Kablolu Aztech modeme access point kurulumu yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ok@n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ok@n

Site Gezgini
1. Access pointte kablolu bağlantı yaptım ama diğer access pointlere kablosuz interneti aktaramıyorum.

Modem ip'si: 10.0.0.2

1.access point ip: 10.0.0.3
2.access point ip: 10.0.0.4
3.access point ip: 10.0.0.5

Modem: Aztech
Access Point: TP-Link wa901nd

1. Soru: Modemde ne ayar yapmam lazım?
2. Soru: Access Pointleri hangi modda ayarlamalıyım.

Ekli dosyalar

• sorun.jpg
    sorun.jpg
    16.7 KB · Görüntüleme: 2,891
Mozkose' Alıntı:
Eğer kablosuz kullanacaksan hocam diğer Apleri tekrarlayıcı olarak kurman gerekli

Hocam tekrarlayıcı olarak ayarlayınca 2.access pointin ismini tekrar göremiyorum ve 1.den de nete giriş yapamıyorum.

Hocam repeater olarak mode seçtiğinde diğer access pointin MAC adresini girmek gerekiyor diye hatırlıyorum. Tekrarlayacağı erişim noktyasının MAC adresi...

finefrenzy' Alıntı:
Hocam repeater olarak mode seçtiğinde diğer access pointin MAC adresini girmek gerekiyor diye hatırlıyorum. Tekrarlayacağı erişim noktyasının MAC adresi...

Hocam tekrarlayıcı olarak seçtiğimizde neyi tekrarlatmak isteğimizi soran bir liste çıkıyor oradan seçtiğimizde mac adresini otomatik seçiyor. Bir de universal repeater seçeneği var onun ne işe yaradığını çözemedim. 1 haftadır üzerinde çalışıyorum. Bir şeyi gözden kaçırdım sanırım. İnternette de tam bir bilgi bulamadım ve tp-link kılavuzu ingilizce.

Modem ip'sini 10.0.0.2 yapmışsanız AP lerin varsayılan ağ geçidini Gateway 10.0.0.2 yapmalısınız.
1.AP Access Point modunda.
2.AP Universal Repeater modunda
3.AP Universal Repeater modunda
Kullanacaksınız.
Yayın kanallarını aynı yapmayı unutmayın.

hocam kablo ile bağladığın access point i acces point olarak ayarla diğerlerinide tekrarlayıcı veya repetar olarak ayarla ben öyle yaptım bir sıkıntı yok şimdilik

Teşekkür ediyorum ilginiz için,
lakin başka bir sorunla karşılaştım.
AP'ler arası bağlantıyı yaptıktan sonra (Hasari Hocamın dediği gibi)
Kabloyla bağladığım Ap'nin
ağ kimlik doğrulamasını : Paylaşılan
şifre türünü : wep
yapınca sınırlı bağlantı oluyor.

ağ kimlik doğrulamasını : Açık
şifre türünü : wep
yapınca ağ kullanıcı kimlik bilgileri isteniyor. Bildiğim kadarıyla cihazlar (AP'ler) kablosuz bağlanacaksa şifreleme türünün wep olması gerekiyor. Diğer şifreleme türlerini denemedim.

Kimlik bilgileri bölümüne kullanıcı adı ve şifre bölümüne ne yazmam gerekir?
Sertifikadan kaynaklanan bir sorun mudur?
Yoksa basit bir ayar yapmak yeterli midir?

Ağ kimlik doğrulamasını nasıl düzeltebilirim?
Ya da bu bilgilere nasıl ulaşırım?
Yardım....

Hocam isterseniz sistemi önce şifresiz test edin daha sonra şifreleyin. XP'ler sertifika hatası verebiliyorlarmış bunun için WPA kullanmak lazımmış.

şifreleri kaldırdım sorun çözüldü, meb hattı okul içinde şifresiz olacak.
Hasari hocam ve diğer yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.
Tüm herkesin öğretmenler gününü kutluyorum...

Geri