolu imam hatip), 2 gün de meslek lisesinde koordinatörlük + 4 saat dersim olduğu söylenince meslek lisesindeki görevlendirmemin iptal edileceği söylenmiş.

Yani durumlar bayağı karışık sizlerin de dediği gibi. Bakalım zaman ne gösterecek.
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım bilişim adına bu tarz durumlarla fazla karşılaşmayacağımız aydınlık günler gelecek

Aday öğretmenin kadrosu nasıl halk eğitimde oluyor? İlk atamaya açıyorlar mıydı?

12 saat kendi kurumunuzda girdiğiniz ders hariç(meslek lisesindeki bilgisayara giriş dersi değilse) hepsi yönetmeliklere aykırı.

Aday öğretmen BTR olamazz.
Böte mezunu koordinatör olamaz.
Böte mezunu meslek lisesine gidemez(bilgisayara giriş dersi hariç)

Ekders verirler mi vermezler mi bilmiyorum ama bir soruşturmada aldığınız herşeyi geri verirsiniz. Kimse farkına varmazsa sene sonuna kadar ya da dönem sonuna kadar böyle devam eder, ama her an korku yaşarsınız yarın ne olacak diye.

Böte mezunu meslek lisesine atanamaz ancak görevlendirme yoluyla tüm dersleri okutabilir.

kolay gelsin hem is karisik hem ilceniz anlayissiz farkettigim kadari ile. bence siz her seyi birakin sadece btr alin en karlisi o diyecegim ama henuz adaymissiniz...

Maddi sıkıntın yoksa bence adaylığını bahane edip dilekçe vererek her görevi bırak. İlk yılında rahat rahat alışma evresini geçir.

omd' Alıntı:
Aday öğretmenin kadrosu nasıl halk eğitimde oluyor? İlk atamaya açıyorlar mıydı?

açıyorlar hocam Allah'tan o konuda sıkıntı yok

amip33' Alıntı:
12 saat kendi kurumunuzda girdiğiniz ders hariç(meslek lisesindeki bilgisayara giriş dersi değilse) hepsi yönetmeliklere aykırı.

Ekders verirler mi vermezler mi bilmiyorum ama bir soruşturmada aldığınız herşeyi geri verirsiniz. Kimse farkına varmazsa sene sonuna kadar ya da dönem sonuna kadar böyle devam eder, ama her an korku yaşarsınız yarın ne olacak diye.

Hocam ben de söyledim ama dikkate alan pek olmadı. Soruşturma açılırsa da benim yapmış olduğum bir hata yok. Her şey milli eğitim onaylı oluyor. Ek dersleri isterlerse ben de itiraz ederim bilmiyorum ne olur

Suicide' Alıntı:
kolay gelsin hem is karisik hem ilceniz anlayissiz farkettigim kadari ile. bence siz her seyi birakin sadece btr alin en karlisi o diyecegim ama henuz adaymissiniz...

Hocam sıkıntı ilçede bilişimci olmaması. Adayım, BTR olamıyorum ama ilçe "ilçe fatih projesi eğitmeni ol" teklifi geldi daha ne diyeyim :)

omd' Alıntı:
Maddi sıkıntın yoksa bence adaylığını bahane edip dilekçe vererek her görevi bırak. İlk yılında rahat rahat alışma evresini geçir.

Hocam ilk yılımı bitirdim ikinci yıla başladım.

Hocam gözlerimi :o pörtlettim :o durumunuzu takip ediyorum.
aman bizi bu tiyatrodan mahrum bırakmayın.
güzel ülkemin güzel milli eğitim bakanlığının güzel yöneticileri neler yapıyorlar öyle
vallahi meraktayım daha neler görebilirim, neler duyabilirim

amip33' Alıntı:

hocam dogru soylemıs rısk almayın derım bote mezunları ve ucretlı ogretmenler koordınatorluk dısında derslere ekders karsılıgı gırıyor ama koordınatorluk verılmıyor atanmıs olsanız bıle verılmıyor veren ıdarecıler var kımse sormadıgı ıcındır sanırım ama bırı cıkıp sorarsa sıze sıkıntı cıkarırlar

orta ve duz lısedekı arkadaslar btr olmadıgı ıcın ıl bır btr ye yonelık 100 saat kurs verıcektı bızım ılde norm fazlası sınıf ogretmenlerıne yanı meb te btr arar duruma dustu

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini hiçbir gerekçe olmadan DYK dan kaldıran zihniyetten herşey beklenir, yönetmeliklere de kılıf bulurlar.

applet61' Alıntı:
Sayın hocalarım,

Öncelikle kadrom halk eğitimde, BTR görevim anadolu imam hatip lisesinde, koordinatörlük + 4 saat dersim kız meslek lisesinde

İlk olarak görevlendirme yapılacağı sırada BÖTE mezunlarının koordinatörlük yapamadıkları konusunda ilçe mem'e itirazda bulundum. Ama başka hoca olmadığı için mecburen görevlendirdiler(ben de olmasam BÖTE mezunu ücretli öğretmen görevlendireceklerdi)
BTR olup başka yere görevlendirme konusunda ise önce ben BTR'ye başvuru yaptım. Daha sonra başvuru sonuçlanma sürecinde meslek lisesine koordinatör olarak görevlendirdiler. Halbuki aday öğretmen olduğum için BTR de olamıyorum ama işler tam olarak yönetmeliğe göre gitmiyor maalesef
Hafta sonu 12 saatlik kursa gelecek olursak normalde 10 saat alabileceğimi söylediler. Ben kursun ilk dönemde bitmesi için 2 saat fahri girebileceğimi söyledim. O şekilde oldu.

Sonuç olarak ne oldu ondan bahsedeyim. İlçe milli eğitim tarafından hafta sonu halk eğitimde açacağım kursa onay verilmedi. Sebebi maaş karşılığını doldurmamış olmammış. Bu kursu hafta içi açarak öncelikle maaş karşılığını doldurmam gerektiği müdür yardımcılarına söylenmiş. Fakat hafta içi 2 gün BTR(anadolu imam hatip), 2 gün de meslek lisesinde koordinatörlük + 4 saat dersim olduğu söylenince meslek lisesindeki görevlendirmemin iptal edileceği söylenmiş.

Yani durumlar bayağı karışık sizlerin de dediği gibi. Bakalım zaman ne gösterecek.
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım bilişim adına bu tarz durumlarla fazla karşılaşmayacağımız aydınlık günler gelecek

Kafam karıştı neler oluyor böyle :shock: :) :)

applet61' Alıntı:
amip33' Alıntı:

Hocam ben de söyledim ama dikkate alan pek olmadı. Soruşturma açılırsa da benim yapmış olduğum bir hata yok. Her şey milli eğitim onaylı oluyor. Ek dersleri isterlerse ben de itiraz ederim bilmiyorum ne olur

İtiraz etseniz de sonuç değişmez parayı yine sizden tahsil ederler.
Hocam siz en iyisi üzerinizdeki bütün görevlendirmeleri iptal ettirip hafta içi 15 saat kurs açın kafanız rahat olsun.

Geri