kablosuz ağ adı kendi kendine değişir mi

Kodla Büyü
merhaba evimde kablosuz modemim var. markası huawei di. ağ adı da aynısıydı. 2 hafta sonra değişti RTL568 FELAN FEŞMAN BİŞEY OLDU NORMAL MİDİRÇ YOKSA FARKLI KİŞİLER TARAFINDAN MODEMİM KONTROL ALTINDA FALAN MI :)

hocam kendi kendine değişmez. seçeneklerden biri şu: modeme sızma olabilir. kullanmadığınız durumlarda modemi kapatmanızı ve şifrelemeyi wpa2 olarak ayarlayıp en az 10-12 karakter içinde büyük harf küçük harf rakam ve nokta virgül ünlem gibi özel karakter içeren şifre oluşturmanızı ayrıca bu şifreyi her ay değiştirmenizi öneririm. diğer seçenek modem ayarlarını default da bıraktıysanız aynı marka ve modele sahip bir kullanıcı kendi modemi diye sizin modeme girmiş olabilir. ama öncelikle hattınıza sızma varımış gibi davranıp ona göre önlem almanızı tavsiye ederim.

Sanırım bu huawei ttnet in verdiği dandik modemlerden biri. Bir kez bu modemle uğraşmıştım, (komşumun bağlantı sorunu).
Eğer modemin standart ağ adına dönüşüyorsa kendini kısmen resetliyordur. Önce onu denetleyin... Bakın bakalım değiştiği zaman standart ağ adını mı alıyor yoksa farklı isimlermi? Farklı isimlerse modeminize sızma vardır. Hep aynı isme dönüyorsa modemde sorun vardır.
Bu güne kadar da, 2 modemde gördüğüm şifreyi kendi kendine kaldırma olayı oldu. Ayarlarda şifre var ve etkin görülüyordu. Görülür hiçbir sorun yoktu ama şifre koysanız da başkaları da şifresiz girebiliyordu. Bu her iki modemde değişik zamanlarda garantiye gitti ve yenisi ile değiştirildi. Garantiden sıfır olarak gelenlerde de aynı sorun vardı. Uzun zaman önce olduğu için markalarını hatırlayamıyorum.

değişebilir ya elektrik kesintillerini sevmiyordur.yada bazı modemlerde kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra modem internete girsede ayarların kalıcı olması için uygula yeniden başlat gibi yada daha farklı şekilde kaydetme yapılması gerekmesidir.son verdiğim sadece bir örnek.inca modemde olmuştu ilk kurduğumda sonra ayarları tam yaptım artık hiç sorun olmuyor :)

Geri