kablosuz ağı ikinci binaya ulaştırma

Kodla Büyü

sonnome

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar bizim okul iki binalı. Birinci binadaki kablosuz ağı ikinci binadaki sınıflara ulaştırmamı istedi müdür benden. Arası 40 metre falan. Araştırdım accesspoint denilen bi cihazla oluyormuş. Modem 1. binada duracak accesspointi de ikinci binaya mı kuracağım. bi de bunları kabloyla mı bağlayacağım bana tarif edebilir misiniz. şimdiden teşekkürler Not: cihazı internetten sipariş edecekmişiz yapamayacaksam elimde patlamasın diye soruyorum :roll:

Hocam accesspoint i ikinci binaya kur. Onu da modeme kabloyla bağla... Kabloyu çektirsin müdür bey oraya... Böyle sorunsuz olur...

gokhan_helvaci' Alıntı:
Hocam accesspoint i ikinci binaya kur. Onu da modeme kabloyla bağla... Kabloyu çektirsin müdür bey oraya... Böyle sorunsuz olur...

Aynısı bizim okulda var.İki blok var.Bloklar arası kablo yer altında götürüldü.(Teknisyen döşedi.Bu öğretmenin işi değil çünkü).Sonrası kablo access pointe bağladım.Şifre verdim tamamdır.

kablosuz olacaksa güçlü çekim gücü olan bir accesspoint alman lazım. accesspoint okulun modem sinyalini yakalayacak ve o sinyali güçlendirerek diğer binada yayın yapacaksın. accesspoint e kabloyla bir switch bağlarsan oradanda kablolu olarak o binada da kullanabilirsin.

her_dem' Alıntı:
kablosuz olacaksa güçlü çekim gücü olan bir accesspoint alman lazım. accesspoint okulun modem sinyalini yakalayacak ve o sinyali güçlendirerek diğer binada yayın yapacaksın. accesspoint e kabloyla bir switch bağlarsan oradanda kablolu olarak o binada da kullanabilirsin.

herdem hocam önerebileceğiniz bir marka var mı

Airties al hocam. Bende 4 bina var hepsinde airties aldım sürekli elektrik gitmesine rağmen sadece 1i bozuldu 2 yıldır :) Birde mantık şunu der şifre vermekle uğraşma modeme herkes bağlansın yoksa her öğretmen şifre sorunca kafan almaz bi vakit sonra :wink:

bizde tplink var memnunuz. ancak bu sizin okullun yapısı, mesafesine, kablo döşeme sistemine görede değişir. biz sinyal yükseltici kullanıyoruz. karşı binadada kablosuz internet olsun diye. bize yetiyor.
Tp-Link TL-WA830RE 300Mbps Kablosuz N Menzil Genişletici
ancak siz nasıl bir yapıda kullanacaksınız onu planlayın derim. sadece kablosuz mu olacak. yoksa kabloyla dağıtım mı yapacaksın. kat kata vermeyi planlıyorsun. bunlara göre ekipman planı yap derim. birde ne kadar pahalı o kadar iyi oluyor bu aletler.

her_dem' Alıntı:
bizde tplink var memnunuz. ancak bu sizin okullun yapısı, mesafesine, kablo döşeme sistemine görede değişir. biz sinyal yükseltici kullanıyoruz. karşı binadada kablosuz internet olsun diye. bize yetiyor.
Tp-Link TL-WA830RE 300Mbps Kablosuz N Menzil Genişletici
ancak siz nasıl bir yapıda kullanacaksınız onu planlayın derim. sadece kablosuz mu olacak. yoksa kabloyla dağıtım mı yapacaksın. kat kata vermeyi planlıyorsun. bunlara göre ekipman planı yap derim. birde ne kadar pahalı o kadar iyi oluyor bu aletler.

:o kafam karıştı aslında ben de kablosuz modemin sinyalini güçlendirip diğer binadaki sınıflarda da çekmesini istiyordum. 40 metre bile yoktur arada diğer bina tek katlı. modemin bulunduğu bina da 2 katlı modem 2.katta. şimdi ben menzil genişletici alsam öteki binada çeker mi hocam nasıl anlayabilirim ki acaba

kakababa' Alıntı:
Airties al hocam. Bende 4 bina var hepsinde airties aldım sürekli elektrik gitmesine rağmen sadece 1i bozuldu 2 yıldır :) Birde mantık şunu der şifre vermekle uğraşma modeme herkes bağlansın yoksa her öğretmen şifre sorunca kafan almaz bi vakit sonra :wink:
çok teşekkürler hocam şifre verecek kadar kurabilirim inşallah. korkarım elimde patlayacak :D

Gözünüzde çok büyütmeyin hocam kablosuz bir modem alınsın. Çok portlu bir switch alınsın modemden buna ethernet kablosu çıkarın. Switch ile diğer binalara giden ethernet kablolarını çektirin. Bu kabloların ucunu access pointlere bağlayın. Sonra gerekli modem ayarlarını yapın sadece. Basittir aslında ama ben sizin yerinizde olsam müdürle konuşup bi bilgisayarcı çağırtırdım sizin çokta vazifeniz değil kablo tak felan. Herkes sözünün geçtiğine ya da hayır demeyi bilmeyene iş yaptırmayı sever. Bence siz yönlendirein müdürümnüzü

kakababa' Alıntı:
Gözünüzde çok büyütmeyin hocam kablosuz bir modem alınsın. Çok portlu bir switch alınsın modemden buna ethernet kablosu çıkarın. Switch ile diğer binalara giden ethernet kablolarını çektirin. Bu kabloların ucunu access pointlere bağlayın. Sonra gerekli modem ayarlarını yapın sadece. Basittir aslında ama ben sizin yerinizde olsam müdürle konuşup bi bilgisayarcı çağırtırdım sizin çokta vazifeniz değil kablo tak felan. Herkes sözünün geçtiğine ya da hayır demeyi bilmeyene iş yaptırmayı sever. Bence siz yönlendirein müdürümnüzü
aslında hocalar diğer binaya internet istediler sınıflarda kullanmak üzere yoksa müdürün aklında yoktu. müdürüm çok iyidir sağolsun. ne istersem alıyor donanım konusunda. burası çok küçük bir ilçe 2000 nüfuslu falan bilgisayarcı da yok sanırım ama bi konuşayım. 2 bilgisayar öğretmeni daha var onlardan da yardım alırım olmazsa. çok teşekkür ederim . kolay gibi görünüyor. internetten sipariş veririm kuramazsam geri yollarım ne yapayım :)

Airties kullanırsanız hem kurulumu kolay olur hem de çekim gücü fazla olur. Kolay kolay da sorun çıkartmazlar. TP Link ayarları biraz karmaşıktır. Mümkünse binadan binaya kablo çektirin yoksa başınız ağrıyabilir :)

benimde böyle bir bağlantı yapmam istendi. yardımcı olursanız sevinirim.
2 tane tplink access point var. yan binada ki ap, ana binadaki ap üzerinden kablosuz bağlantı yapacak.
biraz araştırdım ama ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. hatta görsel olsa daha iyi olur.
tekrarlama mı köprülememi yapmam lazım?
kanallar ve SSID nasıl olması lazım?

yataylimit' Alıntı:
Airties kullanırsanız hem kurulumu kolay olur hem de çekim gücü fazla olur. Kolay kolay da sorun çıkartmazlar. TP Link ayarları biraz karmaşıktır. Mümkünse binadan binaya kablo çektirin yoksa başınız ağrıyabilir :)
teşekkür ederim hocam airties sipariş edecem inşallah. bakalım artık . öğrenecez bir şekilde

Geri