Kabinetteki renkli kablolar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan H_M
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

H_M

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Hocalarım Fatih Projesi ile gelen Kabinetteki beyaz, kırmızı ve sarı Ethernet kablolarının nereye gittiğini bilen var mı? Örneğin sarı kablolar tahtalara gider gibi.

Kırmızı kablolar tahtaya, beyaz kablolar idari birimlere öğretmenler odasına vs.

benim bildiğim kırmızılar etkileşimli tahtaların, sarı wireless, beyazlarda idari bilgisayarlar gibi... bizim okulda meb hattı ile internete bağlanıyor. akıllı tahtalardan 3 tanesiş açılınca net çöküyor. ben çareyi tahtaların rj45 lerini çıkarmakla buldum. interneti kullanmak isteyen taksın dedim. çünkü çoğu starborad ya da kendi sunularını kullanıyor. internet açıkken bir güncellem yapıyor tüm hat gidiyor walla :))

Hocam bir sorum daha var. Şimdi Fatih Pro. Ağ Altyapısı ile ilgilenenler Lab'a bağlantı vermemişler. Lab'ta internet yok. Ne yapmam gerekiyor Lab'a internet bağlantısı yapmak istiyorum kabinetten beni yönlendirebilir misiniz. ok mutlu olcam şu bağlantı konusunu halledebilirsem :x

laba da bir etkileşimli tahta ve ayrıca da bt sınıfı switch'ine bağlamak için uç getirmeleri lazımdı. Bunlar yoksa teslim alma işlemlerinin yapılmaması gerekir.

H_M' Alıntı:
Hocam bir sorum daha var. Şimdi Fatih Pro. Ağ Altyapısı ile ilgilenenler Lab'a bağlantı vermemişler. Lab'ta internet yok. Ne yapmam gerekiyor Lab'a internet bağlantısı yapmak istiyorum kabinetten beni yönlendirebilir misiniz. ok mutlu olcam şu bağlantı konusunu halledebilirsem :x

BT sınıfına 2+2 toplam 4 uç çekilir şartnamede var bu.

komisyonun bunları inceleyip teslim almaması gerekirdi.

Hocam daha teslim alma olmadı ama idari odanın birine net gidiyor geldiklerinde onu yapın demiştim. Tekrar gelmeleri gerekiyor zaten eksik kalanları yapmak için. Ama ben Lab'ı nasıl daha önce aktif edebilirim diye düşünüyorum. Lab'ta iki data ucu getirmişler

kabinette okul planında hangi kablo hangi sınıfa gidiyor olmalı. Eğer yoksa kabinette iki adet mavi kablo olmalı. onlar bt sınıfındaki switche giden kablolar. biri yedek. onların olduğu yere modemden giriş yaparsanız olması lazım. tbii swichlerin ip adresleri 192.168.1.1 , 192.168.1.2 ve 192.168.1.3 . Modemle çıkışmaması için modem ip adresini 192.168.1.254 yapmalısınız.

Plana baktım hocam. Lab'a giden uçları bulmuştum zaten de ama kabinette iki adet mavi kablo göremedim :(
Lab'ta Ncomputing sistemi var. Yani labtaki bilgisayarlar ana bilgisayarı ağ üzerinden görüyor. Ana bilgisayara switchteki data uçtan birinden Ethernet kablosu ile bağlantı yaptım ama diğer PC'lere ağ bağlantısı nasıl olacak bulamadım kafam karıştı :?

H_M' Alıntı:
Plana baktım hocam. Lab'a giden uçları bulmuştum zaten de ama kabinette iki adet mavi kablo göremedim :(
Lab'ta Ncomputing sistemi var. Yani labtaki bilgisayarlar ana bilgisayarı ağ üzerinden görüyor. Ana bilgisayara switchteki data uçtan birinden Ethernet kablosu ile bağlantı yaptım ama diğer PC'lere ağ bağlantısı nasıl olacak bulamadım kafam karıştı :?

Hocam ekip senin BT içindeki ağına karışmaz bunun kabinetle falan ilgiside yok..

Adamlar ucu çekmiştir gitmiştir. BT sınıfına gelen uçlardan birine kabloyu tak, sonra bunu yakınsa senin zaten bt sınıfının içinde olan Switch in boş portlarından bir tanesine tak. Uzaksa Switche takmasanda olur. Sana en yakın duvardaki Eski ağ prizlerine de takabilirsin. sonuçta ordan da switche gidecektir internet. Böylelikle fatih ağında olan internet senin BT sınıf ağına gelmiş olacak.

Kendi bilgisayarında diğer uca takılı olduğu için böylelikle ağdan diğer bilgisayarlarını görebileceksin yanlız önemli bir nokta bulunmakta.

Eğer senin Bt sınıfı switch ine eski ağınızdan gelen bir modem bağlantısı varsa onun portundan kablosunu çıkarın. yoksa ağınızda çakışma olabilir. yani düşünün fatih ağının modemi farklı ip vermeye çalışır sizin idarenizin modemi yani eğer bağımsız bir internet falan kullanıyorsanız o nun modemi ayrı ip dağıtmaya çalışır. ikisi birden ağda ip dağıtımı yapamaz.. Bu önemli.

Geri