kablosuz şifresi değişince acces point şifresi değişmiyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ege
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ege

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ecnolife modemimiz var. modem arayüzden şifreyi değiştrdim. ancak gördüğü 2 accces pointte hala eski şifre geçerli. başka bişi daha yapmama gerek varmı . acill yardım arkadaşlar

Eski şifreyi tamamen yok etmek istiyorsan o AP lerdeki şifreleri de değiştir. Tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım.

hocam sorununu tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla cevap yazayım.
Acces pointlerin kablosuzsa modem şifresini değiştirdiğin için onlarında şifrelerini güncellemelisin(modemden bağlantı alabilmek için)
Kablolu ise ve senin kastettiğin acces pointe pc bağlanırken istenen şifre ise onları değiştirmen gerekmez yani sana kalmış.

hocam ecno life modemimiz var -2. kattada tp link accs point. 192.168.1.1 den kablosuz şifresini değiştirdim . bunda sorun yok . yeni şifreyle giriyoruz. ancak kat2 bağlantısından hala eski şifre ile girilebiliyor. modem deki şifre değişikliğini acces pointe nasıl aktarırım(marka tp link)

ege' Alıntı:
acces point şifre güncellemeyi bilmiyorum
Access pointlerin arkasında ip adresleri yazar(TP link in genelde 192.168.1.254, kullanıcı adı admin, şifre admin oluyor). Cihazları kablo ile bilgisayara doğrudan bağla. Ap in arayüzüne adresini yazarak bağlan. (arayüze bağlanamazsan ağ ayarlarından bilgisayarın ip adreslerini 192.168.1.5 gibi bir adres, varsayılan ağ geçidi adresine is AP in adresini vereceksin.) Wireless kısmında security bölümünden şifreyi değiştir. Her iki cihaz için de aynı işlemi gerçekleştir.

acces pointlere fiziksel bağlantı yaparak ancak değiştirebilirsiniz.bulundukları yerden sökün ve bilgisayarınıza ağ kablosuyla bağlayın.192.168.2.1 olur genelde arayüz ip leri.. arayüze girip şifre kısmını bulup değiştirin.başka bişeye gerek yok

ege' Alıntı:
Allah rızası için yardım. evet acces pointler kablosuz
Acces pointler kablosuz derken doğrudan kablo bağlantısı yok mu? yok ise yukarıda bahsettiğim gibi yapacaksın. Bu arada doğrudan kablo bağlantın yoksa senin Acces pointler, Universal Repeater veya Extand Ranger olarak çalışıyor demektir. Bu durumda kesin kablo ile bağlantı yapıp ayarlarını yapmalısın.

security e girdim şifreyi değiştirdim reboot ettim hala neden olmadı.bu arada alt kattada bi ap varmış:(

hocam tamam 1. ap şifresi değişti bide 2. değiştirebilirsem süper olcak . onun da ip sini bulabilirsem . bi tuttuğun altın bi tuttuğun gümüş olsun .Allah sevdiğine bağışlasın.Allah ne muradın varsa versin . daha ne dua istersen edeyim . saool valla

Hocam modem in arayüzüne girdiğinizde LAN - LAN istemcileri gibi bir kısımda hangi cihazların hangi IP yi aldığını görebilirsiniz. Öğrendiğiniz IP ile AP nin arayüzüne girip şifresini güncelleyebilirsiniz.

http://resimlianlatim.tv/access-point-k ... -link.html
bunu izleyin hocam bir de accsess pointlerin kullanım kılavuzlarını internetten bulup istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.dikkat etmeniz gereken nokta access pointlerde bir lan ip ve bir wan ip lan ip farketmez ama wan ip modemle aynı havuzda olmalı.yani modem 192.168.1.1 ise access pointe verdiğiniz ip 192.168.1.X şeklinde olmalı

Geri