Kablo Bağlantılarıı Bir Araya Toplamak!

Kodla Büyü

bilgibil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda projeksiyon kabloları sürekli arızalanıyor.Bazen ucundan dolayı bazen kablo ezilmelerinden dolayı vs.Hoparlörler desen sınıflarda ayrı sorun.
Bu sorunlar muhtemelen bir çoğunuzun okulunda vardır.
Hoparlörleri duvara sabitleyip ,kablo ucunu dişi jack şeklinde bağlayıp ,projeksiyon kablosunun ucu ile bir kutuya sabitlesek.Projeksiyonu kullanacak öğretmenlere birer ara kablo (vga,ses) versek nasıl olur?Güzel olur dediğinizi duyar gibiyim.Peki bunun için kullanılacak en mantıklı,güzel ve ekonomik kutu nasıl olur?Bizim aklımıza bir kaç fikir geldi ama halen emin değiliz.Böyle bir çalışma yapan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?ve ya aklına güzel bir fikir gelen varsa lütfen söylesin.

Kutunun Kapaklı olmasında fayda var.
VGA kablosunun kutu içinde güzel sabitlenmesi gerekir.

bilgibil' Alıntı:
Okulumuzda projeksiyon kabloları sürekli arızalanıyor.Bazen ucundan dolayı bazen kablo ezilmelerinden dolayı vs.Hoparlörler desen sınıflarda ayrı sorun.
Bu sorunlar muhtemelen bir çoğunuzun okulunda vardır.
Hoparlörleri duvara sabitleyip ,kablo ucunu dişi jack şeklinde bağlayıp ,projeksiyon kablosunun ucu ile bir kutuya sabitlesek.Projeksiyonu kullanacak öğretmenlere birer ara kablo (vga,ses) versek nasıl olur?Güzel olur dediğinizi duyar gibiyim.Peki bunun için kullanılacak en mantıklı,güzel ve ekonomik kutu nasıl olur?Bizim aklımıza bir kaç fikir geldi ama halen emin değiliz.Böyle bir çalışma yapan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?ve ya aklına güzel bir fikir gelen varsa lütfen söylesin.

Kutunun Kapaklı olmasında fayda var.
VGA kablosunun kutu içinde güzel sabitlenmesi gerekir.
Güzel olur da sabitlediğiniz dişi uçları da bozar bunlar:) Ters takar zorlar felan bilhassa projeksiyon kablosunu. Ancak mantıklı bir yaklaşım yine de. Ağ kabloları için dataprizler var mesela. Bilgisayarla priz arasına bir ara ağ kablosu(patch kablo) takıyorsunuz. Buna benzer bir yapıyı da ses ve vga için düşünebilirsiniz. Ya da araya vga çoklayıcı atıp bağlantının çoklayıcı ile bilgisayar arasına atılan ara kablo ile yapması sağlanabilir. Bozulsa bile vga ara kablosu bozulur. onu değiştirmesi daha basit olur. ANcak ilk seçenek daha mantıklı. Projeksiyondan gelen kablonun ucu dişi olrsa ve onu da duvara datapriz gibi bir yapıda sabitleyebirseniz şahane olur. Ancak bizim öğretmenlere demir olsa dayanmaz o da ayrı mevzu.

Arkadaşlar Fatih projesinin Pilot Uygulamasının olduğu okulda dikkat ederseniz böyle bir uygulama yapılmış.Ben onların yanına ses girişlerinin de olması gerektiğini düşünüyorum.Ama bunu uygun bir fiyatla kime nasıl yaptırabiliriz?

Ekli dosyalar

• h081211160926.jpg
    h081211160926.jpg
    53.7 KB · Görüntüleme: 678
bilgibil' Alıntı:
Arkadaşlar Fatih projesinin Pilot Uygulamasının olduğu okulda dikkat ederseniz böyle bir uygulama yapılmış.Ben onların yanına ses girişlerinin de olması gerektiğini düşünüyorum.Ama bunu uygun bir fiyatla kime nasıl yaptırabiliriz?
Hocam bunu orta seviyede bir elektrikiçi bile yapabilir. Sadece gerekli parçaları bulmanız yeterli

Geri