kablolu modemden kablosuza!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda iki modem var.kablosuz ethernet ile calışmıyor, kabloluyu kurdum, onun ethernet cıkışına da kablosuz modemi taktım, wlan ışığı yandı, nette sorun yok, kablosuzu da görüyor alıcılar ama bağlanmıyor, eksik gedik yanlış doğru ne var bilmiyorum , bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum,mümkünse acil:((

Kablosuz modemi - Access Point gibi kullanamazsın.. Yani telefon hattını kablosuz modeme bağlarsan interneti alırsın. Hazır interneti bağlarsan modeme sonuç alamazsın .

Sana Access Point lazım - onu alıp gelen interneti bağlarsın - o da hem interneti kablosuz dağıtır - hem de istersen switc gibi kablolu olarak ta dağıtır.

Diye biliyorum ben -

Wireless modemin Dhcp sini kapatın,yani pasif edin modemin arayüzünden.Büyük bir ihtimalle olacaktır.

amisos55' Alıntı:
Wireless modemin Dhcp sini kapatın,yani pasif edin modemin arayüzünden.Büyük bir ihtimalle olacaktır.
wirelessli modemin arayüzüne giriş yapılmıyorki! yani ethernet ile çalışmıyor, alıcıda usb wireless ile masaüstü pc görüyor ama bağlanamıyor..

oziie' Alıntı:
Kablosuz modemi - Access Point gibi kullanamazsın.. Yani telefon hattını kablosuz modeme bağlarsan interneti alırsın. Hazır interneti bağlarsan modeme sonuç alamazsın .

Sana Access Point lazım - onu alıp gelen interneti bağlarsın - o da hem interneti kablosuz dağıtır - hem de istersen switc gibi kablolu olarak ta dağıtır.

Diye biliyorum ben -
kablosuz modemi bu şekilde taktığımda switc olarak çalıştırmak istediğimde çalışıyor ,kablosuz olarakda çıkış var ama diğer taraf bağlanamıyor?
aklıma şifre olayı geliyor ama, şifrelimi değilmi onun bilgiside yok, dediğim gibi arayüze de giriş olmadığı için şifresini varsa göremiyorum:(

Modemin arayüzünü girip bu ayarı yapmazsın kesinlikle çalışmaz.Ki siz kablolunun çıkışına kablosuzu taktım diyorsunuz.Madem ethernet ile çalışmıyor nasıl bağlantı olacak ikisi arasında ??

amisos55' Alıntı:
Modemin arayüzünü girip bu ayarı yapmazsın kesinlikle çalışmaz.Ki siz kablolunun çıkışına kablosuzu taktım diyorsunuz.Madem ethernet ile çalışmıyor nasıl bağlantı olacak ikisi arasında ??
modemin dsl ışığında sorun var, yoksa ethernet çıkışları çalışıyor, dsl alamadığı için sadece swiche yarıyor bir de wlan a işte,arayüze giriş olmuyor ama wireless ışığı çalışıyor ve karşı taraf da alıyor sinyali...

Sayın hocam kısacası alıcıların internete girebilmeleri için ip lerin internete bağlı olan modem tarafından dağıtılması şart.Kablosuz modeme reset atın tekrar arayüze girmeye çalışın bir şekilde.Eğer arayüze girip bu ayarı yapmazsanız boşa çabalarsınız.

amisos55' Alıntı:
Sayın hocam kısacası alıcıların internete girebilmeleri için ip lerin internete bağlı olan modem tarafından dağıtılması şart.Kablosuz modeme reset atın tekrar arayüze girmeye çalışın bir şekilde.Eğer arayüze girip bu ayarı yapmazsanız boşa çabalarsınız.
dağıtımı yapan kablolu modem, diğeri telefon kablosuyla çalışmıyor, reset atmıştım kablosuza ama olmadı ,neyse :( teşekkür ederim ilginize..

storm' Alıntı:
amisos55' Alıntı:
dağıtımı yapan kablolu modem, diğeri telefon kablosuyla çalışmıyor, reset atmıştım kablosuza ama olmadı ,neyse :( teşekkür ederim ilginize..

hocam reset attıysan modem in arayüzüne nasıl giremiyorsun? arayüzüne girmeden ayarları yapmadan olmaz bu iş. arayüzüne girip dhcp yi kapatıp elle bi ip vereceksin tamamdır.
kablosuz modem access point olarak kullanılabilirmi? evet kullanılabilir.

wertyu6' Alıntı:
storm' Alıntı:
amisos55' Alıntı:

hocam reset attıysan modem in arayüzüne nasıl giremiyorsun? arayüzüne girmeden ayarları yapmadan olmaz bu iş. arayüzüne girip dhcp yi kapatıp elle bi ip vereceksin tamamdır.
kablosuz modem access point olarak kullanılabilirmi? evet kullanılabilir.

KABLOSUZ modemi pc ye nasıl takabilirim? dsl gelmiyor,çalışmıyor,ışık yanmıyor,dolayısıyla pc ye giriş olmuyor sonuç olarak arayüze giriş yapılmıyor, bilgim az ama yanlış olan bişey yapıyormuyum şu şekilde..ya da anlatamıyorum sanırım ,kesin olan şu, çözüm yok anladım...

KABLOSUZ modemi pc ye nasıl takabilirim? dsl gelmiyor,çalışmıyor,ışık yanmıyor,dolayısıyla pc ye giriş olmuyor sonuç olarak arayüze giriş yapılmıyor, bilgim az ama yanlış olan bişey yapıyormuyum şu şekilde..ya da anlatamıyorum sanırım ,kesin olan şu, çözüm yok anladım...[/quote]

Hocam eğer wireless modemin etherneti çalışıyorsa siz direk pcnin ethernet girişine takın wireless modemi ve arayüze girmeyi deneyin.Dsl olmasa bile ethernetten modeme giriş olabiliyor.

Acces pointvari kullanabilirsiniz hocam.

Ben okulda şöyle kullanıyorum. Kablosuz modem kablolu modeme ethernet kablosu ile bağlı. Kablolu modeme başka hiçbirşey bağlı değil. DSL hattı kablosuz modeme bağlı. Okuldaki tüm switchler kablolu olana bağlı. Yani kablolu modem hem internete bağlanıyor, hem de swichler ona bağlı. Kablosuz olan da bir ethernet kablosu ile ona bağlı, diğer switchler gibi.

Yalnız önemli olan nokta, kablosuz modemin DHCP server'ını disable yapmak. Bunu yaptığınızda sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Kablosuz olan modemi resetleyin ve sadece ona bir laptop veya ethernet kablosu ile bağlanıp ayarlarını yaptıktan sonra ağınıza bağlayın.

Arayüze giriş için dsl'e ihtiyacınız yok. Herhangi bir ethernet portundan veya reset atarsanız, şifresiz olarak kablosuzdan bağlanırsınız. ARayüze giriş için default kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız, bilimiyorsanız internetten bulun.

İlk yapmanız gereken şey o kablosuz modeme bir reset atmak. sonra dhcp server disable yapıp en son ağınıza bağlamak.

teşekkür ettim ,herkese...şansta yanınızda olunca halloluyor zor gibi şeyler...kablosuz modemle uğraşırken masanın çekmecesini açtım( kullanıcı adı ve şifrenin yazılı olduğu kağıdı ararken) (bu işlemleri yeni geldiğim okulda idare odasında yapıyorum)baktım orada accespoint var, ancak bu kadar olurdu yani ,neyse taktım hemen,ethernetten modeme, olmadı tabi ,baktım pc lere bağlantıyı görüyor, sonra dedim arayüze gireyim ayarlarına bakayım, o da ne giriş sayfası aynı yani 192.168.1.1 hem modemin arayüzü bu hemde accespointin ki sonra modemin kini 192.168.2.1 olarak değiştirdim ,ve baktım ki bağlanıyor artık...ilginize tekrar teşkr ederim :)

Geri