Kablosuz Ağı Nasıl Dağıtırım?

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar okuldaki bilgisayarlardan birine kablosuz alıcı bağlı ve bu bilgisayar interneti okul dışında bir yerden alıyor. Bilgisayarda ayrıca boşta bir adet Ethernet kartı var. Bu bilgisayardaki ağı access point ile, o koridorda bulunan 3 sınıfa dağıtmak istiyorum. Var mıdır bir yolu?

connectify isimli bir programla, bilgisayardaki kablosuz ağı dağıtmak mümkün diye söyleniyor. program ücretsiz, inceleyin.

MaryFi adında programda kablosuz ağı dağıtabildiği söyleniyor. Yaparsanız, bizde deneyelim hocam.

xyuxexesx' Alıntı:
accespoint var hocam kablosuz bağlantıyı kablosuz olarak çoğaltıyor onu dene bence işe yarar
Hocam modeme ulaşamıyoruz. Modem bizim öğretmenimizin bir velisine ait. Accespointler çekmiyor. Çekim gücü yüksek bir kablosuz alıcımız var onun vasıtasıyla alabiliyoruz interneti. O koridorda bulunan digger zümrelere de dağıtılmak isteniyor. Arkadaşların önerdikleri programları bir deneyeyim. Neticeyi size de bildiririm. Teşekkürler yardımlarınız için.

oyungezer' Alıntı:
xyuxexesx' Alıntı:
accespoint var hocam kablosuz bağlantıyı kablosuz olarak çoğaltıyor onu dene bence işe yarar
Hocam modeme ulaşamıyoruz. Modem bizim öğretmenimizin bir velisine ait. Accespointler çekmiyor. Çekim gücü yüksek bir kablosuz alıcımız var onun vasıtasıyla alabiliyoruz interneti. O koridorda bulunan digger zümrelere de dağıtılmak isteniyor. Arkadaşların önerdikleri programları bir deneyeyim. Neticeyi size de bildiririm. Teşekkürler yardımlarınız için.

Merhaba;

Teorik olarak Kablosuz ile kablolu ağ bağdağtırıcısına internet paylaştığınız zaman kabloludan da ap ye bir kablo çektiğiniz zaman interneti dağıtabilmeniz gerekir.

Bunun için; Kablosuz a sağ tıkla özellikler de gelişmiş sekmesine gel aşağıdan interneti paylaş de listeden kabloluyu seç. Kabloluya da AP yi bağla. Teoride çalışması lazım. İyi çalışmalar.

oyungezer' Alıntı:
xyuxexesx' Alıntı:

Hocam çekim gücü yüksek olan ap ler var onları denemek lazım ayrıca modeme ulaşmanıza gerek yok şifresini bilmeniz yeterli kablosuz ağın kablosuz bağlantıyı çoğaltacaksınız kablosuz olarak ..

hocam o çekim gücü yüksek olan cihazı ap modunda kullanırsanız dağıtım yapar ancak cihazın takıldığı pc nin açık olması lazım ayrıca cihazın takıldığı pc masaüstü ise ikinci bir cihaz almanız gerekebilir.
bu cihazlar içinde en sağlıklısı sanırım ALFA AWUS036NHR

xyuxexesx' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
xyuxexesx' Alıntı:

Hocam çekim gücü yüksek olan ap ler var onları denemek lazım ayrıca modeme ulaşmanıza gerek yok şifresini bilmeniz yeterli kablosuz ağın kablosuz bağlantıyı çoğaltacaksınız kablosuz olarak ..
Hocam modemin arayüzüne ulaşıyorum fakat herhangi bir yönendirme işlemi daha once yapmadım o nedenle de fazla kurcalamak istemiyorum. Herhangi bir bağlantı kopması durumunda internet sahibini sürekli arayıp rahatsız etmek istemiyorum. Zaten ahtır minnet almışlar internetin şifresini.

connectify programı sorunumuz çözdü şimdilik. Gerçekten kullanışlı bir program. Öneren arkadaşa teşekkür ederim.

HOCAM TPLİNK YENİ BİR ÜRÜN ÇIKARDI.ELEKTRİK PRİZİ ÜZERİNDEN 200-300 MT.KABLOLU KABLOSUZ DAĞITIM YAPMAKTA.BİLGİNİZE

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/zyxel-nbg-416n-nbg-416n-150mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater/productdetails.aspx?I_ID=59652

Bende bu cihaz var. Kablosuz alıp kablolu veya kablosuz dağıtıyor. Güçlü sinyal alıyor. İnterneti dağıtan modemle işimiz yok. Kablosuz şifresini bilmemîz yeterli.
Yukarıdaki cihazda kablosuz şifreyi değiştirip farklı şifreyle yayın yapabilirsiniz.

Geri